Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

el yapımı dış filtremi üretip satmayı düşünüyorum

Bide 7.0 olanlar var onlar neyde kullaniliyor yine bizim icin sanirim?

Cvp: el yapımı dış filtremi üretip satmayı düşünüyorum

7.0 görmedim. o fazla gelir. fazla oranlı uvb bizimkilere zararlıdır. normali 5.0 olmazsa 6.0

Ağustos' Alıntı:
bence durum varsa bunun yerine uva alınmalı hem fiyatı uvb gibi değil ama bende bundan alıcam çünkü uva aldım 3 tane patladı hep..

valla ben almıştım dediğim gibi trixie nin uva sını, ısısı çok güzel fakat camı şeffaf, yani telleri çok fazla akkor haline gelmiyor, normal ampül gibi göz almıyor ama yinede kaplumbağayı rahatsız edecek kadar alıyor yani o bunun camını soft hale getiremeyeceğimize göre sizce ne yapayım? bunun yanına bi uvb mi alayım yoksa hem uvb hemde bi tane soft cam ısıtma alıp bunu kullanmayayımmı? iyide ampul günün 15 saati yanıyor 2 aydır banamısın demedi

cem' Alıntı:
emrenin ilk örneğine orantısal bilgi vereyim. uvb yüzdesel oranları ile de bellidir. 10:0 yani %10 uvb çöl (desert); 5.0-6.0 %5-6 uvb bizimkilere uygun tropical; ve 2.0 %2 uvb bu düşük oranlıdır. fiyatının ucuzluğuna bakıp bunu almayın etkisi yoktur. bu tropical ve çöl harici kabuksuz sürüngenler içindir.

bu uvb yi ampul şeklinde değilde florasan şeklinde kullansak acaba olurmu?

şunun gibi;
http://www.sanalpazar.com/Exo-Terra-Repti-Glo-5.0-Uv-Lamba-14-Watt__isp12799725

fiyatıda uygun, %5 uvb %30 uva

captainsmith' Alıntı:
Ağustos' Alıntı:
bence durum varsa bunun yerine uva alınmalı hem fiyatı uvb gibi değil ama bende bundan alıcam çünkü uva aldım 3 tane patladı hep..

valla ben almıştım dediğim gibi trixie nin uva sını, ısısı çok güzel fakat camı şeffaf, yani telleri çok fazla akkor haline gelmiyor, normal ampül gibi göz almıyor ama yinede kaplumbağayı rahatsız edecek kadar alıyor yani o bunun camını soft hale getiremeyeceğimize göre sizce ne yapayım? bunun yanına bi uvb mi alayım yoksa hem uvb hemde bi tane soft cam ısıtma alıp bunu kullanmayayımmı? iyide ampul günün 15 saati yanıyor 2 aydır banamısın demedi

cem' Alıntı:
emrenin ilk örneğine orantısal bilgi vereyim. uvb yüzdesel oranları ile de bellidir. 10:0 yani %10 uvb çöl (desert); 5.0-6.0 %5-6 uvb bizimkilere uygun tropical; ve 2.0 %2 uvb bu düşük oranlıdır. fiyatının ucuzluğuna bakıp bunu almayın etkisi yoktur. bu tropical ve çöl harici kabuksuz sürüngenler içindir.

bu uvb yi ampul şeklinde değilde florasan şeklinde kullansak acaba olurmu?

şunun gibi;
http://www.sanalpazar.com/Exo-Terra-Repti-Glo-5.0-Uv-Lamba-14-Watt__isp12799725

fiyatıda uygun, %5 uvb %30 uva

birde av ışığı lambası buldum gece için alayımmı? gece ışıkları kapattığımda çok karanlık oluyor zaten kendi doğal ortamlarındada gece hareket etmeleri için ay ışığı oluyor bence mantıklı olabilir...

şu harita çizimlerinde kullandığımız asetatlı kağıtlardan kırtasiyelerde satılır. harita çizimlerinde de kullanılıyor. desen çizimlerinde de kalın olanından al. lambanın önüne uygun şekilde kesip ataşla tuttur. ampule değmesin. yanar veya siyahlaşır mı bilmiyorum. orta kısımlarından zımba delikleri açarsın oralardan ısıyı iletir sanırım. bir denemekte fayda var.

bu ampuller halojen olduğu için normal telli spot neodymlerden daha dayanıklıdır. sade uvb bulursan onunla bu uva'yı kullanırsın veya eminin (bumble bee) gösterdiği kompakt ampul uygun fiyatlı nerdeyse yarı fiyata satılıyor. ondan alıp uva yerine normal ampul takabilirsin.

Ben floresan kullaniyorum ama kuru alanin boyut ve sekliyle ilgisi var kuru alan ve floresan ayni boyda bende 45cm yani bir sorun olmuyor yoksa bosa isima olur nasil bir kuru alanda kullanilabilir diye akvaryumumun fotografini ekliyim

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    345.6 KB · Görüntüleme: 77

cem' Alıntı:
yok hayır bu saçmalık değil tersine sorman iyidir. bu hem senin için hemde diğer okuyan arkadaşlar için bilgi niteliğinde olacaktır.

uva ampuller ısı verir. uvb ve uva+uvb kısaca içinde uvb olan ampuller ısı vermez, bunun için yanına ısıtma ampulü almak gerekir. bu linktekini kullanıyoruz. soft camı var.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

Biliyorum ömrünüzü yedim ama :D

Clyde ( küçük olan 5 cm ) raffy p deki yemleri yiyemiyor :( 4 e bölüp veriyorum neredeyse ağzına alıp çiğnemeye çalışıp beceremeyip geri çıkarıyor :/ bonnie ( 7 - 8 cm) çok rahat yiyor, küçükkende rahat yerdi, clyde a nasıl yedirebilirim o sert yemleri?
Gece filtremi açık bıraksam sesten rahatsız olurlarmı benim kulağıma çok güzel bir sus sesi gelecek şekilde hortumu sudan 5 cm yukarıda tuttum, hayvanların sıkıntısı yok suyla dökülen suyun altında bile takılıyorlar ama gece uyurken rahatsız olacaklarsa kapatacağım

Filtre ve isitici 24 saat calisir asla kapatilmaz biraz egin isterseniz su veren boruyu

Alisarp' Alıntı:
Filtre ve isitici 24 saat calisir asla kapatilmaz biraz egin isterseniz su veren boruyu

Isıtıcıyı asla kapatmıyorumda filtreyide kapatmayayım o zaman tamam sağol =) iyi geceler

su sesine alışsınlar o sorun olmaz uyurlar. ilerde bir gün dış filtreye geçtiğinde daha fazla su sesi gelecek. filtreyi kaparsan kirler dışarı çıkacaktır. büyük kirler süngerin dış çeperinde durur.

cem' Alıntı:
su sesine alışsınlar o sorun olmaz uyurlar. ilerde bir gün dış filtreye geçtiğinde daha fazla su sesi gelecek. filtreyi kaparsan kirler dışarı çıkacaktır. büyük kirler süngerin dış çeperinde durur.
Filtrem zaten dış filtre :) hemde en iyisinden dünya üzerinde başka örneği yok :D
Mercimek kabından yaptıydım :D

doğru dış filtre yapmıştın. karıştırdım. dış filtrede oluşacak doğal döngüye yardımcı bakteriler için oksijene ihtiyaç var. bu sebeple yukardan akıp suya hava kabarcığı yapması gerek.

Uvb ampuller uva ışınıda içeriyor. Bu sebeple soft düz ampul yada soft uva ampul ideal olur. Bu ampul rahatsız edip kuru alan süresini kısıtlıyorsa doğrucan diğerlerine yani soft ampullere geçmeli.

Yemi rahat yemesi gerekiyor aslında. Suda yumuşayan bir yemdir. Bölüp vermeyi dene. Eğer devam ederse acaba ağzında bir yara falanmı var diyeceğim.

cem' Alıntı:
doğru dış filtre yapmıştın. karıştırdım. dış filtrede oluşacak doğal döngüye yardımcı bakteriler için oksijene ihtiyaç var. bu sebeple yukardan akıp suya hava kabarcığı yapması gerek.

Evet o zaman hortum kalsın öyle çünkü 5 cm yukardan hava kabarcığı oluşturarak akıyor :) zaten hava motorumda var

AEK' Alıntı:
Uvb ampuller uva ışınıda içeriyor. Bu sebeple soft düz ampul yada soft uva ampul ideal olur. Bu ampul rahatsız edip kuru alan süresini kısıtlıyorsa doğrucan diğerlerine yani soft ampullere geçmeli.

Yemi rahat yemesi gerekiyor aslında. Suda yumuşayan bir yemdir. Bölüp vermeyi dene. Eğer devam ederse acaba ağzında bir yara falanmı var diyeceğim.

Aklıma geldi camın dışından yemi gösterip ağzını açmasını sağladım ama birşey göremedim :/ çene basıncı çok düşük, bonnie, clyde kadarkende çatırçatır kırıp yerdi bütün yemi bile :( toz haline getirip öyle karidese bulayıp vereceğim en sonunda

Yemlerde bayatlama yok değil mi? Yada kutu açık kalmış, su damlamış olabilir mi? Gerçi diğeri yiyor ama işte bazısının gözü döner yer bazısı bayatsa, bozulduysa yemez. Her ihtimali değerlendirmek için bakmakta fayda var.

Cvp: RE: el yapımı dış filtremi üretip satmayı düşünüyorum

AEK' Alıntı:
Yemlerde bayatlama yok değil mi? Yada kutu açık kalmış, su damlamış olabilir mi? Gerçi diğeri yiyor ama işte bazısının gözü döner yer bazısı bayatsa, bozulduysa yemez. Her ihtimali değerlendirmek için bakmakta fayda var.

yok yem daha yeni dün aldım raffy p 2015 son kullanım tarihi var, ya uğraşsa yiyecek çiğnemeye çalışıyor 2 kere falan ağzını açıp kapıyor sonra yem ağzından geri çıkınca daha uğraşmıyor neyse büyüdükçe çenesi kuvvetlenir yer diye düşünüyorum belki devit vitaminle biraz çene kasları falan kuvvetlenir

Devit d vitamini sentezi ile kabuk ve kemik gelişimine faydalıdır.

Yedikçe uğraştıkça kasları güçlenir. Ama yemi az yemesini önlemek için kırıp vermekten başka çare yok. Olmadı sera reptilin vitamin damlatmalı bunun yemlerine. Biraz daha cezbedici olabilir. Birde reptomin baby alınabilir. Ufak ve yavruların yediği yem.

yemi iki parmağın arasında bastırıp yassılaştır. ikiye kırıp ver. suya attığında ıslanıp yumuşayacaktır. yemesi kolay olur.

Abi 4 e böldüm suya attım yumuşattım yavaşça avucumun içine aldım suyun içinde yeme doğru doğrulttum burnunun ucunda duran yemi yemedi :D ya nasıl inatçı ağzını açmıyor, snra 5 dakika kaldık öyle baktı olacak gibi değil aldı ağzına ama yem pamuk gibiydi, yine çiğnedi attı :/ snra baktım yemiyo yine karides verdim 5 tane yedi hemen :S dediğiniz gibi yaparım olmadı ya

seninki yem seçiyor o zaman ısıramadığından değil. raffy P deki üç yemi de dene bakalım. yiyecek mi ? oolmadı o yemlerden bir kaç tanesini karidesin içine at kokusunu alsın. belki bu şekilde aldanıp yemiş olur.

cem abi benimkilerde yem seçiyo.Ben de reptomin yedirmek için aynı yöntemi uyguladım.Akıllı hayvanlar yemiyolar.Sera ve Jbl nin ürünlerinden başka ürün yemezler.Sıkıntı oluyor.

Geri