Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlk önce herkese merhaba bu işlerden pek anlamadığım için siz forumdakilere sormak istedim kaplumbağamın genel sağlık durumu,akvaryum ve yem hakkında bilgi almak istiyorum ağustosun sonunda 1 yıl oldu alalı aldığımızda galiba birkaç aylıktı çok küçüktü şimdi kabuk boyuda 5cm'i geçmiştir herhalde
https://i.hizliresim.com/Z3BL9z.jpg bu da onun çokta büyük sayılmayacak kabı/akvaryumu sadece filtre temin edebildim yakın zamandada termometresi gelecek, öğrenci olduğum için birkaç şeyi alamayabiliyorum
Yem olarak:ahm turtle sticks ve sera raffy gammarus kullanıyorum ama sera yavaş yavaş bitiyor yerini doldurmak için hangi yemi kullanabilirim?
Sera raffy I yanında sera raffy P öncelikli. Tetra reptomin yada eheim prof. food ve jbl agil de al.
O kabı atıp en az 50-60 litrelik bir akvaryum al. Hayvan bu sebeple ufak kalmış. Normalde en az 8 cm kabuk boyunda olmalıydı. Boyca uzun akvaryum sağlıklı gelişimini; derinlik ise akciğer gelişimini sağlar.
Akvaryumda gereksiz ne var ise çıkar. Deniz kabukları ve kum. Resler için 0.5-1 mm kalınlığında silis kum kullanırız tercihen vitasand marka sarı silis iyi olur. Aldığında sterilizasyonu anlatırım.
Hayvanda büyüme belirtileri var çizgiler genişlemiş ama sistemi iyileştirmek şart. Hayvana kuru alan lazım. Ayakları dahil kuru duracağı. O koca kayayı da çıkarıp. Kuru alana alternatif daha küçük birşey bul. Isıtıcı lamba şart. Bu hayvanlar soğukkanlıdır ısınmak için dışarıdan ısıya ihtiyaç duyar. Deveboynu lamba veya kıskaçlı lamba olur. 40-60 W lamba max ne kaldırıyorsa eski tip armut ampul tarzı ampul alacaksın.
Tüm bunları hava soğumadan yapman gerek. Yeni akvaryumu aldığında ona göre su ısıtıcısı da lazım.
Bu konuyu incele tüm bakım bilgileri mevcut.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html
Kabaca yaklaşık 250-300 TL masraf var gibi bütçem yettiği kadar ve ailemi ikna edersem hemen temin edeceğim herşeyi.bilgilendirmeniz içinde teşekkür ederim
Rica ederim. Şu anki ortamı iyi değil. Bu kaba su ısıtıcı sığmaz. Kış için bu gerekli özellikle geceleri ısı seviyesi oldukça düşer. Su değişimleri de mutlaka aynı ısı değerlerinde olmalıdır.
Bu aralar kampanya yaparlar stokları eritmek için. Petshopları gez. Yanında promosyon ekipmanda verirler ama onları alma işe yaramaz. Onları almadan biraz daha indirim iste. Ne kadar büyük alabilirsen ona göre akvaryum yenileme süren uzun olur. Ekipmanı akvaryumu aldığında bakarız.
Tamamdır tavsiyeniz ve tekrar bilgilendirmeniz içinde çok teşekkür ederim teker teker toplamaya başladım herşeyi kıskaçlı lambayı aldım eve gelip şu an taktım dediğiniz gibi 40w olanından bulabildim biraz parlakmış ama gözlerine birşey yapmaz umarım diğerlerinide en kısa sürede alacağım
Şeffaf olanlar göz alır ama soft bulamadıysan o da olur. Yapımarketlerden tekzende wiselite halogen energysaver 42 W ve bauhausta ecolite halosoft 42 W soft ampul var. Lamba max 60 Watt kaldırıyorsa (üzerinde yazar) o vakit ecolite’in 52 W ampulü de var. Bazı elektrik malzemesi satan dükkanlarda normal soft armut ampul bulabilirsin. GE, Bizim vs. markalar var. Yapımarketler tasarrufsuz ampul satmıyor artık. Bir iki yedekte al. Zamansız patlar ise değiştirirsin.
Günde 12 saat yakarız sabah 07:00- akşam 19:00 arası. Mesafe için tam altına hayvanı ikame kibrit kutusu gibi birşey koyup üzerine cam derece yatır yarım saat sonra bak 32 derece olduğu nokta doğru mesafedir. 13-14 cm mesafeden ilk ayarı yap. Derece cam olsun evde kullandığınız var ise o da olur.
Lambayı taktıktan sonra kontrol et kaykılıp akvaryuma düşmesin.
Bildiğim kadarıyla Trabzon'da ne Tekzen var nede Bauhaus yinede sağolun elimdeki ampulle bir süre
idare edeceğim bütçem de kısıtlı öğrenci olduğum için ve maalesef evde derece gibi birşey yok fakat çok bir sorun yapacağını düşünmüyorum yarın zaten petshopları gezip termometre,yem vs.alacağım(kendim alsam bile söyleniyorlar 5 lira kaplumbağaya 200 lira masraf yaptın diye ama olacak o kadar lambanın diğer dediklerinizi ince ayarını vb. yarın hemen yapacağım
Zamanınızı ayırıp yazdığınız için de minnetarım.
Lamba tam tepesine gelecek şekilde eğ. Kuru alan ile mesafe 15-16 cm olsun. Kapağı çıkarabilirsin. Suyu da yenilemen iyi olur. Kuru alan olarak tabanı geniş bir su bardağını ters çevirip koy. Suyu bardağın yüzeyine yakın tut ki hayvan çıkabilsin. Çıkamaz ise alternatif bakarsın. O kaya hem yer kaplıyor hemde kir tutuyor.
Anlıyorum..evet yenileyeceğim suyu koskoca şehirde her türlü petshop'u gezdim hiçbiri adam akıllı malzeme satmazmı yaa ne olduğu belli olmayan küçük poşetlerde yem satıyorlar ne kutulu yem var ne de akvaryum kumu ?stoklar bitmiş cidden
Bu arada cidden kötü tırmıklıyor beni kerata elime bir türlü alıp başka bir kaba koyamadım stres yapmasından korktum biraz
Açık yem sakın alma onlar parazit yumurtası taşıyabilir. Tarihi geçmiş yemleri de o şekilde satarlar bayat olabilir. Kaplumbağa yemleri genelde elde kaldığı için fazla getirmezler ve ucuz markaları tercih ederler.
Bu siteler güvenilirdir petshopların neredeyse yarı fiyatına alırsın. Ben bunlardan alışveriş yapıyordum.
Atakan petshoptan da bir iki alışveriş yapmışlığım var. Bir sıkıntı yaşamadım. O dönem en ucuz uv ampulü bu firma satıyordu. Birkaç arkadaş buradan aldık.
Hmm.Tamamdır sitelere baktım gerçekten de uygun fiyatlı ürünler varmış petshop'larda da neredeyse hepsinde stoklar haftaya yenilenecek dediler fakat işimi şansada bırakmak istemiyorum istediğim ürünler olmayabilir diye umarım ailem internetten alışveriş fikrine sıcak bakabilir
Kuru alan için hiçbir şey bulamadım dediğiniz bardaklardan yok maalesef kartonlardan birşeyler yapmayı denedim ama olmadı önerebileceğiniz başka birşey varmıdır acaba?
Plastik yoğurt kabı tarzı birşey olabilir kap çok küçük ne uyumlu olur bilemiyorum cd kabından olabilir. Bunun yapımı ile ilgili you tube da video var. Cd kabından kuru alan ismi altında. Başka alternatif aklıma gelmiyor. Kuru alan bölümündeki el yapımlarını incelemen iyi olur.
Stoklar haftaya yenilenecek dediyse fiyatları da yükselecek demektir. Netten alman sağlıklı fiyat ne ise o fiyattan alırsın. Sonradan oluşacak zamlardan etkilenmezsin. Aksilik çıkarsa yenisini gönderirler. Arıza, ambalajda bozukluk vs.
Elektrikli ekipmanlar alırsan kargocuyu göndermeden önünde açıp fişe takıp kontrol et. Fazla tutmayacaksın tabi bunlar suda çalışan ürünler. Sadece birkaç saniye. Bozuk çıkarsa tutanak tutturup iade edersin. Ücretsiz yenisini gönderirler.
Tekrardan selam abi konu fazlalığı olmasın diye buradan yazdım umarım bir sıkıntı olmaz 3 gün önce su değişimi yapmıştım küçük akvaryum/kaba ve beni fena tırmaladığı için çıkarmak için onu kabından bayağı bir uğraştım çırpınıp durdu 2 gün öncede kabuk temizliğini anca yapabildim sizce stresten dolayı mı yem yemiyor?yoksa yemlerden dolayımı?
Bu hayvanlar ele alınmayı sevmez. Hayvana biraz panik yaşatmışsın strese girmiş bu iştahsızlıktan ziyade tekrar aynı şeyleri yaşama tedirginliği ile yaklaşmak istemez. Hayvanın önüne yem atıp uzaklaş ama fazla verme. Yemez ise yarım saat kadar sonra alıp atarsın. Yarın sabah öğününde yeni yem verirsin.
Hayvan evvelden beri yemiyor ise yem ya bayat yada sevmiyordur. Bunlar lezzetli bulduğu birşeyi sürekli yerseler diğer yemleri yemezler.