Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Enfeksiyon var mı? Lütfen bakar mısınız?

Cvp: Enfeksiyon var mı? Lütfen bakar mısınız?

Büyüyor mu? Vallahi içim rahatladı çok teşekkür ederim. Eğer büyüme pembeliği ise hep olsun hep :)

o iplikçikler deri parçaları sirkülasyonla üzerine takılırlar. mangoyu diş fırçası ile lavabo altında yıkarsın. ısıtıcının lastiklerindekide yem ve deri artıkları, algler kahverengi olur.

beslenme işini önce tek öğüne indir ona bir alışsın. bu arada yeşillikte ver alışsın. sonra haftada bir günü aç gün yaparsın yeşilliği öğlen civarları veya akşam üstü atarsın. onu yer. kyılmayacak bir durum yok. hayvan ölmez bunlara günde 10 öğünde versen 11. için gene gelir. zaten dışkılarını da yiyorlar. bunu da düşününce kafa hacmi vermek az olmuyor.

özellikle su içinde yapması yem hazımsızlığını gidermek için. bir anda bütün yemleri peşi sıra yuttukları için boğazlarına diziliyor. yemleri teker teker verirken süreyi uzat mesela yedikten sonra yarım dakika kadar sonra diğerini ver. bende dört tane var sırayla verirken geçen zaman yetiyor.

mango hayvanlardan sonra akvaryumda en çok gezinen ikinci şey. kök tüm ömürleri boyunca boy olarak, 3 veya dört kez yenilenir. senin şu anda kullanacağın mango boyu 35-40 cm civarı olmalı. V biçimli birşey almaya çalış çok delikli ve ince birşey olmasın çabuk çürüyüp ömrünü tamamlar.

Arada kaynadı bu arada boyumuz 8.8 cm

Elde ne yemler var yem eklenmesi gerekecek buyuk ihtimalle

Abi sahsi gozlemim bu hayvanlarin bazisinda doyma noktasi var bizim michelangeloya ortalama 25 vital gidiyor diyelim 1 litre versem onuda yer ama limonla zeytinin kafasi 20 yemse 30 dan sonra yemiyor birakiyorlar

Bitkisele tam gecis zamani 8 cm zaten cok da gec degil

Elindeki yemleride yazarsan önce tek öğün beslenme sonrada aç günlü beslenme programı yapalım.
Bencede kesinlikle büyüme pembeleri, nar gibi kızarmış güzebir kaplumbağan var :D

neslihan nedendir bilmem gece gece aklıma kızarmış tavuğu soktun. :smile:

Sera I Mineral ve P var elimde şu an

Asla tavsiye etmem Cem :D ama arada haşlanmış yiyebilirsin :p

cem bey ankara'da kaplumbağadan anlayan veteriner tavsiyeniz var mıdır?

Cem abi biliyor birilerini bulunsun diye mi ?
Jbl agil ve sera raffy vital ve tetra reptomin birde gammarus jbl tropical sera tetra bu markalar iyidir sonra yapariz bir program size

geçen hafta metro mağazasından atom marulun biçiminde kırmızı yapraklı marul aldım. adı acayip birşeydi nasıl birşey diye merak edip aldım. fevkalade acı. yenecek gibi değil. geçen günlerde annem hayvanlara attı yemzler dedim ama havada götürdüler. marulu böyle yemiyorlar. karahindibada böyle acı bir tatta. burdan çıkardığım sonuç bunlarda tat alma duygusu olmadığı. şu anda bu kırmızı marul bu hayvanların en sevdiği yeşillik.

Sempati Veterinerlik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.

Adres: Kırkkonaklar Mh., Şemsettin Günaltay Cd No:401, 06550 Ankara
Telefon:(0312) 495 0004
Çalışma saatleri:
Pazartesi 09:00-20:00
Salı 09:00-20:00
Çarşamba 09:00-20:00
Perşembe 09:00-20:00
Cuma 09:00-20:00
Cumartesi 09:00-20:00
Pazar Kapalı
https://maps.google.com/maps?ie=UTF-8&q=...8d,Ankaraı

Hepsini alayım mı? P de bitmek üzere. Ona göre şimdi bir sipariş vereceğim ama okadar çeşit yem fazla değil mi :D ben bile hergün hep aynı şeyleri yiyorum :p Şaka tabi de, bunlar iyidir arasından seç mi hepsini al mı demek istediğinizi anlamadım.

Cem bey, teşekkürler :)

Cem bey maps linki çalışmadı ama

Hayir hepsini almalisiniz raffy p bitiyorsa onu da alin mineral heralde iyi bitmiyor ? Gammarusta istediginizi secin diye oyle yazdim her markanin gammarusunu almiyacaksiniz yani

Birde benimkilerin yem programina bakin ozaman :)

Ekli dosyalar

• KAPLUMBAGALARIN AYLIK YEMEK LISTESI.pdf
    110.7 KB · Görüntüleme: 132

https://maps.google.com/maps?ie=UTF-8&q=Sempati+Veterinerlik+Hizmetleri+Tic.Ltd.%C5%9Eti.&fb=1&gl=tr&hq=Sempati+Veterinerlik+Hizmetleri+Tic.Ltd.%C5%9Eti.&hnear=0x14d347d520732db1:0xbdc57b0c0842b8d,Ankara&cid=4944960856262660953&ei=MMZJU8HmHIfCyQOEi4CQBg&ved=0CH8Q_BIwCg

Kaplunbağamın kırmız yanağının hafif kabuğa doğru olan ksmında morarık mı beyazlık mı desem bilwmiyorum çok kötü bişey çıkmış fakat fotoğraf çekemiyorum durmuyor

Jbl agil
sera raffy vital
tetra reptomin
sera raffy gammarus - sanırım sera raffy I ile aynı şey. Elimde mevcuttu zaten. O yüzden sipariş vermedim. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
sera raffy mineral
sera raffy P

Bu yemlerden hangileri ile devam etmeliyim?
Bir program yapalım mı müsait iseniz?
Yemler elime geçti.

Yapayim hemen, ne kadardi hayvan ?
Aynen ayni sey

8,9 Cm oldu kabuk boyu :)

Pazartesi:raffy p
Sali:gammarus
Carsamba:reptomin
Persembe:mineral
Cuma:vital
Cumartesi:ac gun
Pazar:agil

Tek ogune gecilecek acgunde yesillik vermek iyi olur ayda bir haslanmis yagsiz tuzsuz alabalik verilebilir

Oranlar boyle gunler degisebilir

Geri