Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Faydalı Bakteri Oluşumu

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Katılım
16 Ağu 2013
Mesajlar
527
Herkese keyifli forumlar ..
Dış filtre malzemelerini borularini vs tamamen yikadim yerleştirdim.. Hazır su kullandim ve yariya kadar doldurabildim(çeşme suyu sarı akıyor içime sinmedi) Çaliştirdik filan ama hava kactı ugraştik olmadı yarın tamamını doldurup öyle deneyelim dedik..Aklıma takıldı şimdi filtre malzemeleri suyun içinde bekliyor sonuçta çaliştirdim...Bakteriler ölmüş olmuyor degil mi? Bildigim kadariyla 1 ay sonra oluşuyor bakteriler ama biz bazi mâlzemeleri sıcak suyla yikamiyorduk içindeki faydalilar ölmesin diye? Şimdi benim diş filtreyi tekrar yıkamam gerekir mi?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Eğer dış filtreyi tamamen musluk suyuyla yıkadıysanız bütün bakteri kültürü ölmüştür. Böyle bir durumda akvaryumda bulunan bakterilerle kültürün oluşması normalden biraz daha kısa sürüyor. Ama sanırım akvaryumun suyunu tamamen değiştirmişsiniz.

Eğer dış filtreyi kapattıysanız oksijensiz ortamda olduklarından ölürler. Ama eğer dış filtre malzemelerini musluk suyuyla yıkadıysanız zaten ölmüşlerdir.

Bakteri kültürünü korumak için bakteri kolonisi oluşturan bütün dış filtre malzemelerini tamamen akvaryum suyu ile yıkamak gerekiyor.

Daha bilgili bir arkadaş çevrimiçi olduğunda bilgi verecektir.
 
Dış filtrenin içerisindeki havayı çıkarmak için sallayabilirsiniz. Salladığınız halde olmuyorsa dış filtreyi açıp akvaryum suyuyla tamamen doldurduktan sonra çalıştırabilirsiniz.
 
Semiha şebeke suyu klor içerir buna maruz kalan bakteriler ölürler. İçme suyu kullanmışsın ama çalıştırmadan beklettiğin için içindeki oksijen tükenmiş olabilir bu anaerob değil ama aerob bakterileri öldürmüştür. En üstte carbon malzeme varsa bu ölü bakterileri tutar. Daha yeni temizlediğin için açmana gerek yok diye düşünüyorum. Kir kaynaklı bir mayalanma henüz oluşmamıştır. Yine de ilk çıkan sudan yarım kova kadar kovaya boşalt.

İçinde hava varsa şöyle yap. Su emiş borusunu havaya kaldır, ucunu ve oynar aksam varsa hepsini çıkar. İçine su doldur. Hava gidip tam dolunca parmağınla ucunu kapa ve suya batır. Aksamları su içinde takıp yerine yerleştir ve çalıştır. İçinde bir miktar hava kalırsa filtreyi hafif sallar havayı çıkarırsın.
 
Hm anladigm kadariyla yeniden malzemeleri yikamaya gerek yok o zaman cunku evet cesme suyuyla yikadim. Hava sorununu çok yaşiyorum malesef yani sallayinca filan çikmasi mümkün olmadi en son Cem senin dedigin gibi emiş hortumunun içine maşrapayla suyu doldurup suyun içinde diger parcayı takmaya çalişiyorum ancak öyle hava dişari cıkip suyu çekmeye basliyor..

Bir de başka bi soru daha sorayim filtrede sizdirma yoktu dün yanlardan sizdirma yapti ben karbonu koydugumda hafif şişkin oldu kilifi kücük oldugundan ve kapagi iyice bastirip kapattim acaba ondan sizdiriyor olabilir mi?
Bir de ben karbonun içine seachem zeolit veya amonyak giderici kariştiriyorum suyun kalitesini artirmak için ama dogru mu ?
 
Hava olmamasi icin yikadiktan sonra filtreyi cesme suyuyla full doldurup öyle takiyorum
 
Sepette şişkinlik olmasın sepetler rahat oturmalı. Sonra kapağı 180 derece çevirip bir de öyle tak, contasını da önce bezle sil. Buna rağmen su kaçırıyorsa kafa contasını yenilemen gerekecek.

Onları başka sepette kullanırsan daha iyi olur. Carbon taze ise üzerlerini toz kaplar.
 
Evet karbon taze sudan geçirdim aslinda paketi acınca ama icine de amonyak giderici koydum bu seferki temizlikte bakalim nasil olacak. Tetra ex 1200 4 sepet var hangi sepete koyabilirim mesela? Filtreyi kapattigimda sizdirma yoktu sanirim sepeti fazla doldurdum bi bosaltip deneyeyim
 
Zeolite'i 2.sepete koyuyoruz. Amonyak giderici 2 yada 3. Sepette olacak. Bu amonyak giderici dediğin hangisi?

Filtre new model mi plus model mi?
 
Evet filtrenin sepet aralarina bioball girmiş o yuzden sizdiriyormuş onu eledim fakat sabah bi baktim her yer su içinde .. Basan hortum köşe parcayla akvaryuma geldigi yerden sizdirmiş bi sürü ugrastirdi..Akvaryumun altindaki kilim falan da hep ıslanmiş nasi kuruyacak bilemiyorum..Bu hortumlar bu kadar kolay akitır mi ki?Debiyi azaltinca akıtması durdu biraz da sıkıştırdım iyice ama yine tedirginim.
Filtre ex 1200 ,, ikinci sepete nasil koyacagim zeoliti Cem? Eurogold markasinin karbonunu alirken amonyak giderici malzeme diye onu da aldim..3'e nasıl koyacagiz bioball var? BIr de zeokarbon diye bi ûrün var onu ben karbonun sepetine koymuştum yanliş mi?
 
Biobalları çıkar hiçbir fonksiyonu yok. Carbon en üst yada üstten bir alt sepette olsun.

Carbon-zeoyu carbonla aynı sepete koyacaksan alt kısma koy. Carbon onun üstünde olsun.

Hortumu kıstıran aparatı tam sıkılamadın mı?

Kafa contası kaçırırsa beyaz (şeffaf) silikon olanı al. Kendi orjinal contasından daha iyi.
 
Nasıl yani atayim mi bioballu? Hani faydali bakteri vardi icinde yanliş mi biliyorum acaba? Tamam onu çikartayim bi sonraki temizlikte peki nasil yapayim 1. Sepet:karbon; 2. Sepet:zeokarbon; 3. Sepet amonyak giderici; 4. Sepet:seramik
Bu mu olsun?
Hortumun sabitleyici gibi biseyi var ama anlamadim cevirdikce hortumu asagiya indirdi iyice akitti..Bahsettigin hortum ne marka onu al dedigin?
 
Zeo karbon ve amonyak gidericiyi de mi filtre kesesinin icine koyayim?
 
Zeo&karbon karışımı ufak olduğundan filtre torbasının içerisine konulmalıdır.

Amonyak giderici dediğiniz şey zeolit ise bu onun içinde geçerlidir.

Hortum sabitleyiciyi doğru bir şekilde kullanmak için hortumu sıkıca tutup yukarı ittirmelisiniz. Siz hortumu sabitlerken hortum dönmemeli ya da aşağıya düşmemelidir. Bu benimde başıma geldi dış filtrem su sızdırıyordu hortum kısmından. Damlaya damlaya sızdırdığından çok fazla su boşalmadı. Dış filtrenin altına bir kova konması ya da havlu örtülmesi çok iyi olacaktır.

Zeolit ve karbon kullandığınız halde zeo&carb karışımı kullanmak iyi olmayabilir. Percell soft water resin güzel bir malzeme fakat bu şu an satılmıyor. Aynı ürünün Ista markasını gördüm eğer @cem bey bu ürün uygun derse ben de alacağım.

resin.JPG
 
Son düzenleme:
Bu arada bu ürünün fiyatı bu kadar uçuk değil. Bir sürü yerde bu ürün var ben direk bunu bulduğum için attım.

Bulabildiğim en ucuzu şu an bu (Bu da hepsiburada adlı sitede)

resinn.JPG

Tek sıkıntı percell soft water resin 800gr iken bu 400gr.
 
Evet o urün benim de aklımda Cem ok derse ben de alırım hangi sepete koyuyoruz resini?
 
Hortum sabitleyici nasil kullanmam gerektigini anlayamadim hic gerek olmamisti bu zamana kadar
 
Hortum sabitleyici olarak bahsettiğiniz şey tam olarak bu mudur?

Jbl hortum çıkış.jpg

Gri kısım. Bunlar hem dış filtre musluklarında hem de su emiş ve su çıkış kısımlarında bulunuyor. Sizin dış filtrenizde bu kısım farklı renkte olabilir.

Bahsettigin hortum ne marka onu al dedigin?

@cem bey burada hortumdan değil kafa contasından bahsetmiş. Eğer su hortumlarınızdan kaçırıyorsa dediğim şekilde sıkın.

Eğer dış filtrenizden su kaçıyorsa kafa contasını yenileyin.

kafa contası.JPG
 
Evet sizdirmadan dolayi öyle demisti ama sepetleri çikarip geri taktim araya bioball sıkışmış o yuzdenmş sorun halloldu.. Fakat o resimdeki hirtum sabitleyiciyi yapamadim nedense
 
2. ve 3. sepeti yer değiştirebilirsin. Seramik üstü sünger olunca bioball'un bir esprisi olmuyor. Emrenin önerdiği de olur. Water resine benziyor. Daha ucuz fiyatlara bulmak mümkün.

Bunu alırsan 2.sepete koy.

İri taneli çakıl (seachem matrix ve seramik) gibi olmayan her malzeme filtre torbasında olmalı. Bu temizlik açısından da kolay olur. Sünger ve elyafa yapışmaz.

Kafa contası filtre kapağı için zamanla orjinali yalıtkınlaşıp su kaçırıyor.

Hortumu aparatın dibine kadar oturtup sıkacaksın. Aparat ve boru çevirdiğinde dönüyorsa hafif gevşet ve aparatı yada hortumu döndüğü oran kadar ters çevirip sık. Yapamazsan aparatı dizlerinle sıkıştırıp sabitle, bir elinle hortumu tut diğer elinle sık.
 
Geri
Üst