Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gece uykusu

hendrixster

Altın 5 Üye
Selamlar ,

Dün gece takip etttim benim kapluşlardan bir tanesi ara ara gidip kuru alanda duruyor ama gece ısık yakmıyorum diğeri gayet güzel bitkiye tutunup uyuyor.Acaba aldığım yerde bu kaplumbağa bu şekilde alışmış olabilir mi? Ben kuru alanı kaldırdım gece belki bu alışkanlığı kırarım diye ama ne dersiniz?

Birde gene bu gece kuru alana çıkan yumurcak diğerine göre bi durgun , diğeri yem kutusunu gördüğü an zıplıyo hemen ve daha pasif :( (umarım hasta değildir)

Teşekkürler.

Cvp: Gece uykusu

Kaplumbağaların karakterleri farklıdır teki çok hırçın olup diğeri ise çok pasif ve hantal hareket edebilir bence bi sorun yok

Hayvan hastada olsa keyfende yapıyor olsa kuru alanı kaldırmayın. Onun güneşlenme ve kuru alan saatlerini belirlemeye çalışmak direk stres sebebi olduğu gibi hastada edebilir. Kuru alan sürekli durması gereken bir bölüm. Bende de bir kaplumbağa gece kuru alanda uyuyor. Gece orada uyuyan için bu lambadan alıp yakınki hasta olmasın. Belki gece yakılacak lambanız olmadığı için üşümüştür.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8037

Ancak hastalık ihtimalin karşı siz gene de diğer davranışları yem yemesini vs izleyin. Bazen davranış değişiklikleri gösterirler, ama hastalık riski her zaman aklımızın bir köşesinde olup başka belirti varmı incelenmeli.

Şu an yaktım lambayı 2 side kuru alanda güneşleniyor , görünüşe göre alacağız artık mavi gece lambasından :)

Bu lamba gene E27 ye takılıyor değil mi?

Emre Bey hangisi iyidir acaba bunlardan ? Hazır ısıtıcıda alayım almısken...

mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=12857

mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=7586

mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=12857

İlan açıklamalarına baktığımızda bu daha iyi gözüküyor. Su seviyesi düşerse sorun olmaz. Güvenliği olduğu belli. Su dışına çalışırken çıkarsa sorun olmaz diyor.

size bahsettiğim lambada E27 ye uygun. Ben kullanıyorum. Çok sıcak olmasına gerek yok. Sudan 1 derece daha sıcak olup üşümesin yeter. Hayvan uyurken bu seferde bunalmasın. Bu sebeple çok yaklaştırmasanızda olur. Su ısınız 28 ise kuru alanın 29 derece olması kafi.

hmmm quartz camlı kullandın mı sen daha önce ? Bana da çelik sıcak geldi ama cam catlar filan ileride diye ne bilim kararsız kaldım?

Kuru alanda uyuması anormal bir davranış değil. Bence gece ay ışığı lambasına da gerek yok sadece akvaryumun üstünü örtmen yeterli böylece suyun ısısıyla kuru alan ısısı eşitleniyor. Işık uykunun kalitesini olumsuz etkiler. Karanlıkta uyumak her zaman için daha iyidir.

Orçun ben Eheim ve Tetra markalarını kullanıyorum. Açıkcası hiç camlarına dikkat etmedim, açıklamalarında da yazmıyor. İkiside sorunsuz. Cem jbl kullanıyor, oda memnun. JBL içinde aynı camdan bahsediyor. Çelik kullananlarda var ve memnun olduklarını belirtiyorlar. Aynı markanın çelik olanı.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=12861
Buna göre birini seçebilirsiniz. Ama marka olarak Roxin alınacaksa çelik yada güvenli olanı almak daha iyi.

Orçun bey bence kuru alanı kaldırma fikri pek doğru bir fikir değil,bırakın bu kadar hayatlarına müdahele etmeyelim,zaten bir sıkıntıları yada bir rahatsızlıkları olduğunda gizleyebilen bir tür değil kaplumbağalar bunu biliyorsunuz.
Bırakın biraz orada biraz şurada dursun o halinden memnun gecenin bir vakti o hasta mı değil mi diye takip eden bir sahibi var:)
Kuru alanda durmasının yada uyumasının hiçbir sakıncası yoktur.
Ev benim değil mi efendim ister oturma odasında uyurum :)
Kaplumbağalarda biz insanlar gibi karakter sahibi varlıklar,bazıları çok hareketli bazıları çok hantal bazıları çok akıllı bazıları çok şapşal:) bazıları çok becerikli bazıları çok beceriksiz yani davranış farklılıkları muhtemeldir sıkıntı yapmayın.

quartz camlar en kalite olanlar. çeliğin şöyle bir durumu var geç ısınır geç soğur böylece normal ayar derecesine göre 1-2 derece yükselir su ısısı. camlar öyle değil çabuk ısınır çabuk soğur. ben rs electrical'ın çeliğini kullanmıştım. onun ızgara kısmı çelik termostat kısmı camdır bu da termostatın daha iyi algılamasını sağlıyor ve tepkisi çabuk oluyor. ama dediğim gibi ızgara dursa da çeliğin üstündeki ısı soğuyana kadar bir süre daha devam ediyor.

orçun paraya kıyıp alayım dersen jbl protermler gerçekten güzel, kaliteli mal. diğerleri bulunduğu watta kadar olan suları ısıtırken jbl %50 oranında fazla suda bile ızgara şekli itibariyle etkili oluyor.

Şimdi , lamba , gece spotu ve 1-2 parça birşey alacağım için şu an söylediğin ürün roxin 'in quarzt lı olanın ın 2 katı :(
gönül almak ister ama ...bu üründen bahsediyoruz değil mi? Pahalı geldi :((
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11899
Yatay konuluyor mu bu ?

evet dibe komple batıyor. yalnız alacağın ısıtıcının boyunu iyice öğren. sonra sıkıntı vermesin dibe batan tarz olursa konumlandırma açısından alternetifinde çok olur.

Çelikten ziyade şu an ki harcanacak meblağıda göz önüne alırsam bu nasıl olur ?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12857

Ya tamam :((8 aldım gitti mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11899 :)))

orçun su oranın neydi. hep 200 wattlara bakıyorsun.

Hayırlısı olsun Orçun. Bu ısıtıcı akvaryumuna uygun. Eheim ve Tetra kadar iyi bir markadır JBL.

tamam sanırım jbl de karar kıldın hayırlı olsun. bu ileriye dönük olarak kullanabileceğin bir ürün. eline aldığın zaman bakacaksın. ben önceden ısıtıcımı kullanıyordum o zaman bu nedir diyeceksin. üzerine takılan plastik koruma hayvanların tutunurken yanmasını da önlüyor. sen aldığın zaman kargocu gitmeden fişe takıp ışığın yandığını gör ama fazla fişte tutma ışık yanar yanmaz çıkar camda da çatlak yoksa tamamdır.

mailto:/162esn.jpg

Teşekkür ederim güzel ipuçları ve yönlendirme için:))

Bu afacanlar o bitkileri sökmüyor mu??

diğer akvaryumdayken sağda öndeki küçüğü siliconuyla birlikte taştan sökmüştü. şimdilik diğerlerine dalaşan yok. belkide bu akvaryumda dış filtreye geçiş yaptığım için yosun oluşumu olmadığından. bir fırsat bulsam diğer akvaryumdan çıkardığımın resimlerini gösterecem o bitkiyi kuşa çevirdiler. yarısı dal olarak duruyor. bir ara siliconla yaprakları yapıştıracam tekrar.:smile:

Cem sırada ısıtıcı var. Yakında buda biter Juen de :)
Bitkiyi tekrar silikonlamak çok uğraştırır. Silikonlar sarkar ve koparırlar bence. El işçiliğin çok önemli. Gerçi senin detaycılığınla bitki ilk günkü haline kavuşur.

Geri