Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gecko Teraryum

Mkayra

Bronz 5 Üye
Katılım
28 Eyl 2020
Mesajlar
38
Canlı için camdan teraryum yapmayı planlıyorum ısıtıcı ped camı ısıtabilir mi yani sıcaklığı cama iletebilir mi 30 derece falan olacak
 
Exo terra heat cable alabilirsiniz. Bunu camın altına koyuyorsunuz. Padler işe yaramaz. Normalde cam kalınlılığı ne oluyor bilmiyorum ama alt taban 6mm den kalın olursa ısıtmayabilir. Exo terranın kendi cama cam teraryumları var üstü kapaklı ama boyutlarına göre pahalılar.

Hayvan için uzun bir kök alın ve camın üstüne yaslayın. Kökün en üst kısmına ısıtma lambası koyun. Bu sayede hayvan ısınmak istediğinde oraya çıkabilir. Exo terranın ısıtıcılı sürüngen kayasından da alabilirsiniz özellikle kışları hayvan için iyi olacaktır.

Bazı gecko sahipleri tabanda kum kullanmak yerine kolay temizlik için havlu kağıtlardan kullanıyor. Bu sayede kısa bir sürede teraryum tabanı temizlenebiliyor. Ama siz bilirsiniz exo terra desert sand ya da daha ucuz alayim derseniz dophin reptile sand alabilirsiniz.
 
Emre gerekeni açıklamış. Üst kısmı açık bırakacaksan geçemeyeceği boyutta ızgara panel koyarsın. Geckolar cama tutunup dışarı çıkabiliyor.

Teraryumda genelde emrenin dediği heat cable kullanılıyor ama kum içine gömülü olmalı.

Yanlış hatırlıyor olabilirim ama geckolarda uvb 2.0 olan kullanılıyordu diye aklımda kalmış bunu yine de bir araştır. Hata yapmayalım.
 
leopard geckolar tırmanamıyor diye biliyorum birde un kurdu dışında besleyebileceğim başka şeyler varmı bir kere video izlemiştim bir karışım yapıyordu onun gibi şeyler varmı ben sakallı ejderler uvb kullanıyor diye biliyorum
 
emre dediğin ısıtıcı kayalara baktım ama leopard geckolar sabah karanlık ortamda olduğunu unuttum ama onun üstüne starfordan mağaraya çevrilebilir mi kaya şeklinde ve bazıları saklama kutularında bakıyor onuda düşünmedim değil ama dışarıdan hoş gözükmüyor. Seramik lambasıyla tepeden ıstsam hayvan pişer mi ideal mi
 
Son düzenleme:
Geckoların türleri farklıdır. Üstte yazdıklarımın hiçbirinini yapmayın. Leopard gecko bakımı için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Leopard gecko bakimi - Leopard Geckos
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: cem
Bu arada taban ısıtıcısı olarak büyük ısıtıcı pedlerden kulanabilirsiniz. Ufakları işe yaramaz ama büyük olanlar işinizi görür. Dış taban camına yapıştırılıyor.
 
Emre leopard gecko ile ilgili link aydınlatıcı oldu. İyi bulmuşsun konuyu bende okudum öğrendim. Eline sağlık!
 
Emre yada Cem Bey siz bu cama yapışan ısıtıcıları biliyor musunuz? biliyorsanız internette yada petshoplarda varmı ısıtıcı kablolar çok uzun olduğundan almayacağım pedi hala düşünüyorum
 
Malesef bilgim yok. Ekipmanlar konusunda bayağı uzak kaldım.
 
Geri
Üst