Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Enfeksiyon var mı? Lütfen bakar mısınız?

agritux

Gümüş 5 Üye
1 aya yakın süredir iş seyehatindeydim. Evdekiler nasıl beslemeleri gerektiğini ve bakım koşullarını biliyor. O yüzden içim rahattı aslında.
Ama bu akşam geldim ve alt kabukta şekil bozuklukları (?) ve hafif kırmızı-pembe lekeler gördüm.
Fotoğraflardan net anlaşılıyor mu? Hastalık var mı? Çok telaş yaptım.

mailto:/9UDRvMt.jpg
mailto:/YApLV68.jpg
mailto:/lmZgLuK.jpg
mailto:/xFbiyqe.jpg
mailto:/FDrKE0D.jpg
mailto:/lOiEhm9.jpg
mailto:/G1Unfk7.jpg
mailto:/SsPrbUV.jpg
mailto:/0MY9qvz.jpg

Cvp: Enfeksiyon var mı? Lütfen bakar mısınız?

Hicbir sorun yok merak etmeyin alt kabukta birikim bile yok diyebiliriz yani

Biraz kırmızılık var ama fotoğraflarda gözle göründüğü gibi çıkmadı gündüz olmadığından dolayı.
Biraz içim rahatladı. Eminsiniz değilmi Alisarp bey.

Eminim merak etmeyin hayvanlar buyume caginda bundan pembelik olmasi normal

Akciger enfeksyonu olarak algilanan bu sey aslinda dogaldir yani baska kosullarla birlesmedikce

Yem yemesi normal degil mi ?
Kuru alanda cok kaliyor mu ?
Esneme hic gordunuz mu yada oksurme ?

İçim rahatladı. Çok teşekkür ederim. 1 ay görmedimya sanki daha da büyümüş gibi geldi. Daha ağır sanki. Canavar gibi, hiç durmuyor akvaryumda :)

Ben tesekkur ederim
Sanirim yazdigim belirtilerden hic biri yok yani sorunda yok :)
Ergenlik doneminde hizli boy atabilirler bu ara kabuk boyu ne kadar ?

çekim sarı ışık altında olmuş net bir renk göremedim. çizgilerde var bir parça pembelik hayvan büyüyor. o desenler kaybolup siyahlaşacak zaten gölgelenmelerle başlamış hadise. yalnız katmanlaşma çok. tabana silis ve üst bağada böyle ise bir de mango kökü şart olmuş.

Sadece alt kabukta eski plakalar duruyor o kadar. Hayvan gayet iyi durumda.

Yeni girebildim foruma.
Vallahi yem yemesi hiç normal olmadı. Nekadar verirsem vereyim 5 6 saniye içinde süpürüyor.
Kuru alanı meraklanırsa kullanıyor. Kuru alanı çok sevmiyor. Bu kötü birşey mi bilmiyorum ama üzerine çıkıp lamba altında güneşlendiğini çok az gördüm. Isı seviyesi yakınlık vs normal. Ama kuru alanı çok kullanmıyor. Ne zaman kullanıyor? Mesela gidip akvaryum başında beklediğiniz zaman ilk önce su yüzeyine çıkıyor yem vereceğinizi düşünüp. Sonra Hiç kıpırdamadığınızı farzedelim, çıkıyor kuru alana, kafayı uzatıp ne yaptığınızı inceliyor. Ya da akvaryumun camını temizlerken meraklanıp çıkıyor kafayı uzatıp şaşkın şaşkın izliyor. Ha hiç mi çıkmıyor, çıkıyor. Ama ne bileyim sizlerinki gibi değil.
Esnediğini gördüm mü? Bu aralar değil ama gördüm. Ama o dönemde de yem yemesi normaldi ve altında pembelik yoktu. Arada sırada (çok sık olmamakla birlikte) hapşurma gibi birşey yaptığı da oluyor. Bazen ağzından yem çıkıyor o zaman. Çoğunlukla yem yedikten sonra oluyor. Zaten sonrasında slis kum yiyor. (çıkan yemi de bir güzel yedikten sonra) Bu arada bahsettiğim yem böcek gibi olan yem.
Slis kum ve mango kökü şart denmiş ama zaten var. Hatta şöyle bir şey söyleyeyim, artık mango kökünde kaşınmanın yanı sıra, ısırıp koparmaya başladı uçlarından.

Benim kaplumbağa biraz garip sanırım?

Mangonun liflerini temizlemelisiniz

Bende toplam 1-2 kere gordum kuru alanda agiz actigini yani sikligi onemli yem yemeside normalse bir sikinti yok
Siz yokken kuru alani kullaniyordur mutlaka merak etmeyin
Kuru alan ve su isisi derece ile olculuyor degilmi ?

Insanlar gibi bunlarda turlu turlu :)

Banada alt plakada ilk mesajda yazdigim gibi cok fazla birikim gozukmedi ama yokta degil
Hayvani rahatsiz edip deviit uygulamasi yapmaya gerek yok derim

her hayvan kuru alanı hergün kullanmaz. mesela benimkilerin 3 tanesi düzenli her gün çıkar ama dişi olan çok nadir çıkıyor. hafta sonu evde durduğumda sürekli uzaktan kontrol ederim çıkmaz. diğer çıkanlarda sadece birisi 4 saat kadar çıkar diğerleri bir saat dahi durmaz. hava kapalıyken hiçbiri çıkmıyor. illa ki pencereden güneş ışığı gözükecek.

yanındayken çıkıyorsa tedirginlik durumu yok. kendi haline bırak ihtiyaç duyduğunda çıkacaktır.

yemi ısısrarak değil yutarak yiyor ise sert yem şişkinlik yapar ve kusarak çıkarmaya çalışır. veya silis kum yer bu olanı açıklıyor. boğazına takılan yem parçası olursa ağzını esnetip yutmak için ağzını açıyor olabilir. hapşurma hızlı yem yeme sırasında hava veya su yutması sonrası yutkunamadığı için geğirtiye benzer. bunu takip et hangisi olduğuna bakarsın. hayvan yem yemediği zamanda çıkmıyorsa hazımsızlığa bağlı geğirtidir.

mangonun liflerinisöküyorsa çıkarıp ısıracağı uzantıları kes. eğer yutarsa boğazına takılır ne mideye gider ne dışarı atar. pastırmadaki sinir gibi bir durum oluşur.

Mangoyu en son akvaryum temizlediğimde yıkadım. Bir ay kadar oldu sanırım. Ama şimdi üzerinde yosun gibi tel tel iplikçikler oluştu. Lif temizleme nedir tam bilmiyorum sanırım bir araştırayım.

Isıtıcı lastiklerinde beyaz canlı sıkıntım vardı (alg sanırım), lastikleri çamaşır suyunda yıkadım, iyice duruladım artık kurtuldum onlardan. Mango kökü nasıl temizlenir bilmiyorum.

Isılar forumda tavsiye edilen düzeyde. Kontrol altında.

Beslenme konusunda artık değişiklik yapma zamanı geldi sanırım. Ama kıyamıyorum işte. İki öğün veriyorum toplamda kafası kadar. Tek öğüne düşüp bir gün aç bırakmam gerekecek sanırım. Ama dediğim gibi kıyamıyorum.

Esnemeyi kuru alanda değil su içerisinde yapıyor. Sizinki kuru alanda mı yapıyor? Uzun zaman esneyip esnemediğine tanık olamadım ama.

Hayvan kocaman oldu. Mango kökü saat başı yer değiştiriyor artık. Bir orada bir burada. Eskiden kolay kolay oynatamıyordu. Acaba bu yüzden doğru şekilde kullanamıyor mu ki?

Mango üzerinde tel tel parçacıklar olur yani ağaç liflerine ayrılır onları keserek ya da soyarak temizlemek gerekiyor, yoksa kendileri soyarak yutmaya çalışıyorlar. Mangoda yosunlanma varsa çıkarıp fırcayla temizleyip fırçalayıp tekrar koymak yeterli. Yosundan dolayıda ısırmak istiyorlar, bitkisel yem kullanılıyor mu?
O mango hiç sabit durmaz zaten :D Büyüdülerse artık hafif geliyordur zaten en çok yer değiştiren ekipman. Bir şekilde kullanırlar ama hiç kullanamıyorlarsa daha büyük bir mango alınabilir.

O bir günlük diet çok zor oluyor gerçekten, onlar değilde ben çok zorlanmıştım. Ama şimdi oh be bugün besleme yok parmakları kurtardık diyorum :t65y: Sağlıklı olmaları için gerekli :rolleyes: Kabuk boyu kaç cm oldu? Yemlere göre yeni program yapılabilir.

Benim mango yuzuyor suda :) Lif temizleme derken o tiftik tiftik olan lifleri kesiceksiniz sadece ozel birsey degil
Benim vantuzlarda yosun tutuyor ama acikcasi onlarla ugrasamiyorum isterseniz mangoyu dis fircasiyla silin yada elinizle su altinda iste

Suda esnemeyse ilginc birseymis tekrarlarsa yazarsiniz,normalde akciger enfeksyonunda olan kuru alandaki esnemedir tabi siklikla oluyorsa ve hickirma gibi belirtiler de varrsa

Hayvanin kabuk boyu ne kadar yemler ne hemen yapalim bir program ?

Birkaç fotoğraf daha çektim. Sanırım bahsettiğim pembelik daha net göründü bunlarda. Özellikle son üç fotoğrafta sanırım daha belli.

Bir de fotoğraflardan cinsiyet belli oluyor mu?

Mangonun lifini sökmüyor, bildiğiniz ısırıp koparıyor köşeleri. Ama yemiyor. Isırıp yere atıyor. Toplamaktan sıkıldım :) Yaramaz bu.

Fotoğraflar:
mailto:/qzObkGs.jpg
mailto:/QyNAav7.jpg
mailto:/rqdUm1q.jpg
mailto:/re5L5qf.jpg
mailto:/mmsHi7l.jpg
mailto:/gl5KXA3.jpg
mailto:/GuWvsQo.jpg
mailto:/f5CBHDA.jpg
mailto:/aKP1M3G.jpg
mailto:/evUHlz2.jpg
mailto:/UBqnf4X.jpg

Bizde ac gun 2 gun yanlarina gidince oyle bir su fiskirtiyorlar ki :)

BU hayvan buyuyor bu pembeliklere sevinin bence

Alisarp 2 aç günü nasıl yapıyorsun arka arkayamı yoksa birbirinden uzak 2 gün mü?

Arka arkaya olmaz arada bir gun olacak mutlaka
Birde ben ac gunde marulda vermiyorum

Uzuluyorum valla hayvanlara :)
Ne cektiler be ac gun mus buymus

Kabuk boyumuz 8.8 cm

Bende hiçbirşey vermiyorum, aç gün aç gündür :p
Yalnız aç gün sonrası intikamları acı oluyor :D

Geri