Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

filtremde sorun

Dilan1903

Taç 2 Üye
Filtrem 2 gün öncesine kadar çalışıyordu genel temizliğini yaptım suan da yine çalışıyor fakat hava kabarcıgı vermiyor bilmeden bir yerine mi bastım naptim hiç anlamadım ki?

Şimdi farkettim ki hava hortumunun içinde su var egince ordan su dökülüyor bu ne demek oluyor hortum mu delinmiş?

İç filtreden bahsettigini duşunuyorum , filtrenin su çıkış kısmında , su akıntısı ile hava geçsin diye bir hortum bulur. Bu hortumun filtreye gecen kısmında küçük bir aparat vardır. Bu aparatin bir ucu kesiktir. Kesik tarafı su akış yönüne cevrilir. Yanlış takılırsa kesik kısımdan su gireceğinden hortumdan da su akar. Kısaca filtreye giren kısmı ters çevir. Ayrıca filtreyi su seviyesine getirirsen daha iyi randiman alırsın.

Daha demin bende öyle düşündüm acaba ters mi taktım aparatı diye demek ondanmış teşekkür ederim Yardımınız için

Şimdi denedim aparat zaten diğer şekilde girmiyor yine çalışmıyor

Hava hortumundan su çıkıyor hayret bişey

Suyu iki sebepten geri basar birincisi yukarıda yazdığınız hortumun filtreye giren kısmındaki plastiğin yerinden oynaması diğeri ise filtrenin su çıkan ucuna dirsek uzatma şelale aparat takılmasıdır. Bu suyun rahat akışını zorladığı için hortuma doğru geri basmasına neden olur.

Hortumda su var ve gitmiyorsa dışardaki uca musluk takılı ise musluk kapalı kaldığında hortumdaki su gitmez. Musluk yok ise hortumu havaya doğru dik tut. Su boşalıp hava verir eğer kir artık girmişse dışardaki uçtan üfleyerek çıkar. Filtre tamamen su içinde olacak. Hortum en az 10 cm yukarıda olacak.

Hortumun ucundan musluğu çıkardım belki ondan kaynaklıdır diye ondan degil hortum delik hiç değil tıkanıklık yok üfledigim zaman hortumdan filtreden kabarcik çıkıyor problemi gerçekten anlayamadım

mailto:/v5PNrA

mailto:/v5PNMr

mailto:/JADz5j

mailto:/RkD86o

Fişini ters çevirip tak. Birde hortumun filtreye giren kısmındaki plastiği çalışır vaziyette çevir. Su içine indirdiğinde yerinden kaymış olabilir.

Dediklerinizi yaptım bana mısın demiyor çalışıyordu hiç bişe yapmadım sadece filtrenin sungerini falan temizledim tekrar taktım çalışmıyor filtre çalışıyor kabarcık çalışmıyor hortumun yarısı da su dolu ufluyorum ufleyince kabarcıklar çıkıyor ama kendi kendine çalışmıyor

Başka yapacak birşey yok hortumu taktığın aparatı çıkarıp bak pislik birşey bağlamış mı sorun o kısımda. Sağlam sabitle su içine filtreyi yerleştirdiğinde dönüyor olabilir. Zamanla o gevşiyor. Su filtreden çıktığına göre pervanede problem yok.

Cvp: filtremde sorun

Bir kişinin daha bu şekilde bozulmuştu bu tarz iç filtrelerde bu sıkıntılar bitmek bilmiyor sanırım, Durumunun müsaitse veya müsait olduğunda akvaryum hacmine göre eheim pick up serisini tavsiye ederim.

İç filtre ,Eheim pick up 2010 yaz n11 veya gittigidiyor'a orda çıkar. Akvaryum hacmine göre 2008 serisinede göz atabilirsin.

Çok kaliteli bir iç filtredir görüntü açısından da gayet güzel.

Evet baktım şimdi güzel bişeye benziyor belki ilerde dusunebilirim şimdilik bununla idare edicez

Tamam, Tabi bu iç filtreyi alana kadar 80 lt altı için quik hw603b dış filtre var gayet sessiz ve performansı iyi onada bir göz atarsın alacağın zaman daha iyi olacaktır senin için.

Filtrenin pervanesini çıkarmadın değil mi ? Filtreye giren o hortum ucundaki plastik parçasını çıkarıp bir resmini atsana

Filtrenin gürültüsü farklı geliyorsa onu da su içinde yan yatırıp düzelt içinde hava kabarcığı varsa ses çıkarır. Su çıkış ucuna parmağını tut tazyik nasıl kontrol et.

Filtremi yaptım arkadaşlar tam oturmamış giriş yeri şimdi hava üflüyor

Hayvanlar filtre üstünde uyumayı severler üstüne oturduklarında hortuma da asılırlar. Bu sebeple de yerinden çıkıp ters dönebilir. Normalde kabarcık kaybolursa bir sebepte budur.

Üstünde uyuyor evet ama ben o gün filtreyi baya bi parçalara böldüm motorunu falan yıkadım bozuldu sandım ama begerse hortumun orda ki giriş parçası tam oturmamış okadar da dikkat ettim halbuki ki görmedim bugün tekrar temizlerken gördüm tam oturmadıgını yine de yardımınız için teşekkür ederim

Geri