Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Enteresan Dışkılama

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhaba Arkadaşlar..

Bugün çitlembikte birşey farkettim, Dışkılarken dışkını topçuk şeklinde çıkmıyor iplik gibi sarkarak çıkıyor rengi normal.

Ve dışkıladığı gibi gerisin geriye yedi dışkısını.. Problem varmıdır ? Dışkısını yediği için çıkartırken öyle parça parça mı çıkıyor acaba ?

Protein ağırlıklı beslendiğinde dışkı katı olur. Dışkılama öncesi kuru alanda çok kalıp su kaybı olursa lağman usulü dışkısındaki sıvılığı bağırsaktan vücut emer yine katı çıkar. Kabız ise yine aynı.

Lifli yada ot türevli gıda ve yem yediğinde dışkı sert ve sıkı durmaz. Dışkıladığında yumuşak ve ince olur.

Kum yerse dışkı gevşek tozsu yapıda dağılır.

İpek bitki yaprağı lifi yutmuş ise bu dışkıya sarılır. Atımı zorlaşır ve içerde birikerek büyür. Kabızlık şekline dönüşür.

Cvp: Enteresan Dışkılama

Abi bu hayvanda bir problem var gibi geliyor bana bugün derilerinde hafiften atmalar mevcut kaşınıyor gibi geliyor.. Uvb mesafeside gayet normal halbuki.. Hassas biraz galiba bu bol bol kum yiyor zaten birde dışkısını çok fazla yiyor ayrıyetten bu sabah tetra reptomin yedi belkide ondan bu haldeydi dışkısı.. Daha dün akşam gayet normaldi çünkü

Diğerinde hiçbir problem yok fakat bu pek bir narin anlamıyorum bende ne olduğunu öyle hastalık belirtisi bir durumda yok

Uv lamba altında çok kalma ve A vitamini fazlalığı deri yenilemeye neden olur.

Yemi öğün başı bir yem artır. Uv lambanın mesafesini 1-2 cm artır.

Abi minerali fazla mi veriyorum acaba ? Haftada bir gun sabah aksam mineral veriyorum

Hafta da 2 tane verceksin minerali ister aynı gün istersen farklı günlerde ama senin kapluşların boyundayken benim kapluş da acayip deri değiştirdi uv lamba da yok bende o dönemlerde fazla degistiriyolar sanırım bu aralar biraz durdu o dönemlerde ki gibi değil

Hmm tek öğün vereceğim yani ben 2 ögün veriyorum belkide ondan hayvanlar rahatsız hissediyor kendini.. Evet diğerinde sıkıntı yok ama bu çitlembik çok narin o yüzden biraz daha ilgi istiyor kerata

Hafta da 2 kere verceksin ben pazartesi günleri veriyorum sabah 2 tane mineral yem 2 tane normal yem veriyorum

Mineral yem hakkında konuş açmıştım en altta onu oku istersen bende boyutunu sormuştum kaplumbaga ne kadar büyürse büyüsün haftada sadece 2 adet mineral yem veriliyomuş onun üstünde fazla gelir ondan da çok der değiştiriyor olabilir

Okudum şimdi tamamdır.. Birde suyun dibinde çok duruyor bu ara nedendir anlamadım..

Mineral yem haftada bir kafa hacmi kadar olacak. 8 cm altı 2 öğün olacak. Deri değişimi normal ilerde daha beter hal alıyor. Deri değişimi sürekli yenilenir.

Su altında duruyor ise iyi nefes tutabilmeyi geliştirmiş. Taban güvenli alandır. Hem dinlenir. Hemde etrafı kolaçan eder.

Cvp: RE: Enteresan Dışkılama

cem' Alıntı:
Mineral yem haftada bir kafa hacmi kadar olacak. 8 cm altı 2 öğün olacak. Deri değişimi normal ilerde daha beter hal alıyor. Deri değişimi sürekli yenilenir.

Su altında duruyor ise iyi nefes tutabilmeyi geliştirmiş. Taban güvenli alandır. Hem dinlenir. Hemde etrafı kolaçan eder.

Tamam o zaman abi problem yok, Mineral yemide normal veriyormuşum, Uyurkende su altında uyumaya başladı zaten artık..

Benim suratsız da çok durur dipte küm üzerinde yürür dolaşır hatta bazen dipte uyumaya çalışıyor ama nefesi fazla yetmiyor uyanıp yüzeye çıkıyor bir sakıncası olcagını düşünmüyorum

Haklısın dilan ya benim diğeri fazla muzur olduğu için bununda öyle olmasını bekliyorum ama bu diğerine nazaran daha bir efendi.. Bu bahsettiğim çitlembik dipte uyuyor son 2 haftadır yukarda uyuduğunu görmedim.. Diğer muzur olan zencefil vantuzlara tutunarak uyuyor. Artık büyüsünler istiyorum büyük halleri ne kadar dertli olsada kabuk görüntüleri çok hoşuma gidiyor..

Tabi büyüdüklerinde dirençli olmalarıda ayrı bir güzel biz bu ilk seneyi atlatırsak rahatlıcaz şimdilerde biraz fazla ilgi istiyorlar. Ben yinede günde en fazla 1-2 saat görüyorumdur etraflarında pek dolaşmıyorum kendi hallerinde takılıyorlar..

Hayvanlar daha dipte uyuyacak ciğere sahip değiller yüzeye yakın kafa dışarıda olacak birşey olsun. Filtre yüzeye yakın boyda okkalı ipek bitki oklava vs.

Geçenlerde iç filtreyi çıkarıp temizleyip dik yerleştirdim. 2 saat sonraki hali bu oldu.

mailto:/j3RPdr.jpg

mailto:/j3RPom.jpg

Yan çevirip üstünde mi uyumuş yaramaz. Sizde ki kapluşların boyları ne kadar cem bey ?

İç filtreyi yatak haline getirmiş :D akvaryumu kendilerine göre düzenlemeyi seviyor bunlar herhalde dekor vs koysak şehir yaratıcaklar

17-22 cm arası boydalar. Dün çıkardım filtreyi. Sabit durmadığı için çektiği kir az bir kısmıda bunlar sayesinde suya geri dönüyor.

hillmesu iç filtreye kafa tutamasa da dipte uyuma konusunda baya orjinal durumları oluyor 
[url=mailto:/VaRlor][img]mailto:/VaRlor.jpg[/url]*
o termometreyi her gün düzeltiyorum oda her gece yamultuyor  :D

Geri