Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Ağustos' Alıntı:bence durum varsa bunun yerine uva alınmalı hem fiyatı uvb gibi değil ama bende bundan alıcam çünkü uva aldım 3 tane patladı hep..
cem' Alıntı:emrenin ilk örneğine orantısal bilgi vereyim. uvb yüzdesel oranları ile de bellidir. 10:0 yani %10 uvb çöl (desert); 5.0-6.0 %5-6 uvb bizimkilere uygun tropical; ve 2.0 %2 uvb bu düşük oranlıdır. fiyatının ucuzluğuna bakıp bunu almayın etkisi yoktur. bu tropical ve çöl harici kabuksuz sürüngenler içindir.
captainsmith' Alıntı:Ağustos' Alıntı:bence durum varsa bunun yerine uva alınmalı hem fiyatı uvb gibi değil ama bende bundan alıcam çünkü uva aldım 3 tane patladı hep..
valla ben almıştım dediğim gibi trixie nin uva sını, ısısı çok güzel fakat camı şeffaf, yani telleri çok fazla akkor haline gelmiyor, normal ampül gibi göz almıyor ama yinede kaplumbağayı rahatsız edecek kadar alıyor yani o bunun camını soft hale getiremeyeceğimize göre sizce ne yapayım? bunun yanına bi uvb mi alayım yoksa hem uvb hemde bi tane soft cam ısıtma alıp bunu kullanmayayımmı? iyide ampul günün 15 saati yanıyor 2 aydır banamısın demedi
cem' Alıntı:emrenin ilk örneğine orantısal bilgi vereyim. uvb yüzdesel oranları ile de bellidir. 10:0 yani %10 uvb çöl (desert); 5.0-6.0 %5-6 uvb bizimkilere uygun tropical; ve 2.0 %2 uvb bu düşük oranlıdır. fiyatının ucuzluğuna bakıp bunu almayın etkisi yoktur. bu tropical ve çöl harici kabuksuz sürüngenler içindir.
bu uvb yi ampul şeklinde değilde florasan şeklinde kullansak acaba olurmu?
şunun gibi;
http://www.sanalpazar.com/Exo-Terra-Repti-Glo-5.0-Uv-Lamba-14-Watt__isp12799725
fiyatıda uygun, %5 uvb %30 uva
cem' Alıntı:yok hayır bu saçmalık değil tersine sorman iyidir. bu hem senin için hemde diğer okuyan arkadaşlar için bilgi niteliğinde olacaktır.
uva ampuller ısı verir. uvb ve uva+uvb kısaca içinde uvb olan ampuller ısı vermez, bunun için yanına ısıtma ampulü almak gerekir. bu linktekini kullanıyoruz. soft camı var.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html
Alisarp' Alıntı:Filtre ve isitici 24 saat calisir asla kapatilmaz biraz egin isterseniz su veren boruyu
Filtrem zaten dış filtre hemde en iyisinden dünya üzerinde başka örneği yokcem' Alıntı:su sesine alışsınlar o sorun olmaz uyurlar. ilerde bir gün dış filtreye geçtiğinde daha fazla su sesi gelecek. filtreyi kaparsan kirler dışarı çıkacaktır. büyük kirler süngerin dış çeperinde durur.
cem' Alıntı:doğru dış filtre yapmıştın. karıştırdım. dış filtrede oluşacak doğal döngüye yardımcı bakteriler için oksijene ihtiyaç var. bu sebeple yukardan akıp suya hava kabarcığı yapması gerek.
AEK' Alıntı:Uvb ampuller uva ışınıda içeriyor. Bu sebeple soft düz ampul yada soft uva ampul ideal olur. Bu ampul rahatsız edip kuru alan süresini kısıtlıyorsa doğrucan diğerlerine yani soft ampullere geçmeli.
Yemi rahat yemesi gerekiyor aslında. Suda yumuşayan bir yemdir. Bölüp vermeyi dene. Eğer devam ederse acaba ağzında bir yara falanmı var diyeceğim.
AEK' Alıntı:Yemlerde bayatlama yok değil mi? Yada kutu açık kalmış, su damlamış olabilir mi? Gerçi diğeri yiyor ama işte bazısının gözü döner yer bazısı bayatsa, bozulduysa yemez. Her ihtimali değerlendirmek için bakmakta fayda var.