Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

evde kayboldu acil yardim

tufan95

Yeni Üye
Kaplumbagam suyu degistirirken koydugum kaptan kacmis geldigimde yoktu butun odayi aradim tv altina koltuklarin altina baktim ama yok nasil bulmam lazim

Cvp: evde kayboldu acil yardim

Abi benim de kaçtı korkma.Akşam kaçırmıştım sabah sobanın yanında çıktı.Asıl banyo veya tuvalete kaçarsa sorun büyür.

Katanlik ve sicak yerlere bak . Benimki de kacmisti . Kitaplikla bilgisayar masasinin arasinda bulmustum

Odanın durumunu bilemediğim için yorum yapamıyorum ama genellikle kendilerini rahat hissedecekleri Mertcan'ında dediği gibi karanlık ve kuytu köşelere bak..

bir çay tabağına yarım su koy yanına da bir iki yem, kenar bir yere koy oda kapısından uzak olsun. aynı şeyi yan odalara da yapabilirsin. suyun devrildiği yerdedir. bu süre içinde kapıları açarken yavaş açın altında kalıp ezilmesin. diğer bir yöntemde yere yakın olacak şekilde ısıtıcı lambayı koymak altına gelip durur.

bastığınız yerlere çok dikkat edin. forumda bir arkadaşımızın annesi yanlışlıkla kaplumbağaya basmıştı. öyle bir şey yaşamanızı istemeyiz.

Kapi arkasina karanlik koselere saklaniyorlar..
Benimkiler de eskuden fanustayken kacardi...
Bazanin altina cok girerlerdi....

Cem in yöntemleri uygulayın kesin çıkacaktır. Umarım kazasız belasız bulunur.

Cemin dedinlerini yaptim su saat oldu hala ortalikta yok tum heryeri aradim yok

Cemin dedinlerini yaptim su saat oldu hala ortalikta yok tum heryeri aradim yok

Yem kokusu belki uzağı etkilemiyordur et koysanız daha iyi kokabilir.

yok ali ete gerek yok. bakteri üretip zarar verebilir. kutu sesine normalde tepki veriyor ise dip köşelere bakarken sallayıp sesi duymasını sağlayabilirsin. benim dediğim yöntemle bir anda ortaya çıkmaz. susayacağı zaman gelecektir.

4 gun oldu hala ortaya cikmadi butun evi temizlik yaparken yek tek aradik ama yok hic bir yerde disari kacmis olamaz esikler cok yuksek atlayamaz

Cok ilginc ya :( belki siz farketmeden yer degistiriyordur baktiginiz yerleri tekrar tekrar kontrol edin ozellikle karanlik yerleri.
Insallah bulursunuz

Kaybolduğunun üzerinden gerçekten çok zaman geçmiş. Ortamda bulunan eşyaları bilmiyorum ama artık hiç bulmayı düşünmediğin yerlere bak. Bu terlik içleri olabilir, kullandığın bilgisayar masaüstü ise ve kasasının kapağı açıksa oluşturacağı sıcaklıktan dolayı kasa içi olabilir vb. şekilde türetebilirsin.

Dün bu konuyu okudum şaşırdım. Bugünde benim başıma geldi. oturma odasında çıkmış mutfağın kapısına kadar gelmiş. Bir baktık başını içeri çekmiş vaziyette ortada duruyor. Evde balık pişiyordu onun kokusuna mı geldi acaba?

Balık kokusu da bir etkendir ama bu hayvanlar doğaları gereğimi bilmiyorum, kaçmaya her zaman meğilli oluyorlar.

Ders olsun bizlere. Tedbirni almak gerekiyor.

Ustelik cok zekice planlar yapabiliyorlar, bugun yakaladim ikiside kuru alana cikmis biri digerinin uzerinden vantuza tutunarak kendini yukari cekmeye calisiyor altta olanda camdan destek alip yukselmeyi deniyor yavas yavas :) biraz izledim son derece gecerli bir calismaydi hemen duzenek degistirdim.

bu hayvanlar özellikle güneş ışığını gördüler mi o tarafa doğru gitmeye çalışıyorlar. ikincisi eğer kaçma girişiminde bulunurlarsa hemen gerekli tertibatı almak gerekir çünkü kaçtıkları yeri hiçbir zaman unutmadıkları gibi tekrar deneyeceklerdir.

Geri