Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elveda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akvaryumlove

Bronz 3 Üye
Katılım
29 Nis 2009
Mesajlar
65
Arkadaşlar büyük umutlar ile aldığım kaplumbağalarım;Dev gibi akvaryumlarına,kuru alanlarına,spot lambalarına,3 çeşit yemlerine,ısıtıcılarına,hatta dip çekme süpürgelerine rahmen:)artık evden gidiyorlar.
Malesef alanı 2 hafta olmasına rahmen hala beni görünce köşe bucak kaçıyorlar.Ben baktığım hayvanın nankör olmasını istemem.Tek sevgileri yok bana karşı.Bu bir alışma dönemidir.Ve onlar bana alışamadı.Malesef.
Kimseye kaplumbağa almayı tavsiye etmiyorum,bakımı çok zor hayvanlar ( çok masraflı,menfaatçi,sadece yem için sokuluyor ) ve diyorum ki yaşadıkları pet shop rezaletleri birazda kaderleri.Karakterlerinden Allah çektiriyo.Yarın gitsinlerde ölüm fanusuna göriyim bir pet shopda.
 
Çıktıkları kuru alandan bile beni görünce kaçıcak delik arıyarak iniyorlar böle birşey olabilirmi?Bu imkanlar onlara çok.Ama anlayacaklar yarın:)
 
Daha demin elime aldım dışarda yemek yedirmeye çalışıyorum.Ağzına tutuyorum hepsinin tek tek onu bile yemiyorlar elimden.E ben ne anladım bu işten?
 
Şu anda akvaryumdan aldım,poşetin içinde öğlen pet shopa verilmeyi bekleyecekler artık.Akvaryumda bile tutmıycam.
 
Doğayı ve hayvanları her şart altında SEVMEK ve KORUMAK gerekiyor diye düşünüyorum.Çünkü onlarda bizim gibi ALLAH'ın yarattığı canlılar. Verdiğiniz karar için acele etmeyin derim tekrar birkere daha düşünmenizi tavsiye ederim!
 
her hayvanın bir yapısı var.eger sana sokulup arkadaş olmasını istiyorsan köğek alsaydın.allah çektiriyor demişsin.ona o soguk kanlılıgı verende allah zaten.bilmem farkında mısın ? vereceksende poşete filan koyup eziyet etmemeni öneririm.
 
Forumda okudum evde peşinden gelen kaplumbağası olan bile var. Sabır ve ilgi ile oluyor bu. Aldığın hayvan zaten soğukkanlı ve sürüngen ailesinden.
 
Lütfen onları petshop a vermeyin. Orada çok kötü şartlarda yaşıyorlar. Biraz zaman verin,her canlının bir karakteri vardır onların yaratılışları yüzünden bu şekilde cezalandıramazsınız.Biraz daha düşünün.Benimkiler de kuru alanda durmazlar beni görünce ama suyun içinde konuşuyoruz kendilerini nerede güvenli hissederlerse orada yaşasınlar lütfen
 
benim gofretim benden 1 ay boyunca kaçtı.ama sabretmeyi öğrenmezseniz hem o hayvana çektirirsiniz hem de iyi bir insan niteliğinden çıkarsınız.sabırlı olmayı öğrenmeniz gerek.benim gofretim şimdi yemi elimden kapıyor.onlara zaman vermeniz gerek.onlarla ilgilenmezseniz her gün gidip başlarında en az bi 10 dk konuşmazsanız size alışmalarını bekleyemezsiniz.ayrıca KAPLUMBAĞALAR YEMLERİNİ SU İLE BİRLİKTE YERLER.ONLARI SU İLE YUMUŞATMALARI GEREKİR.BU YÜZDEN SU DIŞINDA YEM almaması gayet normal.
 
Baktığınız hayvan aslında nankör değil sadece doğasından koparılmanın yabancı bir ortamdaki şartların etkisinden dolayı kendini savunmak için yapıyor her şeyi. Nankörlük konusunda hiç bir hayvana güven olmaz zaten insanları hayvanlardan ayıran bir özelliktir bu. Yıllardır en iyi şartlarda beslenen bir köpek bile bir an geliyorki sahibine saldırabiliyor. 2 hafta oldu kuru alanda beni görünce suya atlıyorlar diye hayvanlara bile bile hatta isteye isteye eziyet etmeniz beni üzdü. O kadar uğraşı, emeği, zamanı verdiğiniz, elinizden gelenin en iyisini sağladığınız da yine o aynı hayvanlar. Bu kadar basit bir şeyden dolayı bu hayvanlara acı çektirebilecek biri olmadığınızı ve en sonunda doğru kararı vereceğinizi düşünüyorum. Biraz sabır gösterseydiniz çok daha iyi olurdu bence bu kadar kısa bir sürede yeni bir akvaryuma alışmaları, size alışmaları tabi ki hemen mümkün olamaz. Bir süre daha bekleseydiniz size olan sevgilerini ve bağlılıklarını anlardınız. 2 hafta gibi bir sürede alışamadılar nankörler diyip hayvanları cezalandırmaya başlamışsınız. Sonuçta bunlar soğuk kanlı ve yaşam alanları su olan hayvanlar. Suyun dışında genelde kendilerini güvende hissetmezler. Bu nedenle dediğiniz kuru alandayken kaçma durumu aslında normal bir durum. Ben odadayken kapıyı açsa birisi daha kapıdakini görmeden kapı sesinden ya da oluşturduğu titreşimlerden ürküp suya atlarlar hep. Aslında kaçtıkları şey siz değilsiniz yani. Elinizden yeme konusuna gelince de 2 hafta daha çok erken bir süre biraz daha sabretseydiniz size alıştıklarını görürdünüz emin olun.

Hiç bir hayvan nankör ya da menfaatçi değildir bence sonuçta bazen insanların bile kendilerini yaratan Allah a karşı çok aşırı derecelerde hadsiz davranışlarda, nankörlükte bulunduğunu düşünürsek, hayvanlar gibi insanlarla arasında dağlar kadar fark olan canlıların bazen bu tip davranışlar sergilemeleri son derece normaldir. İnsan gibi mükemmel bir varlık bile sayısız nankörlükte bulunabildiğine göre, düşünmeden yoksun hayvanların da bazen bu şekilde hareket edebilmeleri çok doğal yani. Ama sizin yapmanızın gereken onları cezalandırmak yerine onlara zaman vermek ve tam tersine onlarla daha da ilgilenmek. Umarım sonunda siz de yaptığınızın farkına varıp yeniden onları eskisi gibi benimseyerek elinizden gelen tüm imkanları sağlamaya, onlara en iyi şartlarda bakmaya devam edersiniz.

Allah çektiriyor bu yüzden demeniz hakkında da şunu söylemek istiyorum bu dururmun tek suçlusu bilinçsiz bir şekilde para uğruna hayvanları kurban edebilen insanların davranışları. Dünyada çok kötü durumda olan milyonlarca insan var onların o halde olmalarının sebebi de mi bunu haketmiş olmaları? Bu yüzden öyle düşünmeyin dini anlamda da yanlış bir düşünce bence. İnsan kendisi kendine zarar veriyor tüm olumsuzlukların altına bakacak olursak temelde hep bu yatar insan faktörü. Konudan uzaklaştım biraz kusura bakmayın.

Sonuç olarak kısa zamanda ne yaptığınızın farkına varıp doğrusunu yapabilecek biri olduğunuza inanıyorum ben. Bir anlık sinirinizin ya da emeklerinizin karşılığını alamamanın olumsuzluğuna kapılmayın, sabırla düşünerek karar verin.
 
Birbirimizi kırmayacak, saygılı bir uslüp kullanarak yanlış olan bir konuya da olsa hoşgörüyle yaklaşmayı tavsiye ederim arkadaşlar.Forumdaki aile ortamı adına dikkat edilmesi gereken bir konu diye düşünüyorum. İyi paylaşımlar dilerim
 
Şimdi onlar petshoptamılar ?
Küçücük,akıl ve iradesi olmayan bir hayvanı cezalandırdınız ?
Ceza ? Benim bildiğim ceza,yapılan bir davranışın düzeltilmesi için İNSANA VERİLEN sorumluluktur.Bu küçücük akıl ve iradesi olmayan hayvana ceza diye eziyet çektiriyorsunuz.Kaplumbağalar ne gibi sorumluluklardan yükümlüler öğrenebilirmiyim acaba ?
Hani alırken tescillenmiştir bu hayvan kumandanızı getirir,"acı çektirsenizde kaçmaz,aldığınızın dakikasında size alışır sizi tanır ve ne istediğinizi anlar" gibi bir şey mi söylendide böyle bir kine büründünüz ?
Bence sizi onu kendinize alıştıramama ve sevilmeme korkusu sarmış.Ama eğer onları petshopa verdiyseniz aklınız başınıza geldiğinde küçücük bir hayvana olan kininiz,siniriniz geçtiğinde eğer hayvanları gerçekten seviyorsanız vicdan azabı çekeceksiniz.İçten içe sizin onları çok sevdiğinizi düşünüyorum,belkide çok sevdiğiniz için onlara bu kadar kızdınız.
Şöyle düşünün siz onlara kızarken belkide farketmedende olsa kaba davranırken onların sizden korkmamasını ve sizi sevmesini nasıl bekleyebilirsiniz ?

Akılları yok maalesef bu yüzden bir şeye alıştırmanız zaman alabilir.Bir çok kaplumbağa sahibine o kadar alışmışlarki arkadaşında dediği gibi evde takip edebiliyorlar bile sahiplerini.Sizin kaplumbağalarınızla o kaplumbağa arasındaki fark nedir ?
Kaplumbağa aynı kaplumbağa ,farklı olan sahipleri.Bence iki kaplumbağanızı verdiyseniz eğer geri alın,sabırlı ve iyi bir anne/baba rolüne girin.Mutlaka işe yarayacaktır er yada geç.Onlara ve kendinize biraz zaman tanıyın derim.Bu kadar çabuk pes etmek size yakışmadı.Hele akvaryuma bile layık görmemek son derece üzdü beni.
Aynı şekilde akılsız ve küçük bir hayvandan bahsedeceğim ;hamsterler.Beslediğim için biliyorum kendi gözümle gördüm,yaşadım,yaşattım...Kaplumbağayı bir kediyle bir köpekle kıyaslamıyorum zaten.Hamsterler için derlerki sürekli uyur,yer,içer,ısırır bu kadar derler bazıları.Ama ben sitemizden ve kendimden bahsedersem bilinçli bakıldığında gerçekten en iyi dostunuz oluyorlar.O küçücük hamsterin kucağınızda uyuduğunu,yemek yediğini,kafasını okşattığını ve kaçmadığını hayal edermisiniz ? Biraz sabır biraz bilgi ve sevgiyle her şeyin en iyisine ulaşılır.O küçücük hamster bile bana en sevdiğim dostumsun dedirtti.Ve maalesef ki her canlı gibi oda öldü :( En yakın dostumu kaybetmiş oldum....Hala çok seviyorum ve hep aklımdadır.Suda yaşayan bir canlı olduğu için kaplumbağadan bu kadar bir şeyler bekleyemezsiniz belki ama ulaşabileceğinizin en iyisine her zaman ulaşabilirsiniz.

Sevdiğinizi düşünürsek sizin en kısa zamanda onları kendinize alıştıracağınıza da yürekten inanıyorum ;)
Umarım sabrınız,hoşgörünüz,merhametiniz,sevginiz bu kadar çabuk tükenmemiştir.
 
Konu amacını aştı arkadaşlar uygun bir dil ve uslüpla kendinizi ifade etmek yerine tartışmayla, hakaret, suçlama içeren mesajlarla birbirinizi kırmanıza inanın gerek yok. Konu başka bir başlıkta yeniden açılmaz umarım. İyi paylaşımlar dilerim.

Konu kilit + Arşiv.

Tartışmaya neden olan, kırıcı uslüptaki mesajlar silinmiştir üyelerimizin bilgisine...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst