Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Genel fikir alışverişi

BlackEagle

Bronz 4 Üye
Herkese selamlar,
Siteye yeni üye oldum yaklaşık 6 aydır kaplumbağa besliyorum. Geçtiğimiz günlerde akvaryumu değiştirip şöyle bir tasarım yaptım. Yem olarak şimdilik kuru karides ve standart yemlerden veriyorum. Az sonra seranın yemlerinden almaya gideceğim. Başta bir dişi bir erkek almıştım fakat dişi maalesef öldü ben de geçtiğimiz günlerde ufak bir tane dişi daha aldım. Fotoğraflarda görüldüğü gibi boyut farkları var ama su içinde ve kuru alanda iyi anlaştıklarını gözlemliyorum.
Konuyla ilgili mutlaka tecrübeli arkadaşlar vardır. Eksik yaptığım bir şey var mı veya şu olsa daha iyi olur diyeceğiniz bir durum var mıdır?

Ekli dosyalar

• IMG_4327.jpeg
    3.8 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_4328.jpeg
    3.8 MB · Görüntüleme: 16
Bir de yazmayı unuttum büyük erkek kaplumbağamın kabuğunda yer yer beyazlık var. Güneşli günlerde güneşe çıkarmayı 2-3 günde bir kabuğunu fırçalamayı ihmal etmiyorum. Bu boyutlarda normal mi yoksa herhangi bir hastalığı mı var?

Geçen gün şöyle bir görüntü verdiler bana :)

Ekli dosyalar

• IMG_4325.jpeg
    IMG_4325.jpeg
    917.5 KB · Görüntüleme: 18
Herkese selamlar,
Siteye yeni üye oldum yaklaşık 6 aydır kaplumbağa besliyorum. Geçtiğimiz günlerde akvaryumu değiştirip şöyle bir tasarım yaptım. Yem olarak şimdilik kuru karides ve standart yemlerden veriyorum. Az sonra seranın yemlerinden almaya gideceğim. Başta bir dişi bir erkek almıştım fakat dişi maalesef öldü ben de geçtiğimiz günlerde ufak bir tane dişi daha aldım. Fotoğraflarda görüldüğü gibi boyut farkları var ama su içinde ve kuru alanda iyi anlaştıklarını gözlemliyorum.
Konuyla ilgili mutlaka tecrübeli arkadaşlar vardır. Eksik yaptığım bir şey var mı veya şu olsa daha iyi olur diyeceğiniz bir durum var mıdır?
hocam renkli taş kullanmak sakıncalı diye biliyorum

hocam renkli taş kullanmak sakıncalı diye biliyorum
Forumdaki bazı başlıkları okuyunca anladım ben de yanlış olduğunu onları ilk fırsatta çıkarıp kumunu arttıracağım teşekkürler. Bir de büyük olanın kabuğunda beyazlıklar oluştu son zamanlarda akciğer enfeksiyonu diye okudum bunun için ne yapmak gerekir

Foruma hoşgeldiniz.

O kum ve renkli taşları çıkarın. Renkliler salınım yapar. Kum ise tam seçemiyorum ama quartz kuma benziyor.

Bu hayvanlar kum yer. Tek uygun olan ise 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kumdur. Bu kum topak şekilli olduğu için zarar vermez. Vitasand pro78 marka sarı silis kum uygundur. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Eşelenip vakit geçirirler. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar.

Boy farkları fazla bu küçük olan için ilerde risk yaratabilir. Alfa belli. Küçüğün yaralanma, uzuv kayıpları ve ölme riski mevcut. Kontrol edin. Saldırı olursa ayırın.

Su ısıtıcı alın. Tetra ht tam batan bir ısıtıcı.

Plastik koruması olması sebebiyle kaplumbağalar için en sağlam evladiyelik ısıtıcı ise jbl protemp'dir. Tetra ht 80 cm derinliğe jbl protemp 1 metre derinliğe kadar indirilebilir.

Kuru alana ısıtma lambası alacaksınız. Bu konuda bilgi verdim.

Yaz kış 12 saat gündüz yanar. Akvaryum üstü açık olacak cam ile kapamışsınız sanırım. Yoğun nem hayvanları rahatsız eder.

Kuru alan örnekleri burada mevcut mevcut. Ve lamba konumlandırmaları.

Cem Bey hoş bulduk yanıtlar için teşekkürler.

Dediğim gibi taşları ve kumu ilk fırsatta değiştireceğim.

Bugün tetra ht50 ısıtıcı almaya gidiyorum bir yerden o yeterli olur mu?

Bir de kuru alanım yeterli midir ısıtma lambası da eklenince daha iyi olur diye düşünüyorum.

Dün iki farklı yem aldım kullandığım yemlerin görselini de paylaşıyorum aşağıda. Kapağı açık olan kuru karides.

Bir de akvaryum boyutum iyi midir ömürlük olsun diye aldım biraz daha büyüdükleri zaman kuru alan bölümünü yukarı çıkarıp su miktarını arttırmayı düşünüyorum.

Son olarak büyük kaplumbağamın kabuğunda beyaz lekeler mevcut son bir haftadır ikisinin de görselini atıyorum yorumlarsanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 12
  • image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 10
Isıtıcıyı 100 watt alın. İleri dönükte kullanabilirsiniz.

Kuru alan şu an yeterli hayvanlar büyüyüp ağırlaştığında kuru alan kaykılmaya başlayacaktır. O vakit. Bu ısıtıcılar için kullanılan çiftli vantuzlar var. Bununla her iki köşeden cama yapıştırıp sabitlerseniz bir süre daha kullanabilirsiniz.

Isıtıcıyı 100 watt alın. İleri dönükte kullanabilirsiniz.

Kuru alan şu an yeterli hayvanlar büyüyüp ağırlaştığında kuru alan kaykılmaya başlayacaktır. O vakit. Bu ısıtıcılar için kullanılan çiftli vantuzlar var. Bununla her iki köşeden cama yapıştırıp sabitlerseniz bir süre daha kullanabilirsiniz.
Jbl protemp s100 buldum bir tane onu alacağım daha iyi olur sanırım tetra ht50 den

Hayvanlar büyüdükçe alttan yeni plakalar oluşur eskiler yükselir ve zamanla açılıp atılır. Burada da bu durum söz konusu. Üst plakalar kavlamış buna bağlı matlaşma oluşmuş normal durum. Yeterince açılanları tırnağınızla yoklayın. Çokta zorlamayın. Yapışık olanlar daha sonra atılır.

Akvaryumun ölçüsü nedir? En, boy, yükseklik.

Yemlere gelirsek sera carnivorun göbeği mineral yemdir. Ekstra olarak mineral yemde almışsınız. İki carnivor yemdeki mineral, bir mineral yeme denktir. Mineral yemin tarihi ileri ise onu buzdolabında saklayın. Hayvanlara fazla yükleme olmasın. Carnivor bitince onu kullanırsınız. Carnivor yerine omega one adult turtle sticks alırsınız.

Her zaman jelatini açılmamış kutuda yem alın. Açık yemler bayat ve daha tehlikelisi parazit yumurtası taşıyabilir.

Ek yem olarak tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemi alın.

8 cm kabuk boyu sonrası tek öğüne düşüyoruz. Yalnız diğer hayvan ufak. O da 8 cm kabuk boyuna gelinceye kadar iki öğün devam edin. Büyüğe tek küçüğe çift öğün giderseniz bu kavgaya neden olacaktır. Yem verirken de önce büyüğe sonra küçüğe verin. Alfa itibarı için bu önemli konu.

Ayrı köşelerde besleyin. Büyük yaklaşırsa elinizle set yapın. Bir aradayken yem atarsanız büyük yemden başka birşey görmediği için istemsiz olarak yavru hayvana vurabilir ki bu yavruda hasar bırakabilir, aynı yeme giderlerse ısırabilir.

Jbl protemp pahalı. Ömürlük akvaryuma geçtiğinizde alın bu çöp olur. En son 1700 tl civarı satılıyordu diye hatırlıyorum.

Kuru alanda üstüste çıkma durumu da şöyle kuru alan tehdide açık bölge su içi ise güvenli alandır. Kuru alanda birden fazla göz çevreyi daha iyi gözlemlediği için en kavgacı olanlar dahi sakin olur. Yalnız bunda yine alfa kaynaklı problem çıkabilir. Alfa her zaman en güzel yerin sahibidir. Bu bölge işgal edilirse dalar. İkincisi üstüne çıktığında aldığı ısıdan kayıp yaşadığını hissederse üstünden atmaya çalışır.

Akvaryumun ölçüleri 50x50x40

Hayvanlarda hastalık olmaması beni sevindirdi kabuk beyazlaması konularını inceleyince korkmuştum hemen damla önerisi vs alacaktım sizden.

Yemleme konusuna dikkat ediyorum farklı alanlarda besliyorum büyüğü ön tarafta küçüğü kuru alanın arkasında besliyorum. Yalnız büyük olan çok obur ve iştahlı bazen küçüğün yemlerine de salça oluyor.

Büyük olan genelde su içinde takılmayı seviyor günün 1-2 saatlik bölümünü kuru alanda geçiriyor. Ufak olan da aynı şekilde ama büyüğe nazaran daha hareketsiz duruyor su içinde.

Uyguna jbl ısıtıcı buldum onu alacağım 100w olandan onu kullanacağım şimdilik.

Yem konusunu da dikkate aldım bittiği zaman yeni yem sistemine geçeceğim. Ayrıca bazen et tavuk balık meyve gibi besinler veriyorum onları da tüketiyorlar.

Tamam o zaman jbl özel yapısı sayesinde olduğundan fazla suyu ısıtır. Takriben 150 litreye kadar.

Arka cama tabandan birkaç cm yukarıdan yatay konumlandırın. Performansı daha iyi oluyor.

Küçük büyükten çekindiğinden durgun davranıyor. Bu iştahına yansımıyorsa iyi. En azından yavru da olsa yerini öğrenmiş. Dikkat çekmiyor. Büyüme potasına girip büyümesi hızlanırsa farkı kapar. 10 cm gibi cinsel gelişim sürecine girerler o vakit boy uzama durur. O zaman yakalama şansı var. Şayet dişi çıkarsa dişiler 10 cm sonrası erkeklere nazaran daha hızlı büyüyorlar.

Tatlı, tuzlu, acı, yağlı, baharatlı, işlenmiş et ve süt ürünleri vermiyoruz. Roka, tere, reyhan gibi kokulu bitkileri de vermiyoruz. Fruktoz açısında meyvelere çok sık vermeyin haftada bir uygun.

Et ve diğer etler yemden uzaklaştırır bunları da çok sık vermeyin.

Bu boyutlarda cinsiyet belirleme yapamaz mıyız büyüğü erkek ufağı dişi gibime geliyor satın alırken o şekilde almıştım. Birbirlerine eşlik eder büyürler diye.

Isıtıcıyı şimdi aldım dikey koymuştum dediğiniz gibi yatay koyacacağım komple suyun içine yatay şekilde.

Çok teşekkür ederim bütün cevaplar için...

Cinsiyet fiziki olarak 10 cm kabuk boyu civarı belli olur.

Küçükken kan testi ile anlaşılıyor.

Geri