Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

el yapımı dış filtremi üretip satmayı düşünüyorum

captainsmith

Bronz 4 Üye
Biliyorsunuz ki; bir çok kişi filtresini dışarıdan yüksek paralar veripte almak yerine, kendi yapmayı tercih ediyor. Bende onlardan biriyim ve en ucuz iç filtre maliyetine yüksek kapasiteli ve iyi temizleyen görünümü de çok kötü olmayan bir filtre yaptım. Tabikide böyle şeylerle uğraşmak için el yatkınlığı gerekiyor ve herkesin doğal olarak eli yatkın olmayabiliyor ve o arkadaşlarımızda gidip bir dış filtreye 150-300 lira arası bir para vermek zorunda değil. Ben endüstri ürünleri tasarımı mezunu olduğum için evimde her türlü alet mevcut ve isteyene bu filtrelerden yapıp içine malzemelerini dizip, direk kutudan çıkarıp, motoru suya sokup çalıştırabilecek şekilde satmayı düşünüyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum =)

not: hazır başlığı açmışken bu işte yeni olduğum için bir kaç sorum var;

- kaplumbağalarım çok korkak, kuru alanda UV ışığın altında güneşlenirken odaya yavaşça bile girer girmez aniden suya atlayıp kaçışmaya başlıyorlar ve ben odadayken sürekli kenarda köşede suyun altında sığınıp kalıyorlar. Nasıl çözerim?
- elimde sadece bir kavanoz karides var ve başka şeylerle de beslemek istiyorum, sürekli aynı şeyi yemesinler =/ mesela vitamin falan ne verebilirim ne gereklidir ek besin olarak?

Ekli dosyalar

• Photo 13.11.2013 13 15 29 (768x1024).jpg
    Photo 13.11.2013 13 15 29 (768x1024).jpg
    408.8 KB · Görüntüleme: 171
  • Photo 14.11.2013 18 15 21 (768x1024).jpg
    Photo 14.11.2013 18 15 21 (768x1024).jpg
    226.5 KB · Görüntüleme: 152
  • Photo 14.11.2013 19 13 29 (768x1024).jpg
    Photo 14.11.2013 19 13 29 (768x1024).jpg
    257.8 KB · Görüntüleme: 140
  • Photo 14.11.2013 21 28 43 (1024x768).jpg
    Photo 14.11.2013 21 28 43 (1024x768).jpg
    314.5 KB · Görüntüleme: 156
  • Photo 24.01.2014 20 59 06 (1024x768).jpg
    Photo 24.01.2014 20 59 06 (1024x768).jpg
    363 KB · Görüntüleme: 140
  • Photo 24.01.2014 20 59 36 (1024x768).jpg
    Photo 24.01.2014 20 59 36 (1024x768).jpg
    459.8 KB · Görüntüleme: 190
  • Photo 24.01.2014 20 59 45 (1024x768).jpg
    Photo 24.01.2014 20 59 45 (1024x768).jpg
    443.2 KB · Görüntüleme: 194
  • Photo 24.01.2014 21 00 00 (1024x768).jpg
    Photo 24.01.2014 21 00 00 (1024x768).jpg
    383.8 KB · Görüntüleme: 140
  • Photo 24.01.2014 21 00 17 (1024x768).jpg
    Photo 24.01.2014 21 00 17 (1024x768).jpg
    399.4 KB · Görüntüleme: 183
Cvp: el yapımı dış filtremi üretip satmayı düşünüyorum

yem olarak sera rapffy ı ve p al kardeşim.. Bendede vardı aynı kuru alan sorunu ama zamanla alışıyorlar sen odaya girmeden önce seslen sesine alışsınlar sıkıntı olmaz :) ne kadardan satmayı düşünüyorsun ?

Ağustos' Alıntı:
yem olarak sera rapffy ı ve p al kardeşim.. Bendede vardı aynı kuru alan sorunu ama zamanla alışıyorlar sen odaya girmeden önce seslen sesine alışsınlar sıkıntı olmaz :) ne kadardan satmayı düşünüyorsun ?

tamam denerim kardeşim, valla 70 lira falan düşündüğüm fiyat

Ağustos' Alıntı:

Aynen akvaryum alıcaz şunun şurasında ona göre hazırlık yapayım.

dediğim yemleri al zaten heryerde bulunuyor ama son kullanma tarihlerine dikkat et yinede birde internetten bak fiyatlarına öyle git derim .. 80 e dış filltre var ama tabiki seninkide el emeği ve malzemeler kaliteli

yemleri alırım tamam, dediğim fiyat kafa motoruna bağlı uygun fiyata istediğim gibi kafa motoru bulursam fiyatı 40 a 50 ye bile düşürürüm o zaman ;)

Acik karidesse onu hic kullanmayin zaten nerden geldigi belli degil onceki sorudada sprmustum UVa isitma lambasimi kullaniyorsunuz UVb lambami UVb lambasi ise ekstra isitma lambasi almaniz gerekir

Kaplumbaganin baga boyu kac cm ona gore yem onerelim

Kafa motor bende var diyelim. Sadece bana mesela o bakliyat kutusunu hazırlasanız fiyat kaça düşer. Yalnız bu fikir çok tutar abicim. :D

Cvp: RE: el yapımı dış filtremi üretip satmayı düşünüyorum

Zilli Hayri' Alıntı:
Kafa motor bende var diyelim. Sadece bana mesela o bakliyat kutusunu hazırlasanız fiyat kaça düşer. Yalnız bu fikir çok tutar abicim. :D

kafa motorun varsa 20 liraya hallederiz =D yalnız motoru yollaman lazımki ağzına göre hortum uydurayım =)

Alisarp' Alıntı:
Acik karidesse onu hic kullanmayin zaten nerden geldigi belli degil onceki sorudada sprmustum UVa isitma lambasimi kullaniyorsunuz UVb lambami UVb lambasi ise ekstra isitma lambasi almaniz gerekir

valla su 28 derece ama sürekli ısıtıcının dibine geçip duruyolar 30 dereceyede çıkardım sonuç aynı, ama hep değil arada geziniyolarda. Isıtıcı lamba dediğiniz UV lambasını taktığım gibi bi boyun alıp normal ampulmu takayım ne yapayım, bağa boyu birinde 7 birinde 5 cm

captainsmith' Alıntı:
Zilli Hayri' Alıntı:

kafa motorun varsa 20 liraya hallederiz =D yalnız motoru yollaman lazımki ağzına göre hortum uydurayım =)

Alisarp' Alıntı:

valla su 28 derece ama sürekli ısıtıcının dibine geçip duruyolar 30 dereceyede çıkardım sonuç aynı, ama hep değil arada geziniyolarda. Isıtıcı lamba dediğiniz, UV lambasını taktığım gibi bi boyun alıp normal ampulmu takayım ne yapayım, bağa boyu birinde 7 birinde 5 cm. Yalnız UVa mı UVb mi bilmiyorum ama şu var ki fikir yürüteyim normal ampul gibi tuttuğumuz yeri ısıtıyor yani florasan sera lambası gibi sadece UV ışık vermiyor sapsarı ışık ısıtıyorda ortamı

Su 28 derece olmali fazlasi olmaz 1-2 derece alti olabilir bende 27 derece mesela
Simdi dedigim sudan bagimsiz UV dedigimiz lamba bir UVa lambasidir UVb icermez bu isi verir tabi yanina birde UVb lamba gerekir birde UVb-UVa lamba vardir bu isi vermez 5 liraya soft ampulle isiyi saglariz
Dediklerimin hangisi olursa olsun su dereceniz ile kuru alani olcun 31-33 derece olmali

Bana marka modelini bir soylerseniz ben soyliyim size Ama anladigim bu UVa isitma lambasi bir dereceyle olcun kuru alani bakalim
Birde UVb lamba alinmali tabi fiyati yuksektir biraz 3 ay devit3 kullanilabilir haftada bir yeme elden verilecek

doğu birinci sorunun cevabı bu hayvanlar bu tavrı her daim gösteriyor. biraz cesaretlenmeleri için 10 cm boyu geçmeliler. ve seni benimsemeliler. benimsemeleri elinden yemeye başladıklarında başlıyor ama kuru alan için uzun zaman var. en ufak hareketi algıladıkları için güvenli sulara giriyorlar. kulakları tam gelişmemiş gibi duruyor ama ses algıları da var. kapıyı yavaşta açsan sesini alıp dönüyorlar. sonra hareketi görüp suya.

biz bunlar için: emre salonu, ben çalışma odamı feda ettik.

ikinci sorunun cevabı o karidesi açık torba aldıysan ya tarihi geçmiş olma veya parazit yumurtası taşıma ihtimali vardır. öyleyse verme ve gammarus kutu yem al. tek olarak bu besinle yani kurutulmuş yemle beslenmesi hayvanın kabuğunda deformasyon ve şekil bozukluğu yapacaktır. hayvanları göremedim ama ufaklar sanırım. alacağın yemler, sera raffy P ve raffy I gammarus (tatlı su karidesidir, karidese benzer ama karides değildir) raffy P'deki kırmızı yemler mineral yemdir. bunları ayırıp bir günde iki öğün veya haftada iki gün tek öğünde kafa hacmi kadar vereceksin. bu mineral yem mineraller vitaminler ve kalsiyum içerir hayvanın gereksinim duyduğu ihtiyacı karşılar. bitince sera mineral alırsın. bunlar başlangıçta bulunması gereken yemler sonrasında yem çeşidi artmaya başlar.uvb lamban yoksa eczaneden devit damla alıp haftada bir bir yeme bir damla tatbik edip kurumasını bekledikten sonra hemen önüne ve ilk yem olarak atacaksın. bu yağlı bir vitamindir suyu kirletir. bunu mineral yemi vermediğin bir günde vereceksin. 3 ay kadar kullanmak gerek sonrasında uvb lambaya geçiş yapmak şart. yoksa bu deri altı yağda ve karaciğerde birikerek toksititeye neden olur.

bu konuyu da okuyup bilgini pekiştirirsin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

cem' Alıntı:
doğu birinci sorunun cevabı bu hayvanlar bu tavrı her daim gösteriyor. biraz cesaretlenmeleri için 10 cm boyu geçmeliler. ve seni benimsemeliler. benimsemeleri elinden yemeye başladıklarında başlıyor ama kuru alan için uzun zaman var. en ufak hareketi algıladıkları için güvenli sulara giriyorlar. kulakları tam gelişmemiş gibi duruyor ama ses algıları da var. kapıyı yavaşta açsan sesini alıp dönüyorlar. sonra hareketi görüp suya.

ikinci sorunun cevabı o karidesi açık torba aldıysan ya tarihi geçmiş olma veya parazit yumurtası taşıma ihtimali vardır. öyleyse verme ve gammarus kutu yem al. tek olarak bu besinle yani kurutulmuş yemle beslenmesi hayvanın kabuğunda deformasyon ve şekil bozukluğu yapacaktır. hayvanları göremedim ama ufaklar sanırım. alacağın yemler, sera raffy P ve raffy I gammarus (tatlı su karidesidir, karidese benzer ama karides değildir) raffy P'deki kırmızı yemler mineral yemdir. bunları ayırıp bir günde iki öğün veya haftada iki gün tek öğünde kafa hacmi kadar vereceksin. bu mineral yem mineraller vitaminler ve kalsiyum içerir hayvanın gereksinim duyduğu ihtiyacı karşılar. bitince sera mineral alırsın. bunlar başlangıçta bulunması gereken yemler sonrasında yem çeşidi artmaya başlar.uvb lamban yoksa eczaneden devit damla alıp haftada bir bir yeme bir damla tatbik edip kurumasını bekledikten sonra hemen önüne ve ilk yem olarak atacaksın. bu yağlı bir vitamindir suyu kirletir. bunu mineral yemi vermediğin bir günde vereceksin. 3 ay kadar kullanmak gerek sonrasında uvb lambaya geçiş yapmak şart. yoksa bu deri altı yağda ve karaciğerde birikerek toksititeye neden olur.

tamam teşekkür ederim çok uygulayacağım...

captainsmith' Alıntı:
cem' Alıntı:

tamam teşekkür ederim çok uygulayacağım...

Herşeyi anladım sağol ilgilendiğin için fakat bir husus kafama takıldı;

Kullandığım lamba trixie markanın 35 wattlık uva güneş ışığı lambası, uvb yi alıp bunun yanına ayrı bir kıskaçlı lambalıkla takacağım peki o devit damlanın amacı nedir? Direk o damlayı kullanmadan uvb ye geçersekmi deri altında oluyor yoksa damlayı kullanıp uvb ye geçmezsekmi?

Uygun olan uvb lambadır. Uvb ışını ile bu hayvanlar d vitamini sentezi yapar. Buda kabuk ve kemik gelişimine faydalıdır. Devit yapay bir vitamindir. Bu sebeple uzun kullanımı uygun değil. Genelde uvb lamba fiyatının yüksek oluşu bu vitamini kullanmaya itiyor ama imkan varda hiç kullanmadan uvb lamba kullanılmalı.

Cvp: RE: el yapımı dış filtremi üretip satmayı düşünüyorum

AEK' Alıntı:
Uygun olan uvb lambadır. Uvb ışını ile bu hayvanlar d vitamini sentezi yapar. Buda kabuk ve kemik gelişimine faydalıdır. Devit yapay bir vitamindir. Bu sebeple uzun kullanımı uygun değil. Genelde uvb lamba fiyatının yüksek oluşu bu vitamini kullanmaya itiyor ama imkan varda hiç kullanmadan uvb lamba kullanılmalı.

Ya uvb ampul şeklinde bi kaç lamba buldum ama benimkine benziyor aynı ben hepsiburadadan almıştım acaba benimkide uvb benimmi haberim yok :/ dediğim gibi akvaryumu kurdum ama yeniyim bu işte daha o yüzden arada saçmalayabilirim kusura bakmayın, ortam ısıtmak için ekstra ne ampul alayım peki? Yoksa bu yeterlimi elimi altına koyunca sıcak gibi duruyor

yok hayır bu saçmalık değil tersine sorman iyidir. bu hem senin için hemde diğer okuyan arkadaşlar için bilgi niteliğinde olacaktır.

uva ampuller ısı verir. uvb ve uva+uvb kısaca içinde uvb olan ampuller ısı vermez, bunun için yanına ısıtma ampulü almak gerekir. bu linktekini kullanıyoruz. soft camı var.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

bence durum varsa bunun yerine uva alınmalı hem fiyatı uvb gibi değil ama bende bundan alıcam çünkü uva aldım 3 tane patladı hep..

Her spiral lamba uvb değil. Hatta uvb olanlarda hayvandan hayvana ışın oranı farklılığı gösterir.
Örneğin bu çöl kertenkeleleri için;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13215&ad=jbl-solar-reptil-desert-uv-300-kompakt-lamba-15-w
Buda bizim kaplumbağalar için;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w

Desert yazan çöl hayvanları, jungle yazan yağmur ormanı hayvanları için.

Ayrıyeten güç seçenekleri var. Buda kuru alan mesafe uygunluğuna göre daha uzaktan yada yakından konumlandırmayı sağlar. Kaplumbağalara uygun olanları belirteyim.
20-24 cm ;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
24-28 cm ;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w

emrenin ilk örneğine orantısal bilgi vereyim. uvb yüzdesel oranları ile de bellidir. 10:0 yani %10 uvb çöl (desert); 5.0-6.0 %5-6 uvb bizimkilere uygun tropical; ve 2.0 %2 uvb bu düşük oranlıdır. fiyatının ucuzluğuna bakıp bunu almayın etkisi yoktur. bu tropical ve çöl harici kabuksuz sürüngenler içindir.

O zaman anladım bendeki ısı veren trixie uva nın yanına bitane uvb alıp, uva yı sabahtan akşama güneş doğmuş gibi, uvbyide gündüzleri 4 5 saat çalıştırsam hatta onuda zaman ayarlı prize bağlasam olur teşekkür ettim :) onu alana kadar devit damlayı alayım bugün ama dursun

Geri