Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Garip hareketler

Cvp: Garip hareketler

Arkadaşlar bugün de kaplumbağamın garip bir hareketine şahit oldum, suyun dibine gidip ellerini dibe koyuyor ve ayaklarını gerginleştirip kıç tarafını havaya kaldırıyor yani 45derece eğimle duruyor gibi görünüyor.. Ayak germenin güneşlenirken rahat olduğu manasına geldiğini biliyorum ancak su içinde yaptığı bu hareket soru işareti oluşturdu

Bu hayvanların derileri emilim yapar. Bu sebeple tüm derisinin suyla temasını ister. Büyüdükçe uyurkende düz bir yer bulursa ayaklarını uzatarak uyuyabilir. Ayrıca eklemlerini diğer hayvanlar gibi gerinerek rahatlatıyor. Tabi kollarını kuma batırmaya çalıştırıyorsa kaşıntıda olabilir.

hayvanda kabuk yumuşaması veya zayıflık mevcut mu? bunu açılı durduğu için soruyorum. kabuk boyu nedir ?

Kabuk boyu 5 cm falan, çok iştahlılar bulduğunu yiyorlar kabuğuda çok sağlam

sadece merak ettigim icin soruyorum ikiside erkek demissiniz 5cm olduguna gore cinsiyetini nasıl tespit ettiniz?

Aldığım yer öyle söyledi tam bilgiye sahip değilim.. Ama kuyruk boyları ve kalınlığı da bunu gösteriyor gibi

onlar kıtır atmış o boydaki hayvanların cinsiyeti sadece kan testi ile anlaşılır.

peki suda yaptığı o hareket için ne dersiniz?

hayvan ufak, dipte sabit duracak ağırlığa sahip değil henüz denge sağlamak için kendini o pozisyona sokuyor.

Geri