Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

El Yapımı Dip Temizleyici

minikedi_hande

Bronz 5 Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
25
mailto:/img36/8579/malzememd9.jpg

mailto:/img98/181/delikoc6.jpg

mailto:/img36/6848/yerle351mh8.jpg

mailto:/img148/1172/bantlalv5.jpg

mailto:/img440/6223/sonmo6.jpg

mailto:/img141/8729/taslakir5.jpg

projeyi bu siteden buldum.fakat resim koymayı bilmediğimden bu şekilde koymak zorunda kaldım.hem basit hemde kullanışlı... *

*Konunuzu düzenledim.

akvaryum.com adresinden alınmıştır. Fotoğraf ve çizimler Musa Avcı'ya aittir.
 
Paylaşım için teşekkürler, basit ve kullanışlı bir çalışma fakat suyu yanlışlıkla yutma riski var ve bu da oldukça tehlikeli bir durum özellikle kaplumbağa akvaryumu düşünüldüğünde çok daha büyük risk söz konusu. Piyasada 10-15 tl ye bir kaç kere salladığınızda pompa etkisi göstererek çalışan bir sisteme sahip dip süpürgeleri de bulabilirsiniz onlar daha güvenilir sağlık açısından risk oluşturmadıkları için.
 
dip temizliği zor oluyor.güzel fikir aslında bu, uğraşıp yapmak lazım böyle bir şey.teşekkürler.
 
Üye' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler, basit ve kullanışlı bir çalışma fakat suyu yanlışlıkla yutma riski var ve bu da oldukça tehlikeli bir durum özellikle kaplumbağa akvaryumu düşünüldüğünde çok daha büyük risk söz konusu. Piyasada 10-15 tl ye bir kaç kere salladığınızda pompa etkisi göstererek çalışan bir sisteme sahip dip süpürgeleri de bulabilirsiniz onlar daha güvenilir sağlık açısından risk oluşturmadıkları için.

aynen usta haklısın
şahsen o suyu yuttuğumu düşünemiyorum 2 hafta hastaneden çıkamam heralde :D
 
bunun su içme tehlikesi olmayan bir türü var mı?faydalı bir şeye benziyor da.
 
zaten suyu içmenizi engelliycek bi yöntem bu =)) yandaki küçük hortum parçası bu işe yarıyor diye gördüm bn =)) yaratıcı,güzel
 
Hazır dip temizleyici alın ozaman :)
Hafif hava çekilirse pis su agıza gelmeden kaba dolar zaten.
 
Denedim. Ağzıma su geldi biraz midem bulandı ama umarım bişey olmaz :D Dip süpürgesi almaya gerek yok bence tabi bu su yutma tehlikesini göze alabiliyorsanız. Ölürsem Prenses size emanet :D Yeni geldim hemen benimsedim burayı ama :D
 
Bu tehlikeyi göze almaktansa 5 TL'ye satılan dip sifonlarından alıp kullanabilirsiniz.Hem pratik hem ucuz oluyorlar :)
 
Etkili olduguna inanıyormusunuz ?Bence siz genede bir deneyin olmazsa satın alırsınız 5-8 TL ye falan .Hem ucuz Hem pratik
 
Maliyeti parasında dip temizleyiciler mevcut zaten ama tabi bu malzemeler elinizde varsa değerlendirebilirsiniz :)
 
Etkili oldu yani o dip süpürgesinin performansının bundan iyi olacağını pek sanmıyorum :)
 
şahsen ben suyu komple boşaltıyorum ama böyle dip temizlemek isteyenler varsa. bir öneride benden olsun...(fizik biliminin faydaları) yukarıdaki hortumdan sadece uzun olanı dipteki pisliği çekmeye yeterlidir, üstelik su yutmadan!!! bu yönteme sifon denir hemen hemen tüm eski kamyoncular bilir, depodan mazot çekerler. ama benim tavsiyem de bir şey yutmaya gerek yok.

şöyle ki ; öncelikle hortumun bir ucunu parmağınızla kapatıp su doldurun tamamen dolunca diğer ucunu da diğer parmağınızla kapatın daha sonra içi su dolu hortumun bir ucunu(hangisi olduğu önemli değil), parmağınızı çekmeden akvaryumun içine sokup elinizi çıkarın boştaki diğer ucu açınca boştaki uç akvaryum içindeki diğer uçtan seviye olarak aşağıda olduğu sürece akvaryum içinden su çekecektir.deneyenler sonucu buradan bildirirlerse herkes uygular kimsede su yutmaz.
 
Güzel bir proje fakat bana göre hazır dip temizleyiceler daha pratik olur diye düşünüyorum :)
 
canavar' Alıntı:
şahsen ben suyu komple boşaltıyorum ama böyle dip temizlemek isteyenler varsa. bir öneride benden olsun...(fizik bilminin faydaları) yukarıdaki hortumdan sadece uzun olanı dipteki pisliği çekmeye yeterlidir, üstelik su yutmadan!!! bu yönteme sifon denir hemen hemen tüm eski kamyoncular bilir, depodan mazot çekerler. ama benim tavsiyemde bişey yutmaya gerek yok.

şöyleki ; öncelikle hortumum bir ucunu parmağınızla kapatıp su doldurun tamamen dolunca diğer ucunuda diğer parmağınızla kapatın daha sonra içi su dolu hortumun bir ucunu(hangisi olduğu önemli değil), parmağınızı çekmeden akvaryumun içine sokup elinizi çıkarın boştaki diğer ucu açınca boştaki uç akvaryum içindeki diğer uçtan seviye olarak aşağıda olduğu sürece akvaryum içinden su çekecektir.deneyenler sonucu buradan bildirirlerse herkes uygular kimsede su yutmaz.

denemekte fayda var...:D
 
Geri
Üst