Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Farklı cins arayanlar

Sprite

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar bugün arkadaşımla çarşıda gezerken ben işte kaplumbağa konusunu açtım ve bana dedi ki bir akvaryumcu tanıyorum bir uğrayalım ben orada birkaç kere sarı yanaklı görmüştüm dedi ben tabi şaşırdım ve hemen gitmek istedim bayağı bir sokak aralarında dolaştık tam kaybolacağız zannederken küçük bir dükkana geldik tabelası felan yok akvaryumcu olduğunu camda duran akvaryumlardan gördüm girdiğimde ise ağzım açık kaldı arkadaşlar içerde türkiyede bulunmayan sarı yanaklı missisipi map ve alligator snapping turtle lar vardı hemen gittim baktım fiyatlar. Biraz fazla idi alligator da 50tl istedi ama sarı yanaklı ve mississipi map lere 10-15 tl istedi değişik boyutları vardı! Arkadaşlar şu an arkadaşıma yazoyorum cvp vermiyor en kısa zamanda gidip almayı düşünüyorum sarı yanaklı ve mississipi lerden arkadaşlar kargo ile gönderebilirsem gönderirim birkaç kişiye şu an dükkanın ismini görmedim sormadım da tabelası yoktu arıyırum ama bulamadım internette gitsem de bulamam arkadaşa sormak lazım bitecek diye korkuyorum arkadaşlar isteyen olursa söylesin belki alabilirim ve kargo ile gönderebiliim

Cvp: Farklı cins arayanlar

kardeşim hangi şehirdesin sen şu an ? bende sarı yanak istiyorum çünkü.

Konyadayım ama dükkanın hangi mahallede olduğunu bilmiyorum adını da ben bi arkadaşla irtibata geçeceğim belki bugün giderim ama hiç umudum kalmadı kaldığına baya azdı kaplum bağa sayısı

alligator snapping turtle bu kaplumbağaya hiç bulaşmayın. gerek aşırı büyüklüğü gerekse tehlikeli olması sebebiyle bakılmayacak bir kaplumbağa zaten akvaryumda bakılan bir tür değildir. büyük havuz gerekli. ben parmak koparan derim buna.

mississipi map turtle da ise erkek olanı imkan varsa seçmek daha iyi dişiler boy olarak nerdeyse iki katını buluyor.

Merhaba,

İmkanınız olursa 1 adet Mississipi Map sahiplenmek isterim. Konu başlığından takip etmeye devam edeceğim.

Arkadaşlar daha yeni gittim arkadaşımla tam olarak 2 alligator snapping turtle var ( ama bence bulaşmayın derim cem abi gibi gerçekten canavar gibi görünüyor çok değişik) 3 adet mississipi map turtle var 1 tanesi baya büyük 2 tanesi yavru ama adam vermeye kalkışmadı 4 adet de sarı yanaklı vardı ama şöyle bir durum var arkadaşlar adam tüm kaplumbağaları isteyince birden hayvansever oldu ve masasında da bir tane çizgili kaplumbağa var gelelim konuya adama sorunca ilk olarak hangisini istersin dedi bende abi alligator hariç ve bütük mississipi map hariç hepsini isteyince gözleri parladı birden efendim neymiş akvaryumum varmıymış yeteri büyüklükte sonra hepsi beraber yaşamıazmış felan dedi ben ısrar ettim hediye deceğim dedim inanmadı arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım benim bu kaplumbağaları bir an önce almam şazım daha dün en az 5er 5er kaplumbağa vardı ve şu an az kaldı ve arkadaşlar 18+ olmnız lazım dedi arkadaşla ben 17 yaşındayız o an adamın gırtlağına sarılasım geldi belki hayatımda tek şansım olacak türkiyede bu kaplumbağaları bulmak için ne yapayım sizce yani nasıl ikna olur?

Kendisine sitemizden bahsedin, bilgi paylaşımımızı anlatın. Kaplumbağa bakımı için uygun ekipmanlardan bahsedin; tek kaplumbağa için minimum 100 litre, UVA/UVB aydınlatma, dış filtre, silis kumu, kuru alan ihtiyacı gibi. Hatta imkan olursa bu siteyi anlatın hatta bu başlığı. Sanırım o zaman ikna olacaktır.

Bu arada Alligator Snapping Turtle'ı bende kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yıllar önce 15 cm'lik bir Alligator Snapping Turtle'a rastladım ve resmen terör estiriyordu. Bakımı zor ve doğaya salındığı takdirde dengeleri alt üst edebilecek bir canlı.

Aşağıdaki görsel açıklayıcı olacaktır;

mailto:/2u6z504.jpg

Cvp: RE: Farklı cins arayanlar

Sprite' Alıntı:
Konyadayım ama dükkanın hangi mahallede olduğunu bilmiyorum adını da ben bi arkadaşla irtibata geçeceğim belki bugün giderim ama hiç umudum kalmadı kaldığına baya azdı kaplum bağa sayısı

kardeşim bende karamandayım. yanına gelebilirim bizzat. eğer bulabilirsen mutlaka haber et bende sarı yanak veya missisipi map istiyorum :)

İnşallah yarın kalmıştır o kaplumbağaları almadan çıkmam o dükkandan illaki alacağım ve ikna edeceğim ama kalmadı diye korkuyorum

sonerin gösterdiği resimdeki snap tam yetişkin halide değil.

ali dip köşe bir yerdeyse alan olmamıştır. zaten +18'den aşağısına satmıyor baksana. ben ruhsatı olduğundan bile şüpheliyim ya. o çizgiliyi yakalasalar öttürüler adamı ruhsatı varsa bile iptal edilir. neyse en azından adam bilinçli bu da şans. +18 yanında ekipmanı olmayana da vermiyor.

Mississippiler bakım açısından reslere göre zordur. akarsularda yaşadıkları ve bol yüzdükleri için direk ömürlük akvaryum almak lazım. temiz ve berrak suda yaşamalılar. yani su kalitesi her zaman en iyi derecede olmalı. bu sebeple reslere göre daha çabuk hasta oluyorlar. hatta hastalık konusunda kaplumbağalar içinde en dayanıksız hayvan olarak gösteriliyor. bir avantajları çekingen karakterli oldukları için kendi türü içinde toplu halde yaşama olasılıkları var. reslerle bir arada olmaz.

missisippi cok hosuma gıttı goruntusu. Daha once duymamıstım hıc ama bakımı o kadar zorsa ben sadece sarı yanaga yöneliyim insallah vardır. Haber beklıyoruzzz... :)

O snapping alligator değil common snapping olabilir. Alligator olanı o fiyata vermesi imkansız ki common dahi o fiyata zor. İyi gördünmü türünü Ali. Hayvanların resmini çekseydin bizde bu detayı öğrenirdik.

Bu arada missisippi olanları kaçırma bence. O hayvanları nereden bulmuş bu adam anlamadım. Nereden ithal ettiğini sorsana.

Map türleri uysaldır. Onların diğer kaplumbağalarla sorunu olmaz. Ama resler yada tün diğer slider türleri için başka tür kavga sebebidir.
Map türleri çoğu bizim çizgili gibi akarsularda yaşar. Isı ve habitatı çizgili gibi olması yeterli. Belki birer derece yüksek.

Map ve sarı yanaklı neyse de , arkadaşların belirttiği gibi snapping turtle (common olsun alligator olsun ) 50 TL ye ABD de bile zor bulursunuz . Bana çok inandırıcı gelmedi. O fiyatlar bedavadan biraz daha ucuz . Foto bekliyoruz. Ayrıca yakın olan arkadaşlar alsın 3 katı fiyata ben onlardan satın almaya razıyım ;)

Çizgili varsa bana kargo yapar mısın? Fazlasıyla öderim ücretini.

Arkadaşlar o alligator snapping turtle de emin değilim ztn sadece kabuğu sivri sivri ve ağzı sivri galiba alligator yada melez de olabilir

Arkadaşlar galiba kaplumbağalrı nasıl yaptıysa almanyadan mı ne getirmiş ordan ucuza almış hobbicilerden getirmiş fazlasını bilmiyorum

Matt sadece kendinin tuttuğu bir tane var onu vermez ztn

Foto çekme imkanınız var mı ?

Cvp: RE: Farklı cins arayanlar

Sprite' Alıntı:
Arkadaşlar o alligator snapping turtle de emin değilim ztn sadece kabuğu sivri sivri ve ağzı sivri galiba alligator yada melez de olabilir

Arkadaşlar galiba kaplumbağalrı nasıl yaptıysa almanyadan mı ne getirmiş ordan ucuza almış hobbicilerden getirmiş fazlasını bilmiyorum

Matt sadece kendinin tuttuğu bir tane var onu vermez ztn

Doğadan mı toplamış?

sari yanagin kirmizi yanaktan hicbir farki yok ki. Kirmizi yanak ve sari yanagi ayni akvaryumda beslemistim sadece sari olan cana biraz daha yakindi ve daha kücük olmasina ragmen daha baskindi. Iyi anlasmislardi. O zamanlar yurtta kaldigim icin büyük akvaryum alamamistim ve malum yurtta hayvan beslemek yasak ve sorun olmustu. Bende yurda bagisladim yaklasik 150 litrelik bir akvaryum kurdular. Simdi ikiside mutlu ama ne yazik ki baska yurda gectim ve kaplumbagalarimi cok sik göremiyorum fakat biri 10 digeri 12 cm olmuslardi ve büyümeye devam ediyorlar. Hayatlarindan memnunlardir sanirim. Yeni yurdumda biraz daha imkanlarim genis oldugu icin bende 2 adet musk kaplumbagasi aldim. En fazla 15 cm büyüyorlarmis, keyifleri cok yerinde :) isterseniz fotoda koyarim.

Geri