Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre

xxyy21

Yeni Üye
Merhaba, kaplumbağamın filtresi bozuldu. Daha önce aşağıya resmini koyduğum filtreyi kullanıyordum ama hiç memnun kalmadım. Kaplumbağam yetişkin (yaklaşık 15 cm kabuk boyu var) ve çok yaramaz. Fazla hareketli. Filtre en ufak şeyde duruyordu, bugün tamamen çalışmayı bıraktı. Açıkçası temizleme açısından da çok yeterli değildi. Akvaryumum 100 cm. En fazla 1000 lira verebilirim. 1000 lira ve altı, sağlam ve uygun bir filtre önerir misiniz lütfen.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250413_190924_Trendyol.jpg
    Screenshot_20250413_190924_Trendyol.jpg
    369.9 KB · Görüntüleme: 4
O akvaryum ve hayvanı kaldıracak filtre dış filtredir. İç filtre tek başına akvaryumu temizlemez.

Sobo sirkülasyon anlamında yetersizdir. İçine zeolite koyarak idrar problemine kısmen çözüm bulabilirsiniz ama dediğim gibi hiçbir iç filtre kurtarmaz.

O akvaryum ve hayvanı kaldıracak filtre dış filtredir. İç filtre tek başına akvaryumu temizlemez.

Sobo sirkülasyon anlamında yetersizdir. İçine zeolite koyarak idrar problemine kısmen çözüm bulabilirsiniz ama dediğim gibi hiçbir iç filtre kurtarmaz.
Aslında bu iç filtreyi öneren sizdiniz :'). O zaman kaplumbağamın kabuk boyu 12 cmdi. En alta cyristal clear, ortaya kadın çorabı içinde zeo karbon, en üste de elyaf şeklinde kullanmamı söylemiştiniz. Ama filte sürekli duruyordu, bugün de tamamen durdu işte... Birkaç iç filtre buldum uygunlar mıdır bir baksanız ssleri aşağıya bırakıyorum, ama bütçeme uygun dış filte varsa onlara da açığım (2000lere falan anca çıkabilirim bütçe olarak 🥲). Ben onun için de bulduklarımı aşağıya ekliyorum. Önerirseniz sevinirim. Sadece daha önce dış filtre kullanmadım, nasıl kullanılır falan bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Bu arada akvaryumun tam ölçülerini de bırakıyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250413_211523_Trendyol.jpg
    Screenshot_20250413_211523_Trendyol.jpg
    436.7 KB · Görüntüleme: 6
  • PhotoGrid_Plus_1744569169400.jpg
    PhotoGrid_Plus_1744569169400.jpg
    388.5 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20250413_220142_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20250413_220142_Samsung Notes.jpg
    52.5 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Tekrar merhaba, üstteki yazım artık düzenlenmiyor da o nedenle buraya ekliyorum, kusuruma bakmayın. Bu sabah bunu buldum, diğer bulduklarımla birlikte buna da bakarsanız çok sevinirim 🙏🏻. Sizin önereceğiniz başka filtreler varsa onlara da açığım, çok pahalı olmasın yeter
Screenshot_20250414_131256_Trendyol.jpg

Biliyorum. Dış filtre olmayınca filtre malzemesi için önerdim. Tek handikapı sirkülasyonun zayıf olması. Ama filtrasyon açısından diğerlerinden iyidir.

Sizin elektrik hattında mı problem var sürekli filtrelerin bozulması normal değil. Kullandığınız prizin sigortasının amperi mi düşük? 16 amper bütün ekipmanları kaldırır. Onun bulunduğu hatta ekstra birşey kullanmıyorsanız.

Bu iç filtreler yüksek wattlı sirkülasyon çok yüksek olur ve kiri yakalamadan döndürür durur. Hayvanı da belli oranda sürükler. O akvaryumun kaldıraca max debi 800 lt/h.

Dış filtrenin kötüsü iyi iç filtreden iyidir.

Bu filtre üç sepetli ama yoktan iyidir. Fiyatı hala aynı ise gayet uygun. Normalde 2 katı fiyatlardan satılıyor.

Biliyorum. Dış filtre olmayınca filtre malzemesi için önerdim. Tek handikapı sirkülasyonun zayıf olması. Ama filtrasyon açısından diğerlerinden iyidir.

Sizin elektrik hattında mı problem var sürekli filtrelerin bozulması normal değil. Kullandığınız prizin sigortasının amperi mi düşük? 16 amper bütün ekipmanları kaldırır. Onun bulunduğu hatta ekstra birşey kullanmıyorsanız.

Bu iç filtreler yüksek wattlı sirkülasyon çok yüksek olur ve kiri yakalamadan döndürür durur. Hayvanı da belli oranda sürükler. O akvaryumun kaldıraca max debi 800 lt/h.

Dış filtrenin kötüsü iyi iç filtreden iyidir.

Bu filtre üç sepetli ama yoktan iyidir. Fiyatı hala aynı ise gayet uygun. Normalde 2 katı fiyatlardan satılıyor.
Kaplumbağam üstüne çıkıp dibe batırıyor, hatta akvaryumuna düşürüp sürüklüyor, filtre de sürekli duruyor o nedenle. Tıkanıyor mudur nedir, bir rahat durmadığı için kaplumbağam filtre de huzurla bir çalışamadı. Sonunda da pes etti bozuldu 😔. Yardımınız için çokk teşekkür ederim ama hangi dış filtreye güzel dediğinizi anlayamadım, size birkaç model atmıştım da 🥲. Ben bulduklarımı (yeni bulduklarımla birlikte) komple atayım size.

Screendmdnot_20250414_131256_Trendyol.jpg
Screejdjhot_20250414_170702_Trendyol.jpg
Screenshot_20250414_170736_Trendyol.jpg
Screenshot_20250414_171723_Trendyol.jpg

Ayrıyeten sizin önereceğiniz varsa onlara da açığım.

Bir de bunların içine de ek bir şey almak gerekiyorsa almışken onları da alayım, dış filtreye hiç hakim değilim

Son düzenleme:
Sunsun ve atlantik beş para etmez.

XLpro'nun emsali lifetech 838, bunların motoru bir önceki nesil. Lifetech plastik kalitesi anlamında bir tık önde. Bu ikisinden birini alın.

Kaliteli evladiyelik olsun derseniz tetra ex 1000 plus en iyisi.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Hayvan yüzeye yakın durmak istediği için filtre üstüne çıkıyor. Tüneğe tutunur.

Sunsun ve atlantik beş para etmez.

XLpro'nun emsali lifetech 838, bunların motoru bir önceki nesil. Lifetech plastik kalitesi anlamında bir tık önde. Bu ikisinden birini alın.

Kaliteli evladiyelik olsun derseniz tetra ex 1000 plus en iyisi.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Hayvan yüzeye yakın durmak istediği için filtre üstüne çıkıyor. Tüneğe tutunur.
Çok teşekkür ederim 😊.

İçine koymak için ayrıyeten bir şey almam gerekiyor mu peki? Dış filtrenin içinde gelenler kullanıyor mu? Yoksa iç filtrede olduğu gibi içine yine kendi malzemelerimden mi bir şeyler koyacağım? Zeo karbon ve elyaf var elimde şu an. Bir topçuk da crystal clear kaldı. Biraz daha crystal clear alayım mı sizce? Aktif karbon ya da şu seramik halkalardan da almam gerekiyor mu?

Şu an XLpro ve lifetech 635 bütçeme uyuyor; ama aklımdayken sorayım lifetech 835 ile 838 arasındaki fark nedir? Belki kupon bulursam onlardan birini alabilirim inşallah 🥲

Son düzenleme:
Crytal clearı atmayacaksınız o yıkanarak devalarca kullanılma özelliğine sahip.

Dış filtrede her zaman ek malzemeler alırız. Siz filtreyi alın duruma göre gerekenlere bakalım.

Crytal clearı atmayacaksınız o yıkanarak devalarca kullanılma özelliğine sahip.

Dış filtrede her zaman ek malzemeler alırız. Siz filtreyi alın duruma göre gerekenlere bakalım.
Evet evet alırken söylemiştiniz. İki topçuk vardı bende zaten, birini uzun zamandır iç filtrede kullanıyordum, bayağı yıprandı, birini hiç kullanmadım.

Tamamdır, hayırlısıyla filtremi alıp gelince size tekrar yazayım o vakit. Tekrardan teşekkürler 😊

Geri