Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Garip Davranışlar

ilaydadudu

Yeni Üye
Kaplumbağam dışarıda hep bu hareketi yapmaya başladı. Ne anlama geliyor? Normalde dışarıya çıkarmıyorum ama bu aralar hep çıkmak istiyor.

Alt kabuğu kaçıyor veya yumruta zamanı yaklaştığı için toorağı kazmaya çalışıyor.

Hayvanın kuyruk kısmını ve önden gözleri gözükecek şekilde fotoğraflarını atın.
Mevcut yuvanın fotoğrafını atın.

Hayvanı dışarı çıkarmayın. Vücut yapısı dışarıda gezmeye uygun değil. Bir de üşütürsünüz.
Akvaryumda iken ayağa dikilme, kaçma girişimleri oluyor mu?

Merhaba yeniden. Bu davranışı sonlanmıştı ama yeniden başladı. Bu zamanları gelince yemek yemiyor ve akvaryumdan çıkmak istiyor. Sadece toprak üzerinde rahatlıyor. Galiba hamile ve yumurtalarını gömmek istiyor. İnternette Kaplumbağaların eşsiz de hamile kalabildiğini ve eğer yumurtalar içlerindeyken kırılırsa ölebileceklerini okudum. Bu doğru mu acaba? Böyle olunca başında dışarıya çıkarıyorum ki rahatlasın.

Dişiler cinsel olgunluğa gelince boş yumurta atar.

Kendi haline bırakın suda yumurtlasın. Darbe düşme gibi durumlarda, kalsiyum eksikliğine bağlı yumurtanın yumuşaması ve ezilmeye bağlı legenot yani yumurta sıkışması görülebilir.

Hayvan strese maruz kalmasın.

Eczaneden devit marka şişe damla alın. Her gün bir damla ağzına damlatın. Yiyorsa stick yemine.

Marul verin. Bu kalsiyum içerir. Yalnız yemezse yarım saat sonra alın.

Yumurta olup olmadığı röntgen çekilerek belli olur ama bunun içinde hayvana eziyet çektirmeye gerek yok.

Havalar dengesiz. Bir güneş açıyor bir hava kapanıyor. Buna bağlı bir mevsimsel iştahsızlık da olabilir.

yumurtladı.
1 tane gördüm. yemeyi denedi sevmedi dışarı attı.
şimdi normal. 🧿

hepinize ilginiz için teşekkürler

Bir iki tane daha yumurtlayabilir. Minimum düzeyde çoğunlukla 3 adet atıyorlar.

Geri