Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Genel sağlık durumu, yem ve akvaryum

Sabahları capcanlı fakat akşamları hep uyuyor ahm turtle sticks'den atıyorum akşamları ama 1 tane yedi mecburen sabahı bekleyeceğiz :-| birde maalesef yem bittiği için o ne olduğu belli olmayan paketli yemden alabildim hala yenilenmemiş stoklar istemesemde galiba onu atacağım sabah :-\
Teşekkür ederim

Bu önerdiğim sitelere bak. Varsa hemen al. Döviz ayarı çekerlerse fiyatları yükselir.

Yemlerini hala tam olarak yemiyor ve bu aralar biraz fazla uyumaya başladı gibi hep filtrenin altına çekilip uyuyor sebebi ne olabilir? :-\
(Su çok bulanık ve çok çabuk kirleniyor hayvan stres yapar diyede her zaman değiştiremiyorum)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayvan gözlerini açabiliyor mu ? Sanki göz enfeksiyonu var gibi duruyor resim pek net değil ama.

Hayvan gözleri görmediğinde güvenli olan sudan çıkmak istemez ve yem için dahi çıkmaz.

Akvaryumu büyütmen şart olmuş. Hayvan büyüdükçe kirlenme oranı yoğunlaşır. Büyük akvaryum ve dolayısıyla su hacmi fazlalığı kirlenme süresini uzatır.

Diğer su kalitesini yükselten şeyler iyi bir filtrasyon ve hava kabarcığı yoluyla suya oksijen verilmesi.

Suyu temiz tutup mavi metilen alıp haftada iki defa birer damla suya damlat. Deep fix dezopur, contra-ichthyo yada bio-ichthyo dan birini alacaksın. Bunların hepsi metilen mavisidir. Sudaki bakterileri öldürürler.

Anladım evet açabiliyor gözlerini ama bende ilk başta enfeksiyon var zannetim biraz morlaşmış gibi gözleri ve hala yemlerini tam olarak bitirmiyor :-[ şuan galiba ilk kez uyumadığını görüyorum capcanlı :D

Mevsimsel bir durum olabilir. Sonbahar ilkbahar geçişleri iştahsızlık yapabilir. Sadece yem yiyor ama parçalayıp bırakıyor ise ya hoşuna gitmiyordur yada ağzında yara vardır.

Tamamdır karidesleri sevdiğini düşünüyorum diğer yemde bitkisel olsada yiyor bence de mevsimsel olabilir yara olduğunu sanmıyorum pekte göremedim gerçi ağzını, teşekkür ederim

Metilen mavisini hayvan içindeyken damlatabilirmiyim?ve su değişiminden sonramı damlatmalıyım?

Evet hayvan içindeyken su değişimi sonrası daha iyi olur. Ama değişim yapacağın gün yapma olanağın olmaz ise o vakitte damlatabilirsin. Yalnız çok koyu mavi olmayacak. Fazla damlatırsan biraz su alıp temiz su ekleyerek inceltebilirsin.

Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum :) elime sera raffy l ve raffy p geçti ek olarakta ahm turtle sticks food var nasıl bir düzenle atmalıyım?mesela günde 2 öğün sabah gammarus akşam raffy p uygunmudur?

Haftada 14 öğün var. Sera raffy P içindeki kırmızıları ayırıp iki öğün ver. 5 öğün raffy P, 5 öğün raffy I, 2 öğünde ahm yemden verip bitir onu daha da alma.

Raffy P’yi sabahları, gammarusu akşamları ver. Mineral ve ahm’yi bir sabah bir akşam farklı günlere dağıt.

Geri