Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Garip sesler çıkarıyor

BlackEagle

Bronz 3 Üye
Katılım
30 Eyl 2024
Mesajlar
70
1.5 yaşındaki kaplumbağam son iki gündür ilk defa birkaç kez ciyaklar gibi ses çıkarıyor. Suya dün çok az ekleme yaptım dip temizliğinden sonra. Suları fix 28-29 derece. Kuru alanları 12 saat boyunca 32-33 derece genelde birlikte çıkıyorlar güneşlenmek için. Sera raffy royal, raffy p ve ek yem olarak raffy mineral veriyorum. Bu ciyaklamanın kaynağı nedir hasta gibi de durmuyor çünkü. Sadece bunda var bu arada diğerinde bir sıkıntı yok.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6678.jpeg
    IMG_6678.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 43
  • IMG_6679.jpeg
    IMG_6679.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 31
  • IMG_6680.jpeg
    IMG_6680.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 39
Halsizlik var mı? Kuru alanda başını yere yatırıyor mu?

Ciyaklama aralığı nedir? Sürekli ve 1 dakika altında bir mi yapıyor?

Burnundan mı geliyor ciğerlerden mi geliyor?

Ses şekli cikleme mi? Tak tak ses çıkarma mı? Islık şeklinde mi?

Kafa titretiyor mu yada başını ileri atarak ağzını açma var mı?
 
hocam 2 günde benim duyduğum 3 kez yaptı. Sürekli bir davranış değil. Daha çok kuş sesi gibi ağzını açarak yapıyor burnundan geldiğini sanmıyorum. Acı dolu bir ses değil yani.
Kuru alanda başını hiç eğerken görmedim ama sanki çok çok az bir halsizliği mevcut. Titreme falan yok diğer bahsettiğiniz bulgulara da hiç rastlamadım.
 
Bu durumda iletişim kurma hali olabilir. Yine de takip edin. Ses gün içi artarsa, halsizlik, iştah kaybı olursa haber verin.
 
Bu şekilde güneşleniyor şu an biraz halsiz gibi ama bilemedim su içinde hareketli yani baya yem falan yemesinde de sorun yok bu arada
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6681.jpeg
    IMG_6681.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 41
Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

İlk stick yemine de 2 damla damlatın. Suda hemen önüne atın yesin. 1 hafta uygulayın.

Kabuğa da devit şişe damla uygulayalım. Sıcak bir vakitte haftada bir kabuğuna 2 damla sürüp yayın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı peçete ile silip akvaryuma alın.
 
Tamamdır hocam hepsini tedarik edip belirttiğiniz gibi uygularım peki sorunu nedir hayvanın genel bir hastalık gibi bir şey mi
 
Göz kapağında hafif bir enfeksiyon belirtisi var.

Ağızdan uygulama akciğer enfeksiyonu ihtimali için.

Kabuk üstünde plaka katmanı yoğun. Devitte atılımı hızlandırmak için.
 
Tamamdır hocam sağolun yarın damlaları tedarik edip uygulamayı yapacağım. Sonrasında yine sizi bilgilendiririm
 
Geri
Üst