Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Evde Akvaryum içinde yaşayan kaplumbağa ve ev kedisi riskleri nelerdir?

bistroman

Bronz 4 Üye
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
41
Yakın zamanda 15 Şubat gibi evimize ikinci evcil hayvan olarak Fold yavru kedi alacağız, 2 aylık olacak teslim aldığımızda.
8 cm kabul boyuna gelmek üzere olan su kaplumbağası akvaryumda yaşıyor, kedinin bu akvaryuma ve tosbiğe zarar vermemesi için neler yapmalıyım?

Akvaryum üstünü camla kapatsam olur mu? Filtre ve ısıtıcının geldiği ufak yeri kabloları için camın köşesini kessem olur mu= havasız mı kalır yoksa tosbik? ne yapmalıyım, cocuklar çok tedirgin, ya kaplumbağa birşey olursa diye üzülüyorlar...
@cem bey sizin deneyiminizden çok yararlandım, hakkınızı helal edin. bu konudaki değerleri fikirlerini bekliyorum sizin ve bilgili arkadaşların. sağlıkla kalın
 
Bu hayvanlar sakin yaradılışlı. British foldlar scotish foldlara nazaran biraz hareketli. Scotish foldlarda gensel kemik ağrısı sorunu var, hayvan yaşlandıkça ağrıdan hareket edemiyor. Hayvan scotish ise almayın.

Neyse akvaryum hayvanın çıkamayacağı yükseklikte ise sıkıntı olmaz. Tırnaklarını keseceksiniz. Şu an ikisi de küçük bu durumda kaplumbağaya zarar veremez, suya teti atsa bile kaplumbağa su dibine kaçacaktır. Kedinin suya düşme riski var.

Akvaryum üstünü kapamak iç havada nemlenme yapar bu da akciğer solunumu yaptığı için kaplumbağayı rahatsız eder.

Mümkün olduğunca akvaryumun yüksek bir yerde olması iyi olur. Akvaryum çevresine kedinin çıkamayacağı şekilde birşeyler koyabilirsiniz. Ayrıca akvaryum camını tam kapamadan üst çevresinden mukavva karton ile sarıp yükseltebilirsiniz.

Kediye başka bir odada mesela çocukların odasında bir yer yaparsanız. Alışıp orada uyur. Yinede geceleri kaplumbağanın odası kapalı dursun. Kedi milleti gündüz yatar gece dolanır.

Siz evde yokken yada ilgilenmediğiniz bir durumda kaplumbağanın bulunduğu odayı kapayın. Bu kediler fazla hareketli değil ama ne olacağı belli olmaz. Yetişkin olduklarında kaplumbağaya değil kediye acırım ısırdı mı bırakmaz.
 
Son düzenleme:
scotish straight aldık. Şubatta gelecek. akvaryumu nasıl yaparız bilmiyorum tırmanabilir yukarıda bile olsa, sanırım elden çıkarırım gibi geliyor. kaplumbağa salonda maalesef, odada değil. ben tüm gün evde olmadığım için cocuklar da ders te online olacağı için ne yapabilirim bilmiyorum.!!! başka görüşü olan var mıdır?
 
Akvaryumun üzerine file çekebilirsiniz. Bu linkteki arkadaş bauhaustan aldığı malzemelerle yapmıştı.

13:48 de file yapımı başlıyor.

 
Forumdan birisi kuru alanında sineklik kullanacağını söylemişti. Akvaryumu tamamen sineklikle kapamak sorun yaratmaz sanırım sonuçta hava akışı sağlıyabilen bir malzeme.
 
Sineklik olabilir. Cırt cırt bantlı olanlardan alınıp bant şerit yanlardan dolanıp buna sineklik gergin biçimde yapıştırılabilir. Siyah ve beyaz rengi var. Bu cırt cırtlı bantları ayrı olarakta satıyorlardı. Yetmezse ayrıca bant alınabilir ama yeterli gelir koca pencereyi kapatıyor.
 
Anladığım kadarıyla cırt banda yapıştırdıktan sonra klipsleri kenar boşluklara takarak pencereye sıkılıyor, sabitliyorlar. Klips akvaryumda işe yaramaz ama kalitesi güzel üstüne lambayı konumlandırdığında yanma durumu olmaz. Yani komple boşluk bırakılmadan akvaryumu kapatabilirsiniz. Olur bu.
 
Kedimin akvaryumun suyundan içtigini görmüşlügüm var.. O yuzden sineklik bana mantıklı geldi..Bende şu an kedi yok ama kuşlar var serbest ve balikçi malzemelerinden misina file gibi bişeyle sarsam diye düşünüyordum. File de mantıklı..Isitma lambasiyla erime yapmazsa sıkıntı olmas herhalde.. Kaplumbaga stres olur mu bilemedim
 
Semiha yukarıdaki linktekinden al. Bu file ısıya dayanımlıymış.
 
Cem bu sineklik iyiymiş ama kaplumbaga rahatsiz olur mu ? Sipariş için degisik olcüler soruyor akvaryumun ölcusunu mü vermek lazim daha da büyuk mü vermeli..Nasil kullanmak lazim acaba
 
Belki başlarda yadırgayabilir. Ama zamanla alışır belli bir mesafeden bakınca öyle kolay farkedilmiyor.

Akvaryum ölçüsünden biraz büyük al yanlardan sarkacak gibi. Ben kuşlar girmesin diye apartman boşluğuna file almıştım. Meğer gergin hali ile ölçmüşler. Kısa kaldı, gittim yeniden aldım. . Şimdi bunu da gergin ölçerlerse kısa kalabilir. Gerekirse kısaltırsın.
 
Geri
Üst