Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fluval 306 Sepet dizilimi

Cvp: Fluval 306 Sepet dizilimi

Kubilay yorumunu yeni gördüm. Diğer akvaryumda filtreyi ne için kullanacaksın.
 
Cvp: Fluval 306 Sepet dizilimi

Abi diğer akvaryumda diye yanlış yazmışım orda benim fluval 306'yı alana kadar 1-2 hafta idare eder mi bu filtre ? Sıfır daha yeni çalıştırıcam. Birde eheim pick up'la desteklesem mi ?
 
Cvp: RE: Fluval 306 Sepet dizilimi

Alisarp' Alıntı:
Cok tesekkurler, bir iki soru daha soracagim.
Zeolit dedigimiz urunun islevini tam algilayamadim, yuzey alani buyuklugu disinda substrattan farki ne, nitrifikasyon dongusune atilan amonyagin donusturulmesi ya da yok edilmesi seklinde bir etkisi var mi ?
Birde aktif karbon suda ki kireci azaltabilir ya da yok edebilir mi ? Buna ne kadar bir omur biciyorsunuz ?
Lise duzeyinde bir iki bilgi ile cikarim yapacak olursam mekanik+kimyasal+biyolojik filtrasyon gelmelidir, akvaryum konusunda neden sirada bir degisiklik oluyor, nasil kimyasal olarak arinmamis suda daha fazla biyolojik yasam gozukebilir ?
Sitede aktif olmanizin mesleginiz nedeniyle cok iyi oldugu dusuncesindeyim.

Zeolitin görevi kabaca aktif karbon ile aynıdır. Elinizde çok küçük gözenekli bir elek olduğunu düşünün ve mıktanıs gibi özelliği olduğunu varsayalım. Bu mıknatısa tutunabilen tüm maddeleri tutarak görev yapıyor. Fakat belli bir taşıma kapasitesi var. Yani gözenekleri dolunca işlevini yitiriyor. Her zeolit türünün farklı iyonları bağlama özelliği var. Zeolitin nitrojen döngüsüne bir faydası olduğunu düşünmüyorum. 

Sudaki kireci reverse ozmoz cihazıyla uzaklaştırabilirsiniz. Bu sadece kireci değil diğer bir çok iyonu da uzaklaştırdığı için suyun iletkenlik seviyesini düşürür. Yani yumuşatır. 

Daha önce de dediğim gibi filtrasyon sıralaması mekanik+biyolojik+kimyasal olmadır. Buradaki kimyasal sözcüğü bildiğimiz anlamda kimyasal maddelerin suda olduğu anlamına gelmez. Filtrasyon işinin kimyasal olduğu anlamına gelir. Yoksa klorun dezenfektan olması düşünülemezdi. Ayrıca bizim akvaryumlarda kullandığımız sular zaten arıtmadan geçirilmiş sular. O yüzden bakteri yükleri sıfıra yakın.

Denizden veya akarsudan su alsaydık zaten önce çökeltme havuzu, kum filtresi sonra ozon veya uv sisteminden geçirecektik. 

Umarım açıklayıcı olmuştur...


cem' Alıntı:
Çizgililerde haklısın ben izmir teosta kanalda denk gelmiştim.

Paylaşım için teşekkürler bu konuya bayağı kafa patlatmışsın. Ben hiç uğraşmazdım ne yalan söyleyim. Şu kaynakları okumak bile bezdirdi. Önceden heves vardı incelemeye şimdi zor. Yazdığım yazıları bile kısaltıp yazıyorum. Uzun yazınca da kimse okumuyor o da ayrı mesele. Yazdığımı bir daha soruyorlar.

Carbonda bir tek hindistan cevizini kullanmadım. Onu da bir ara alıp deneyeceğim.

Antalyada akvaryum balıkları üreten bir firma vardı orada mı çalıştın yoksa okulda mı üretiyordunuz.

Doktora tezimde yarı açık sistem kullandım, tamamen ben inşaa ettim sistemi. Ayrıca bizim fakültede 5 tonluk deniz akvaryumları vardı. Onların filtrasyon sistemlerinin kurulumu ve bakımında da görev almıştım. Yüksek lisans tezimde de karides larva yetiştiriciliği yapmıştım ama durgun su sisteminde. Fakültede ofisim akvaryum ünitesinin yanındaydı akvaryumlarda da bir kaç çalışmam olmuştu. O yüzden bu konularda biraz tecrübem var  :D .
 
Cvp: Fluval 306 Sepet dizilimi

hayırlı olsun filtren, kırmızılı süngerli bölme ön filtren, sepetlerin toplam hacmi dendiği gibi 6.6 litre mi?
 
Cvp: Fluval 306 Sepet dizilimi

nick burns' Alıntı:
hayırlı olsun filtren, kırmızılı süngerli bölme ön filtren, sepetlerin toplam hacmi dendiği gibi 6.6 litre mi?

Yok abi sipariş ettim daha elime geçmedi bir hafta sonra elimde filtre memlekette olduğum için haftada 1 geliyor kargo :)
 
Geri
Üst