Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Exo Terra Bitkisinde Vida ve Somun

emre_selvitopu

Moderator
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2019
Mesajlar
952
Exo terra smart plant large aldım. Ama bitki taşa vida ve somun ile monte ediliyor. Taşta 2 adet somun, bitkide de 1 adet vida var. Bu bitkiyi akvaryuma sokmam sorun yaratır mı?
 
Merhaba, ürünün üzerindeki somun ve vida paslanmaz malzemeden üretildiği için gönül rahatlığı ile akvaryumda kullanabilirsiniz.
 
Bugün exo terranın bitkisini temizlemek için çıkarttım ve somun olan yerde pas gibi bir şey gördüm. Pas gibi diyorum çünkü diğer somunda bu kadar yoğun değildi. Temizlemeye çalıştım ama çıkmadı. Vida kısmında bir şey yoktu.

20210109_162649.jpg20210109_162643.jpg
 
Emre bey iyi günler kullandığınız civata vida vs her neyse belli ki pas yapmış bir nalbur dükkanına giderek aynı ölçülerde paslanmaz olanını almanız gerekiyo. Paslanmaz ile normal olanı ren olarak bile anlaşılır zaten tekrar iyi günler
 
Akvaryuma bu bitki ufak gelmişti zaten ve alt kısımlarını kaplumbağa tırnaklarıyla yolmuştu. Kullanmam o zaman.

20201226_183939.jpg
 
Vidalı bitkiyi ilk defa gördüm. Ağırlık yapsın diye koymuşlar herhalde. Parçalamadan sökebilirsen ya paslanmaz vida alıp tak. Siyah renk vidalar paslanmaz. Yada silikon sıkıp tamamen izole et öyle kullan.
 
Sizin de dediğiniz gibi bu bitkiyi silikonlayıp kullanmak en iyisi olur. Ama kaplumbağam bu bitkiyi sanki bir kök gibi sürekli oradan oraya taşıyor ve tırnaklarıyla yırtıyor. O yüzden daha kullanmam.

Evet dediğiniz gibi taş ağır. Sanırım bu vida sistemini kurbağalar üzerine çıktıklarında bitki devrilmesin diye yapmışlar.
 
Geri
Üst