Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Garip hareketler

baskan

Bronz 4 Üye
Tekrardan merhabalar. 2 kaplumbağamda suyun içinde ayaklarını ileri geri yaparak olduğu yerde oynuyor.. Biraz komik duruyorlar sizce kayda değer bir sorun var mıdır?

Cvp: Garip hareketler

Arka ayaklarını bir yere koyup sanki hızlı nefes alırmış gibi bir harekette bulunuyor.. Koşarsın da soluk soluğa kalırsın ya aynı o şekilde..

Bunu kendi kendinemi yapıyor yoksa diğer kaplumbağa ile beraberken mi?

Bazen ayrı köşelerde yapıyorlar bazen de birlikteyken.. Ama kur falan olduğunu düşünmüyorum ikiside erkek

Dipte kum varmı? Derilerini kaşımak için yapıyor olabilirler.

renkli çakıl taşları kullanıyorum.. 5 dakika önce kontrol etmeye gittim ve 2 cm büyük olan kaplumbağam iki elini de açıp diğer kaplumbağamın kafasına doğru titreştirmeye başladı çok komik görünüyordu ama ne yaptığını çözemedim :)

çiftleşme dansı yapıyolar. :smile:

Bide renkli taşları kaldır bence suya salınım yapıyolar.buda kaplumbağalar için zararlı olabilir.

El titretme kur ve hiyerarşik düzen yani baskınlık için yaptıkları fiziksel bir iletişim şekli.

Renkli taşlar boyalı ise hemen çıkarılmalı. Arkadaşın uyarısı çok yerinde.

Uyarılarınız için teşekkür ediyorum.. Şimdi de küçük olan kendi kolunu ısırdı bugün gerçekten garip hareketler sergiliyorlar :)

oda deri değiştirmeye bağlı kaşınmalardan oluyor normal bişey.:smile:

Ayak durumlarını anlayamadım ama el titreme sebeplerini Emre abi açıklamış.

Cankar gün içinde gerçekten çok garip ve değişik hareketlerine rastlayabiliyoruz. Benim en son başıma gelen gece gece baya güldürmüştü. Odamda bulunan akvaryumun yanına projeksiyon yansıtıyorum onlara denk gelmeyecek ve rahatsız etmeyecek şekilde. duvara yansımış görüntüde bir insan silüeti görmüş olacak ki yem alma çabasıyla suda duvara doğru su üstünde çırpınmaya başladı. İlk başta anlamasam da sonra ki tekrarlamasında işi çözüp baya bi gülmüştüm :) Şu an farklı bir yere yansıtıyorum ki etrafında birinin varlığını düşünüp arayışa girmesin rahat uyusun.

eğer ikisi de erkekse bu diğerine karşı baskınlık kurma işaretidir. ayakları ileri geri yapması su sirkülasyonu veya bulunduğu yerde sabit durmaya çalışmasından kaynaklı. kendi kolunu ısıran ise deri değişimine bağlı kaşınma olduğu için deriyi koparmaya çalışıyor. bunun için silis kum alacaksın. hayvan kumu karıştırırken deriyi de atacaktır. piyasada markasız satılanda var ama vitasand markasınınki daha kaliteli ve sterildir.

Yem için duvarı bile kazar bunlar. Gören senin hayvanı aç bıraktığını sanır.

El titretme dışındaki hareketlerin deri değişimine bağlı kaşınma olduğu belli oldu. Zemine silis kum şart. Bayağı kaşınma söz konusu.

Gerçekten çok iyi arkadaş olabiliyor bana :) teşekkürler önerileriniz için :)

Bir şey daha sormak istiyorum. Veletler ben yem verdikçe yiyor yemlerinin hepsini versem yiyecek durumdalar :) bunun için ne önerirsiniz?

günlük kafa hacmini aşma. bu hayvanlar kış uykusuna yatan gruptan canlılar bu yüzden depolama amaçlı yem yeme istekleri var. bizim koşullarımız kış uykusuna yatmalarına müsait değil. bu yüzden kafa hacmini aşmamalısın.

Bu sabah güneşlendirmeye çıkardığımda sudan çıkıp kurulanmadılar bile. Ama bir hareketi dikkatimi çektim, biri suyun üstüne çıkıp esner gibi bir hareket yaptı bunu da çözemedim doğrusu

Anlık olarak yapılan bir hareket ise normal bir durum. Sürekli yapıyorsa enfeksiyon başlangıcı olabilir (Arka arkaya esneme durumu gibi). Biraz gözlem altında tut bakalım tekrarlayacak mı. Büyük ihtimal normal bir durumdur.

Yalnız dikkat etmen gereken güneşlendirme sırasında havanın rüzgarsız olması. Serin havalarda ve rüzgar alan yüksek balkonlarda güneşlendirilmemelidir. Ki şu anda mevsim hastalanmalarına çok müsait durumda.

hayvanlar dışarının soğuk olduğunu anlamış oldukları için veya yabancı bir ortamda oldukları için çıkmamışlardır. diğer yaptığı hareket ağız esnetme hareketi. bir şey yemişse ve boğazında kalan bir artık varsa bu sebeple de ağız açarlar. sürekli tekrar etmesi akciğer enfeksiyonu veya ağız bölgesinde aft gibi bir yara olması durumunda yaptığı harekettir. bu durumda eminin dediği gibi gözlemlemekte fayda vardır.

Geri