Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elektrik kesintisi ve buna bağlı ekipman seçimi

Cagatay

Bronz 3 Üye
Merhabalar,
2 adet yavru su kaplumbağası için bir yaşam alanı yaratacağım yalnız bulunduğum yerde arada sırada elektrik kesintisi oluyor. En fazla 7-8 saat sonra geri geliyor yada git gel yapıyor sanırım voltaj düşüklüğünden dolayı. Bu kesinti süresince oluşacak ısı düşmesi kaplumbağalarıma önemli bir zarar verir mi? Akvaryum ev ortamında olucak gayet iyi sınıyor.
Bir diğer sorum ise elektrik kesilmelerinde ısıtıcı ve filtre zarar ya da duraklama yaşar mı?
Akvaryum 100*30*30 civarı olur kuru alanı dekoru derken daha düşecek hacmi. Filtre olarak şelale dış filtre arası bişey sanırsam haqos expro 500. Isıtıcı olarakta roxin 50 watt düşündüm bu konuda beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

filtre : mailto:/?urun-14294-Haqos-Expro-500-L-H-7-Watt-Aski-Dis-Filtre.html

ısıtıcı: mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=7584

Düzenlemeyi göremediğim için cevap olarak ilaveten yazıyorum, eğer akvaryum ilerde küçük gelmeye başlar derseniz tek kaplumbağa da olabilir. Ben bir dişi bir erkek olsun diye iki tane düşünüyorum.

Cvp: Elektrik kesintisi ve buna bağlı ekipman seçimi

tek için 80*40*h40; çift için 100*50*50 ölçüler uygun. yanda 40 büyüdüğünde rahat dönmesi için yükseklikte 40 üstünden bir miktar az tutacağınız, kaçmaması için. yani tek için 120 lt; çift için 220-230 lt bir su oranı lazım. evin sigortalarında akım rölesi yoksa bir güç kaynağı alman sağlıklı olur. dalgalı akımın zarar vermesi olası. büyük hacimdeki suyun sıcaklığı yavaş oranda düşer. bunu hayvanlar absorbe eder. ama sürekli her gün bu hadise oluyorsa sıkıntılı. o aşamada kaynar değil ama sıcak suyu pet şişeye koyup suya atarsanız bu da bir nevi çözüm olur.

bu durumda alacağınız ısıtıcı tek için 100 w; iki tane için 200 w

dış filtrede haqosu bilmiyorum. ama özelliklere bakacak olursan 100 lt. için bile kaldıracak gibi değil. fiyat/ kalitede tek için: tetratec ex 600-700 ; çift için: ex 1200 uygundur. eheim ve fluval de var.

ikinci satırda su oranı demişim o hacim olacak.

canpet'i tavsiye etmiyorum. kargo ve ürünler konusunda sıkıntı yaşadım.

teleskopakvaryum ya da juen'i öneririm.

Bence bu kadar sık ve uzun süreli elektrik kesintisi olan bir yerde akvaryum kurmak uygun değil. Cem yapabileceklerinizi çok güzel anlatmış ama sürekli başında olacak değisiniz.

ben balık beslerken elektirik gidip geldi diye 7-8 defa filitre bozulmuştu

cem: Abuk subuk dönemlerde gittiğinde pet koyamayacağım için güç kaynağı alabilirim aslında çünkü kullandığım masaüstü pc de zarar görüyor en azından kapatma sürem olur onun içinde. Nasıl bir güç kaynağı lazımki ikisi için.

keratakerata: Juenpette o ürün yoktu, kastettiğim ürün belli olsun diye canpetten koydum. Alırsam hepsiburada ya da juen den alırım zaten teşekkür ederim.

AEK: Ben orda en kötü senaryoyu yazdım aslında. İki güne bir elektirk gitmiyor tabiki ama bir kaç sefer gece ders çalışırken saat 3-4 gibi gittiğine şahit oldum 9-16 saatleri arası da geneldee evde olmadğım için düzenli nasıl bilemiyorum güç kaynağı falan idare etmez mi sizce ?

Akvaryum hacmini 80*40*40 tan 128lt kaba 100 litresi dolu olsa buna 510 litre/saat debili dış filtre yetmez mi ?

çağatay sana şöyle söyleyim. benim şu anki akvaryumda iç filtre kullanıyorum. 15 watt 680 lt/h. bu dahi anca yetiyor. senin gösterdiğin 7 watt ve 510 lt/h. bu birde suyu dışarı alıp ordan süzüp geri verecek.iç filtreye göre daha bir kuvvetli olması lazım. yoksa istediğin randımanı alman çok zor.

akvaryumdan önce pc için güç kaynağı şart diotları yakarsın. her ikisini de takıcam diyorsan. çift prizli 800-1000 VA civarı birşey alman lazım. yüksek olan her zaman iyidir. ben benim pc için 600 VA makelsan almıştım. bu arada makelsan iyi maldır. ve ağır olan iyidir akü ağırlığı harici bakır sarmalı da kalındır. elektrik gitmesi durumunda 10-15 dakika kadar devam ediyordu. zamanla içindeki akü bitiyor. ben 5 sene kadar kullandım. akü bitse dahi. akım dalgalanmasını önlüyor fakat elektrik gitti mi oda kesiliyor. şimdi söküp bir bakayım. sen yazınca aklıma geldi bir kaç aydır kullanmıyordum. uygun bir akü alıp takayım bende.

bilgisayar için değil ama akvaryum için yarım saati geçkin çalışabilir. akvaryumda en fazla elektrik yiyen ısıtıcı ama oda sürekli çalışan birşey değil.

O zaman +700 lük bir dış filtre bakmalıyım. Şelale filtrelerin hem görünüş hem de kaplumbağaya daha uygun olacağını düşünmüştüm.

Ben elektrik kesintisini ekipmanlar için değil akvaryumdaki canlılar için dikkate alıyorum. Bu sebeple güç kaynağı öncelikli önem sırası düşünülerek kullanılmalı. Her ekipmanı güç kaynağına takarsanız elektrik gelene kadar yetmeyebilir. Bence akvaryumdaki ısıtıcı ve kuru alan ısıtma lambası takılı olsa yeterli. Filtre elektrik gelince çalışmaya devam eder. Fikrim bu.

Geri