Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ekipman alışverişi için fikir

Stockdölm

Yeni Üye
Merhabalar. Dişi bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Yanlışım yoksa kabuk boyu 17 cm. Kendisi için baştan bir akvaryum kuruyorum ve kaliteli yemekler almaya karar verdim. Seçtiğim ürünleri size danışmak ve uygunluklarını sormak istedim.

1744656253932.png

Bu bulduğum ısıtıcı ampul
1744656404385.png

Bu da masa lambası lakin taşır mı acaba diye bi tereddüt etmedim değil (ben kriterlere uygun en uygun bunu bulabildim siz daha uygununu gördüyseniz öneri isterim malum iki tane alıcaz)

Ekran görüntüsü 2025-04-14 214839.png
1744658001052.png

uv lamba içinde bu ikisini buldum ne anlama geldiğini bilmiyorum ama söylenenlere göre 5.0 olanı tercih ettim

Sırada yemler var kaliteli şeyler almak istiyorum ama bir çok şey var o yüzden iki tane ile başlayıp daha sonrasında yanına eklenti yapmaya karar verdim zamanla
1744656757213.png

Ana yemek olarak okuduklarımdan anladığım kadarıyla tetra reptomin ideal ve dengeli
1744656969203.png

vitamin desteği içinde sera minerali düşündüm ama sizce onun yerine sera reptilin felan alsam daha mı iyi olur bilemedim. Ya da bu çok sık verilen bir şeyse daha uygun muadil ne olabilir? sizce bu ikisi başlangıç için ideal mi? İdeal ise beslenmede nasıl bir düzen izlemeliyim. Daha sonrasında özellikle almalısın dedikleriniz neler?

Bu şekil resimlerle açıklamak istedimki hem cevaplamanız kolay olsun hem de yetişkin kaplumbağa için yol arayan birilerine yardımcı olur belki diye düşündüm
Şimdiden çok teşekkürlerr

Son düzenleme:
erhabalar. Dişi bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Yanlışım yoksa kabuk boyu 17 cm. Kendisi için baştan bir akvaryum kuruyorum ve kaliteli yemekler almaya karar verdim. Seçtiğim ürünleri size danışmak ve uygunluklarını sormak istedim.

Ekli dosyayı görüntüle 11893
Bu bulduğum ısıtıcı ampul
Ekli dosyayı görüntüle 11894
Bu da masa lambası lakin taşır mı acaba diye bi tereddüt etmedim değil (ben kriterlere uygun en uygun bunu bulabildim siz daha uygununu gördüyseniz öneri isterim malum iki tane alıcaz)

Ekli dosyayı görüntüle 11895Ekli dosyayı görüntüle 11898
uv lamba içinde bu ikisini buldum ne anlama geldiğini bilmiyorum ama söylenenlere göre 5.0 olanı tercih ettim

Sırada yemler var kaliteli şeyler almak istiyorum ama bir çok şey var o yüzden iki tane ile başlayıp daha sonrasında yanına eklenti yapmaya karar verdim zamanla
Ekli dosyayı görüntüle 11896
Ana yemek olarak okuduklarımdan anladığım kadarıyla tetra reptomin ideal ve dengeli
Ekli dosyayı görüntüle 11897
vitamin desteği içinde sera minerali düşündüm ama sizce onun yerine sera reptilin felan alsam daha mı iyi olur bilemedim. Ya da bu çok sık verilen bir şeyse daha uygun muadil ne olabilir? sizce bu ikisi başlangıç için ideal mi? İdeal ise beslenmede nasıl bir düzen izlemeliyim. Daha sonrasında özellikle almalısın dedikleriniz neler?

Bu şekil resimlerle açıklamak istedimki hem cevaplamanız kolay olsun hem de yetişkin kaplumbağa için yol arayan birilerine yardımcı olur belki diye düşündüm
Şimdiden çok teşekkürlerr

Halogen Ampülü yaklaşık 3-4 aydır kullanıyorum istenilen 32° C ısıyı sağlıyor diyebilirim

Bunu almıştım ölçüp kaldırıyorum birazcık büyük çünkü
Nem ölçer de olduğu için bayağı kullanışlı
Ekstra bu var
Kaplumbağalar bebekken pek tehlike arz etmiyor ama büyüdükleri için değiştirmeyi planlıyorum kabuklarını vurdukları gibi kırılma ihtimali çok yüksek kızım henüz 10 cm olduğu için hala kullanıyorum
Derece alacak olursanız tercihiniz cam olmasın 😅

Ben lamba olarak bunu kullanıyorum kaplumbağalar dışında da kullanılır çok şık ve aşırı kaliteli lamba alırken çanağı metal olmalıymış bu da metal
Ve küçük dandik bir lamba almaktansa bunu almak mantıklı geldi

Kaplumbağalar belirli saatlerde güneşlenmesi lazımmış bende kurmalı piriz aldım yeri geliyor evde olmuyoruz başka şeylerle uğraşıyor oluyoruz manuel olarak açıp kapatmaktansa bu daha iyi tavsiye ederim 🎀

Son düzenleme:
Bunu almıştım ölçüp kaldırıyorum birazcık büyük çünkü
Nem ölçer de olduğu için bayağı kullanışlı
Ekstra bu var
Kaplumbağalar bebekken pek tehlike arz etmiyor ama büyüdükleri için değiştirmeyi planlıyorum kabuklarını vurdukları gibi kırılma ihtimali çok yüksek kızım henüz 10 cm olduğu için hala kullanıyorum
Derece alacak olursanız tercihiniz cam olmasın 😅
Çok teşekkür ederimmm o zaman tercihimi camdan yana kullanmıcam

Ben lamba olarak bunu kullanıyorum kaplumbağalar dışında da kullanılır çok şık ve aşırı kaliteli lamba alırken çanağı metal olmalıymış bu da metal
Ve küçük dandik bir lamba almaktansa bunu almak mantıklı geldi

Kaplumbağalar belirli saatlerde güneşlenmesi lazımmış bende kurmalı piriz aldım yeri geliyor evde olmuyoruz başka şeylerle uğraşıyor oluyoruz manuel olarak açıp kapatmaktansa bu daha iyi tavsiye ederim 🎀
Aslında ilk lambayı bende gördüm ama kuru alana sabitleyemezsem akvaryum bütün masayı kaplıyor masanın üstüne de koyamam diye tereddüt ettim siz hangi ayağını kullanıyorsunuz

Diğer alette çok mantıklıymış sıradaki alışverişime eklicem

Aslında ilk lambayı bende gördüm ama kuru alana sabitleyemezsem akvaryum bütün masayı kaplıyor masanın üstüne de koyamam diye tereddüt ettim siz hangi ayağını kullanıyorsunuz

Diğer alette çok mantıklıymış sıradaki alışverişime eklicem
Benim masamda yer olduğu için kendi ayağını kullanıyorum daha elverişli oluyor diğerini akvaryum camına sabitlemek biraz tehlikeli patlayabilir camla arasına kaydırmaz strafor koyup riski azaltabilirsiniz aslında

Sizin alanınız olmadığı için küçük lamba daha fazla işinizi görür bu durumda : )

Benim masamda yer olduğu için kendi ayağını kullanıyorum daha elverişli oluyor diğerini akvaryum camına sabitlemek biraz tehlikeli patlayabilir camla arasına kaydırmaz strafor koyup riski azaltabilirsiniz aslında

Sizin alanınız olmadığı için küçük lamba daha fazla işinizi görür bu durumda : )
Evet bende öyle düşündüm
Diğer her şey uygun değil mi?
Yem ve uv lamba tercihi olarak
Mineral yerine başka bir şey mi almalıyım damlalıklı vitamin gibi

Son düzenleme:
O kadar uzmanı değilim kaplumbağa küçük ise sadece şu anlık ısı lambası yeterli
Halogen Ampül uygun
Lamba Uygun
Termometre fark etmez ölçüp kaldırırsınız
Akvaryum içi termometre lazım
Akvaryum ısıtıcısı
Filtre
O iki yem uygun ama az
çeşit fazla olmalı

Isıtma ampulü uygun. Mandallı lamba max 60 watt kaldırıyorsa o da tamam.

Uvb ampullerde uygun. 5.0 dediği %5 uvb içermesi. Yalnız bunlar ağır ve arka plastiği geniştir. Sabit lamba ve geniş çanak ister. Onun için deveboynu (akrobat) lamba alacaksınız. En çok çıktığı saatlerde 1-2 saat yakacaksınız.

Lambalar için zamanlayıcı alın. Kendi yanar söner. Lamba ile alan mesafesi 20-25 cm aralığında olacak. Siz 25 cm ayarlayın.

Yem olarak ana yemde tetra reptomin, omega one adult turtle sticks yemleri alın.

Mineral yemde sera carnivor (bu protein yemde içeriyor) yada tropical biorept W yemi alın.

Kurutulmuş yemde dajana gammarus sticks yada tropical reptiles carnivore yemi alın.

Geri