Şimdi onlar petshoptamılar ?
Küçücük,akıl ve iradesi olmayan bir hayvanı cezalandırdınız ?
Ceza ? Benim bildiğim ceza,yapılan bir davranışın düzeltilmesi için İNSANA VERİLEN sorumluluktur.Bu küçücük akıl ve iradesi olmayan hayvana ceza diye eziyet çektiriyorsunuz.Kaplumbağalar ne gibi sorumluluklardan yükümlüler öğrenebilirmiyim acaba ?
Hani alırken tescillenmiştir bu hayvan kumandanızı getirir,"acı çektirsenizde kaçmaz,aldığınızın dakikasında size alışır sizi tanır ve ne istediğinizi anlar" gibi bir şey mi söylendide böyle bir kine büründünüz ?
Bence sizi onu kendinize alıştıramama ve sevilmeme korkusu sarmış.Ama eğer onları petshopa verdiyseniz aklınız başınıza geldiğinde küçücük bir hayvana olan kininiz,siniriniz geçtiğinde eğer hayvanları gerçekten seviyorsanız vicdan azabı çekeceksiniz.İçten içe sizin onları çok sevdiğinizi düşünüyorum,belkide çok sevdiğiniz için onlara bu kadar kızdınız.
Şöyle düşünün siz onlara kızarken belkide farketmedende olsa kaba davranırken onların sizden korkmamasını ve sizi sevmesini nasıl bekleyebilirsiniz ?
Akılları yok maalesef bu yüzden bir şeye alıştırmanız zaman alabilir.Bir çok kaplumbağa sahibine o kadar alışmışlarki arkadaşında dediği gibi evde takip edebiliyorlar bile sahiplerini.Sizin kaplumbağalarınızla o kaplumbağa arasındaki fark nedir ?
Kaplumbağa aynı kaplumbağa ,farklı olan sahipleri.Bence iki kaplumbağanızı verdiyseniz eğer geri alın,sabırlı ve iyi bir anne/baba rolüne girin.Mutlaka işe yarayacaktır er yada geç.Onlara ve kendinize biraz zaman tanıyın derim.Bu kadar çabuk pes etmek size yakışmadı.Hele akvaryuma bile layık görmemek son derece üzdü beni.
Aynı şekilde akılsız ve küçük bir hayvandan bahsedeceğim ;hamsterler.Beslediğim için biliyorum kendi gözümle gördüm,yaşadım,yaşattım...Kaplumbağayı bir kediyle bir köpekle kıyaslamıyorum zaten.Hamsterler için derlerki sürekli uyur,yer,içer,ısırır bu kadar derler bazıları.Ama ben sitemizden ve kendimden bahsedersem bilinçli bakıldığında gerçekten en iyi dostunuz oluyorlar.O küçücük hamsterin kucağınızda uyuduğunu,yemek yediğini,kafasını okşattığını ve kaçmadığını hayal edermisiniz ? Biraz sabır biraz bilgi ve sevgiyle her şeyin en iyisine ulaşılır.O küçücük hamster bile bana en sevdiğim dostumsun dedirtti.Ve maalesef ki her canlı gibi oda öldü

En yakın dostumu kaybetmiş oldum....Hala çok seviyorum ve hep aklımdadır.Suda yaşayan bir canlı olduğu için kaplumbağadan bu kadar bir şeyler bekleyemezsiniz belki ama ulaşabileceğinizin en iyisine her zaman ulaşabilirsiniz.
Sevdiğinizi düşünürsek sizin en kısa zamanda onları kendinize alıştıracağınıza da yürekten inanıyorum

Umarım sabrınız,hoşgörünüz,merhametiniz,sevginiz bu kadar çabuk tükenmemiştir.