Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eheim pick up 2008 yatay?

sheida

Bronz 5 Üye
Eheim pick up 60(2008) yatay kullanılabilir mi? Bir de o uzun hava girmesini sağlayan hortum kullanılmak zorunda mı? Teşekkürler.

Cvp: Eheim pick up 2008 yatay?

bu konuyu bende sormuş olayım çünkü bende bilmiyorum ve merak ediyorum

yatay olarak kulanılamaz sadece dikey

Ben eski filtremi kullanıyordum yatay ama eheim ın yatay kullanılamadığını bilseydim vallahi almazdım. Suyu çok yükseltmem gerekecek çünkü kaplumbağa dışarı kaçar yani o derece. 25 lt akvaryum zaten.:59:

Eheim pickup 2008 kullanıyorum yatay konumlanmaz hava hortumu takılmasına isteğe bağlı filtre dik olucak suyun içinde yüzey ile 1cm olucak böylece suyu hareketlendirir

tabi ki de konumlandırabilirsiniz, fakat temizlik kalitesinde düşüş yaşayabilirsiniz.

Akvaryumu kurdum, filtreyi de yatay koydum, hava hortumunu çıkardım ama o suyu kaynıyormuş görüntüsü veren hava deliğini yukarı verdim. Valla kaplıca gibi görünüyor :)) Bu arada 10 dk da bütün suyu pırıl pırıl yaptı. Tabii şu an her şey tamam bi kaplumbağam eksik o da geliyor inşallah yarın :) Kirlettikçe filtre performansını yazarım. Teşekkürler.

sheida' Alıntı:
Akvaryumu kurdum, filtreyi de yatay koydum, hava hortumunu çıkardım ama o suyu kaynıyormuş görüntüsü veren hava deliğini yukarı verdim. Valla kaplıca gibi görünüyor :)) Bu arada 10 dk da bütün suyu pırıl pırıl yaptı. Tabii şu an her şey tamam bi kaplumbağam eksik o da geliyor inşallah yarın :) Kirlettikçe filtre performansını yazarım. Teşekkürler.

akvaryum ölçülerinizi bilmiyorum ama iç filtreyi yatay konumlandırmak istediğinize göre yükseklik biraz az, bu kaplumbağanın gelişimi için biraz problem oluşturabilir, ayrıca taban malzemeniz ince taneli kumsa ve filtrenin su girişi tabana yakınsa kumu da çekecektir, bu da problem arz eder, fotoğraflarınızı bekliyoruz, daha sağlıklı önerilerde bulunabiliriz :)

Akvaryumum maalesef su sızdırıyormuş. Allahtan kaplumbağam gelmeden 1 gün önce hazırlayayım demiştim, ertesi gün su sızmış. Muhtemelen geçen sene taşınırken bir problem olmuş :ff: Neyse bahane oldu ben de yeni akvaryum aldım, tabii biraz daha büyük. Filtreyi dikey yerleştirebildim. Dip için ince kum aldım renksiz fakat topraklı gibi kremit rengi gibi su çıktı kaç defa yıkadım, asla geçmedi. Suyu öyle bir bulandırdı ki çıkarmak zorunda kaldım.Ben de eski taşlarımı yıkayıp koydum.

Salı günü bir arkadaşımdan sahiplendiğim yavru kaplumbağam geldi. Bugün daha yeni yeni alıştı. İlk gün sürekli filtrenin arkasına saklanmaya çalışıyor, ses duyduğunda yada odaya biri girdiğinde hemen kaçıyor, birkaç dakika sonra ortaya çıkıyordu. Odada biri varken kuru alana çıkmıyor, çok dipte yüzmüyordu. Bugün en iyi hali çünkü kuru alana da çıkıyor, yemeğini yiyor ve en güzeli akvaryumu keşfetmeye başladı. Diplerde yüzüyor :rolleyes:

Yardımlarınız için teşekkürler. Bu arada Eheim 2008 den çok memnunum. İlk gün su biraz bulanık gibi olsa da ertesi gün gayet temizdi.
mailto:/xqduhj.jpg

Bu da diğer resimleri

mailto:/x4nfhh.jpg

mailto:/3321lpi.jpg

Bilgilerndirmeleriniz için teekkürler.Bu arada avaryum ölçüleriniz nedir acaba ?

Çok güzel olmuş, tebrikler :) Kuru alanın altına ufak bir ipek bitki ile tam olur. Elzem olmasada su seviyesi için biraz daha yer var.

Bunların dışında iki önerim olacak.
Biri renkli kumu çıkarmanız. Genelde kalitesiz boyadan yapıldığı için suya salınım yaparlar. Buda uygun değil. Doğal ince silis kum tavsiye ederim.
Diğer konuda filtrenin çıkışı. Onu akvaryum camına tam dik değilde hafif çapraz yönlendirinki hayvan oraya girince birden cama çarpmasın. Hemde sirkülasyon verimi daha iyi olur. Aynı filtreyi bahsettiğim şekilde kullanıyordum.
mailto:/forum/Konu-46x30x30-41-lt-ufaklik-icin-gecici-yer.html

Yatay 50 cm
Yükseklik 34 cm
Derinliği 28 cm
Penn Plax kaplumbağa adası ise small. Ama baya büyük bence, ölçüleri düşününce anca sığıyor. Ama yüksekliği çok az. Resimde de gördüğünüz gibi ayaklarına mumluk taktım yükseltmek için :)) İkeadan almıştım. Epey işe yaradı :)) Medium 30 cm e çıkabiliyormuş ama onun da ölçüleri çok geniş. Sığmazdı.

Teşekkürler. Su daha yüksekti de bu sefer de kaplumbağa adası sarsılmaya, suda hareket etmeye başladı. Ben de ayakları yerde olmadığı için çekindim açıkçası, vantuzlardan kurtulur kaplumbağaya zarar verir diye. Kum için de önderinizi hatırlıyorum geçen sene uzun zaman kullanmıştım, gözle görünür bir renk salınımı olmadı. Tabii az az ise onu farketmemişimdir. Kaliteli ve markalı almıştım ama tabii sizin deneyiminiz benden daha çok. Dikkat edeceğim. Akvaryumcudan dediğim gibi çok ince aldım ama o da defalarca yıkamama rağmen bulanıklığı gitmedi. Zaten silis kum diye sorduğumda boş gözlerle baktı :)

Ben de şu an 40*22*20 akvaryum var , aşağıdaki üründen 3,2 kg aldım
Gönül rahatlığı ile alabilirsin.Diğer ürünleri bilmiyorum ama ben sıcak su ile bi 10 kere duruladım , en son da kaynar su ile beklettim be bio mavi ilaç damlattım .30dk bekletip akavryuma koydum ve pırıl pırıldı.Farklı kumlar ile daha ok uğraşanlar var bu kum bana ayrı bir temiz geldi.İlk yıkamaya başladığımda bile su cok pis değild.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13104

Özellikle , sabah kalktığımda heryerinde pati izi mi diyim artık görünce çok heyecanlanmıştım .Yumursak heryerini gezmiş:) Arasıra yiyiorda sindirimine iyi geliyormuş:)

Benim de bu markaydı ama bundan daha iri sanırım buydu

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12801

Çok bulanıktı ama çok kötüydü görüntü. Neyse bunu da alacağım 1 hafta fln yıkar bekletirim :)

Bir de kullandığın bio mavi ilaç dediğinin de linkini verebilir misin varsa? Markası fln?

Renkli taşların salınımı gözle görünmez. Ama zamanla suya geçer. Bu sebeple riske atmıyoruz. Arkadaşımızın verdiği linkteki benimde kullandığım kum. Daha önce kullandığınız dere kumundan da güzel görünür.

Valla ben ilk defa akvaryum kurdum ve ilk defa kum yıkadım ama okuduğum yazılar içeriisnde en kolay yıkananı bu kumdu:))

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=7742

Bence temizlik için kaya tuzu ve sıcak su kullanın. Daha sonra bolca durulama. Akvaryuma koyuncada bir gece filtrelendimi tamamdır.

http://vitasand.com/tr/urun/detail/6/278.html

resimden görebildiğim kadarıyla kumunuz linkteki kum, suya salınım yapmaz, rengi ise 5 yıl garantili, en iyi yerli üreticidir.

ayrıca bir maddedin suya salınım yapmayacağını üstüne tuz ruhu dökerek anlayabilirsiniz, salınım yapıyorsa köpürür.

kumu ne kadar yıkasanızda akvaryuma girince bulanıklık kaçınılmaz. yalnız bu son aldığım silis kum diğerleri kadar salınım yapmıyor. 4 veya 5 durulama sonrası tozu toprağı akıp gidiyor. akvaryuma koyduğumda biraz bulanıklık var. kumu koyduktan sonra içindeki suyu yenilediniz mi büyük oranda bulanıklık geçiyor. kalanı da filtre hallediyor.

Evet , daha öncesini bilmem ama ben alalı 2 hafta oluyor sanırsam , temizlenmesi ve dinlenmesi internette izlediğim videolara göre çok daha kısa sürdü.

Geri