Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre

Betulsah

Bronz 3 Üye
Her gün illa bir sorun çıkıyor ilk başta şunu demem lazım ki ailem evde hayvan istemiyor bende iki tane kaplumbağa aldım onlarla ilginmek bakmak ve büyümelerine şehit olmak zevk verici kaplumbağaları bir ara küçük kapta baktım iki günde bir mutlaka suyunu değiştirirdim koku yapmazdı şimdi akvaryuma geçtim ve sularını her zaman değiştiremediğim için koku yapıyor odayı devamlı havalandırırdım ki hava akışından rahatsız oluyorlar bende bu süreyi az tutuyorum bu kez ev halkı koku yaptığını söylüyorlar kaplumbağaları istemedikleri gibi göze batıyor maalesef ilk başta normal filtre aldım dip çekim yapmadığı için kullanmadım sonra kaplumbağalara özel filtre aldım bu berbat ürünü nasıl kullanacağımı hala anlamış değilim fotoğraflarda rakamla belirttiğim gibi anlatayım 1 yazan kısımda altından çekim yapıyor 2'ci yerden 3'cü yere yem ve dışkı taşınıyor 3'cü yerdeki elyaf bir yerden sonra kirlendiği için temiz su kirli elyaftan geçip 4 kısımdan çıkıyor akvaryumun içindeki bütün suyu kirletiyor köpürmeye ve kokuya sebep oluyor kokuyu önlemem için filtre önerisi ve ya materyal önerisinde bulunur musunuz
1000018413.jpg

Sürüngen için satılan ürünler iyi değil. Klasik yöntemler daha iyi bence. Koku yapmaması lazım hissedilir koku olması normal değil. Su kirlense bile hissedilir bir koku olmuyor bende.

Akvaryumu iyice temizleyin. Suyun tamamını değiştirin. Akvaryum köşeli olduğu için temizlemesi daha zor ama her noktasını iyice temizleyin su kullanarak. Doldurduğunuz yeni suya 10litre başına 1 damla metilen mavisi damlatın. Su sararmaya başladığı anda suyun yarısını değiştirin.

Su hacmi kaç litre? Akvaryum ölçüleri nedir?

Sürüngen için satılan ürünler iyi değil. Klasik yöntemler daha iyi bence. Koku yapmaması lazım hissedilir koku olması normal değil. Su kirlense bile hissedilir bir koku olmuyor bende.

Akvaryumu iyice temizleyin. Suyun tamamını değiştirin. Akvaryum köşeli olduğu için temizlemesi daha zor ama her noktasını iyice temizleyin su kullanarak. Doldurduğunuz yeni suya 10litre başına 1 damla metilen mavisi damlatın. Su sararmaya başladığı anda suyun yarısını değiştirin.

Su hacmi kaç litre? Akvaryum ölçüleri nedir?
Sizinle önceden konuşmuştum plastik kapta bakıyordum acil olduğu için 50 20 akvaryuma geçtim aslında dolandırıldım desem yeri istediğim bu değildi neyse :D maalesef geçici olarak kullandığım akvaryum 50 20 35 litre su alıyor akvaryumda kaç litre su var bilmiyorum ama kaplumbağalarımın biri 8 cm belki de daha büyük hızlı gelişiyor şükürler olsun ki diğeri ise 6-7 cm su yüksekliği 7 cm kaç litre oluyor bilmiyorum benim hatam var az su yüksekliğine alıştırdığım için fazla su koyunca korkuyorlar her suyunu değiştirmem de arttırıyorum dişi kaplumbağam hemen alışıyor da erkek olan küçük o bir türlü alışamadı

50*20*7cm ise su hacmi 7 litre. Su çabuk kirlendigi için kokuya sebep olabilir.

Suanki akvaryum için aquawing 110F filtre öneririm.

Attığınız metilen mavisinde oran yazmıyor bu linktekini alabilirsiniz.
Sularına 1 damla damlatmanız yeterli.

Bende bide bu var ya ben sırf kaplumbağa için onu buna saçma sapan ürünlere 10 bin harcamışımdır hiç bir faydası olmadı bu ürün gibi boş yere yer kaplıyorlar evde ısı lambası ısıtıcı fln var tam bir aptallık bunu kullanmak isterdim de buda fazla su istiyor Uygun değil sizin önerdiğiniz filtre linki atar mısınız gidip saçma bir ürün almayayım 😅 anlayacağınız dilim çok yandı
1000018427.jpg

Bende bide bu var ya ben sırf kaplumbağa için onu buna saçma sapan ürünlere 10 bin harcamışımdır hiç bir faydası olmadı bu ürün gibi boş yere yer kaplıyorlar evde ısı lambası ısıtıcı fln var tam bir aptallık bunu kullanmak isterdim de buda fazla su istiyor Uygun değil sizin önerdiğiniz filtre linki atar mısınız gidip saçma bir ürün almayayım 😅 anlayacağınız dilim çok yandı
Ekli dosyayı görüntüle 10900
Yatay konumlandırıp bunu da kullanabilirsiniz sanırım.

Benim dediğimde tükenmiş yeni modeli çıkmış diye biliyorum. Ben atakandan almıştım.

Geri