Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Anladım çok teşekkür ederim Cem bey. Bu arada farklı bi konuda sorayım bu zaten 1 yıldır falan böyle yeni olmadı ama kaplumbağa kuru alana çıkıp kabuğunu kurutunca tamamen kireçten dolayı beyazlıklar oluyor kabuğunda. Silince geçiyor bi süre sonra tekrar oluyor. Dediğim gibi zaten bayadır böyle ve davranışlarında bir anormallik yok. Bu filtre olayından sonra bu kireçlenme düzelir mi yoksa başka bir şey önerir misiniz ?Ufak taneli filtre malzemelerinde filtre torbası kullanıyoruz. Bu yıkarkende kolaylık sağlıyor. Bu tül kese gibi birşey. İçine yeterinde koyup torba içinde tozu yıkıyoruz.
Elyaf alt hazneye konacak.
Çok teşekkür ederim Cem bey. Filtre ve malzemeler dün geldi kurulumu yaptım. Filtre lego gibi 3 parçadan oluşuyordu. En altına file ile birlikte zeolit koydum ( başta dediğiniz gibi uzun süre temiz su gelene kadar yıkadım) o kısmın üstünüde ufak içinden çıkan süngerle kapadım. İkinci bölüme ise ortadaki ortası boş silindir ortada olacak şekilde elyaf koydum. Çok sıkı veya çok gevşek olmadı ortasında kaldı. Filtrenin kutu içeriğinden ek olarak büyük sünger ve plastik toplar çıktı onları kullanmadım. Tek anlamadığım nokta filtrenin üstünde vanası var orası sonuna kadar açık olmasına rağmen bana çok güçlü üflemiyor gibi geldi. Bilmiyorum belki normaldir sadece söylemek istedim. Ve vanayı kapatınca üflemeyi kesiyor ancak motor hâlâ çalışıyor bu özelliği niçin koymuşlar acaba ? Su ikinci günden çok ufak bir sararma yaptı gibi hissettim ben. Tetrada bu bahsettiğim sararma ilk hafta olurdu.Kirece çare tam anlamıyla yok. Dış filtrelerde carbon malzeme kullanıyoruz bu bir parça tortuyu alıp suyu yumuşatıyor ama tam anlamıyla gitmiyor. Arıtma cihazınız varsa suyu buradan almak daha iyi olur. Özellikle deniz kenarı şehirlerde şebeke suyunda kireç oranı yüksek oluyor.
Ben arıtma cihazında 0.5 sediment filtre>carbon filtre>0.1 sediment filtre kullanıyordum. Bunu satan bir ahbabımın önerisi ile 0.1 sediment filtre yerine de carbon filtre koydum. Suyun tadı belirgin biçimde değişti.
Ama carbonun ana özelliği sudaki ağır metalleri arındırması ve carbon dioksitte carbonu tutarak oksijeni salması.
İç filtre için karbon topları vardı onlardan alıp filtrenin haznesine koysam nasıl olur ? Şuanda dış filtre için alanım yok evde belki ömürlük akvaryuma ileride inşallah geçersem alabilecek düzeydeyim. Malum aileden dolayı aşırı büyük alan ayıramıyorum parasal bir durumda yok evdekiler daha büyük akvaryuma sıcak bakmıyor bana kalsa ben 500 litre akvaryum alıp konuyu kapatırımda hayırlısı olsun demek düşüyor bana maalesef şuan içinKirece çare tam anlamıyla yok. Dış filtrelerde carbon malzeme kullanıyoruz bu bir parça tortuyu alıp suyu yumuşatıyor ama tam anlamıyla gitmiyor. Arıtma cihazınız varsa suyu buradan almak daha iyi olur. Özellikle deniz kenarı şehirlerde şebeke suyunda kireç oranı yüksek oluyor.
Ben arıtma cihazında 0.5 sediment filtre>carbon filtre>0.1 sediment filtre kullanıyordum. Bunu satan bir ahbabımın önerisi ile 0.1 sediment filtre yerine de carbon filtre koydum. Suyun tadı belirgin biçimde değişti.
Ama carbonun ana özelliği sudaki ağır metalleri arındırması ve carbon dioksitte carbonu tutarak oksijeni salması.
Teşekkür ederim Cem bey değiştireceğim filtreyi. Akvaryumuda en yakın zamanda inşallah.Sobo 808c filtreden bahsediyorsa alt ızgaralı kısım elyaf üst hazne zeolite olacak. Kirlenen kısımları koparıp eksilen kadar elyaf koyacaksınız.
Musluk debi şiddetini ayarlar. Bende akvaryum büyük olduğu için max seviyede tuttum. Su çıkışı yönlendirilebiliyor. Ben dış filtre su çıkışıyla aynı yöne çevirmiştim. Filtre musluğunu tamamen kapamayın.
Hava hortumunun dış ucuna musluk takmıştım. Gece kapatıp gündüz açıyordum.
Bioball'ları kullanmaya gerek yok. Elyaf kiri tutacak. Zeolite bitince carbon-zeo karışımlı filtre malzemesi de alabilirsiniz.
Hayvan büyük su az. 14 cm kabuk boyu az değil. Yalnız bu kadar çabuk sararmamalıydı. Zeoliti üst hazneye yerleştirip hava kabarcığı nı devreye sokun. Bu akvaryumu dış filtre de kurtarmaz. Bunun için dış filtre almayın.
Yemi 20 adete doğru artırın. Yemediği olursa doğru adet o noktadır.
O şekilde yapıyorum artık çok teşekkür ederim. Filtrelerin yerini değiştirdim ve pvc paspasta aldım.Evet hamuduyla götürüyorlar. Tek tek atın. Hızlı yediği için karnında ıslanıp şişiyor sonra şişkinlik yapıp kusuyorlar. Bir de kustuklarını tekrar yiyorlar.