Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Enteresan Dışkılama

Bir zaman sonra kumdan toplayacaksın sökmeleri bir yana bir de kuma gömüyorlar. Sanki bir iş ettim delili yok edeyim der gibi.

Cvp: Enteresan Dışkılama

Cem abi bir ara tartsana senin canavarları tanesi yarım kg vardır en az :D

Benim Tost 17 cm kabuk boyuna sahip yaklaşık 500 gr civarında  :D .

Tost yaklaşık 10 yıldır bende bulduğumda kibrit kutusu kadardı şimdi 17 cm ama bence büyüme geriliği var hayvanda .

Bak bak dereceden ne istiyor yaramaz. Benim de bir ara alışkanlık yapmıştı sabah beni dereceyi ağzıyla tutup çekip bırakıyordu cama değiyor ses yapıyor ya öyle uyandırıp yem istiyordu neyse ki dereceyi patlatmadan o alışkanlığı bıraktı ????

Tost' Alıntı:

Tost yaklaşık 10 yıldır bende bulduğumda kibrit kutusu kadardı şimdi 17 cm ama bence büyüme geriliği var hayvanda .

Haluk abi seninki çizgiliydi yanlış hatırlamıyorsam ? Onlarda farklılık olabilir belki büyüme oranında.. 500 gram nedir bu arada gülle gibi maşallah

Çitlembik0216' Alıntı:
Tost' Alıntı:

Haluk abi seninki çizgiliydi yanlış hatırlamıyorsam ? Onlarda farklılık olabilir belki büyüme oranında.. 500 gram nedir bu arada gülle gibi maşallah

Evet Kubilay, çizgililer için de bence az. Ama tabi tutsaklıkta böyle olması bir yere kadar normal karşılanır. Referans bulmak da zor her hayvanın fizyolojisi değişiktir...

orda uyuyor derece onun yoluna çıkan bir engel sadece  :D dereceyi uygun bir yere alıcam da görünür olmıycak o zaman bulcam artık bişiler

Tost' Alıntı:
Çitlembik0216' Alıntı:

Evet Kubilay, çizgililer için de bence az. Ama tabi tutsaklıkta böyle olması bir yere kadar normal karşılanır. Referans bulmak da zor her hayvanın fizyolojisi değişiktir...

Haklısın abi ama senin akvaryumda boy oranında bir problem olacağı zannetmiyorum heleki tek canlı var içinde dedigin gibi ya genetik bozukluk yada bir anda 20-21 cm'lere atıcak..

nick burns' Alıntı:
orda uyuyor derece onun yoluna çıkan bir engel sadece  :D dereceyi uygun bir yere alıcam da görünür olmıycak o zaman bulcam artık bişiler

Kerem abi benim ufakliklar bile simdiden başladı dereceye vurmaya dikkat et seninki boydan yutabilir vallahi :D

Çizgililer reslere nazaran biraz daha yavaş büyüyor. Hayvan tek ise bir miktar onunda etkisi olabiliyor. Çoklu ortamda yaşayanlarda başta yem mücadelesi ve didişme olmak üzere hareketlilik daha fazla olduğu için bu gelişimede yansıyor.

Resler manyak. Sen kaplumbağasın iki dakika yerinde dur yok, sürekli kıpır kıpır. Kediler bile bu kadar hareketli değil.

Büyük olan bayağı ağır. Et döveceği niyetine kullanılır.

Reslerin tek mi olması daha iyi yoksa yanında arkadaş olması mı iyi? Bir yandan 1 tane daha almayı düşünüyorum ama sosyal hayvan değiller tek başına daha mutlu olabilir birbirlerine zarar verebilirler diye de korkuyorum açıkçası

İki tane olmalarının avantajıda var dezavantajıda. Avantajı birbirleriyle vakit geçirirler. Yemleri bayatlamadan bitirebilirsin. Özgüvenleri daha çabuk gelişir. Birbirlerine bakarak daha çabuk öğrenirler. Güvenlik kontrolü iki katına çıkar.

Dezavantajı ise anlaşamama, akvaryumu sahiplenme gibi kavgalar ki anlaşsalarda bu kavgalar olur ama ciddi yaralanma olmaz ise sorun olmaz. Yani herhalükarda birbirlerini yiyorlar. Maliyet ve akvaryum ekipman gerekliliği iki katına çıkar.

İlk aklıma gelen bunlar.

Benim suratsız akvaryumu sahiplenmiş durumda yeni geleni koyar koymak hamle yapıcak gibi geliyor bana hemen hemen yarı yarıya avataji ve dez avantajı var bunu düşünmeliyim

Ama anlaşsalarda kavgalar olabilirmiş bu ciddi yaralanmalara sonuç açabilir en iyisi tek olması tek yaşaması hem daha fazla imkan sağlayabilirim tek olunca böylesi daha sağlıklı olucak

Şuanlık hiçbir problem yaşamadım 2 si aynı boyda ve birlikte büyüdükleri için hiç bulaşmıyorlar birbirlerine özgüven tavan zaten ama masraf 2 katına çıkıyor tabi bir yerden sonra.. Alıcaksan daha kucuk alma ayni boyda olsun

Büyüdüklerinde problem olabilir ama ya yaralanmalar kaçınmaz olucak gibi geliyor sanırım tek büyüse daha mutlu olucak gibi geliyor bana

Benim filtrede aynı sürekli yakılıyor üstüne çıkıyorlar altına girip kasiniyorlar ben duzeltiyom anında yamuluyor filtre????cok yapamazlar keretalar????

Geri