Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Genel sağlık durumu

Damlanurrr

Yeni Üye
Merhabalar kaplumbağımın sağlık durumunu merak ediyorum birde dişi mi erkek mi seçemedim tam oğlum diye seviyorum ama bilemedim yemesi uyuması hepsi yerinde saatli şekilde sizce iyi midir durumu değerlendirme alabilir miyim? Kabuğunu pamukla haftada bir dediğiniz gibi siliyorum kabuk dökmeleri yavaşladı fakat merak ettiğim diğer soru kırmızı yanaklılar kaç cm daha büyüyor ona göre akvaryum değişikliği düşünüyorum sanki akvaryumum yetmeyecek gibi şuan 12 cm var

Ekli dosyalar

• IMG_4924.jpeg
    IMG_4924.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 40
  • IMG_4917.jpeg
    IMG_4917.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 39
  • IMG_4923.jpeg
    IMG_4923.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 38
  • IMG_4920.jpeg
    IMG_4920.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 37
  • IMG_4926.jpeg
    IMG_4926.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 38
Ön tırnaklarını kestiniz mi?

Yüzük ve orta parmak tırnakları diğerlerine göre uzunsa erkektir.

Anüs kabuğa yakınsa dişi kuyruk ucuna yakınsa erkektir.

Kafatası yapısı ve kabuk yapısına bakarsak erkek gibi duruyor.

Kabuğu net 12 cm'mi?

Kabukta 3-4 katman olması normaldir. Fazlası kabuğa baskı yapıp büyürken deformasyona sebep oluyor. Devit uyguluyorsunuz değil mi?

Akvaryumun şu an ki ölçüsü nedir?

Sistem tam ekipmanlı ve yemler çeşitliliği uygun olduğu taktirde erkekler 25 cm civarı; dişiler 35 cm boya kadar çıkabiliyor. Ama geneli 20-25 cm kabuk boylarına kadar yaşıyor. Dişiler 10 cm kabuk boyu sonrası erkeklere nazaran daha hızlı boy atar.

burdan devam ediyorum tırnaklarını hiç kesmedim ellemiyorum genelde sevmiyorum bile akvaryumdan anca camdan seviyorum
Devit olarak damla şeklinde diyorsanız kullanmadım hiç genelde ışık hep yanıyor ışığın altında ama evde olduğum zaman güneşe çıkarıyorum yarım saat akvaryum ölçüleri 70x40 80x40 olması gerekiyor

Belirttiğim gibi tırnak ve anüsüne bakın cinsiyet oradan belli olur.

Plakalar şu an sıkı duruyor. Açma yapıp matlaşma olduğunda haber verin kabuğa devit uygulaması yapalım. Şu an plakalar sıkı duruyor.

Akvaryum içi kuru alan varsa 6 ay içinde, akvaryum üstü kuru alan varsa bir sene içinde ömürlük akvaryuma geçmeniz lazım.

Ömürlükte, 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak.

Hocam plakanın açıldığını nasıl gözlemleyebilirim geç kalmayayımda akvaryumu ömürlüğe geçicem zaten ya böyle sığmayacakmış gibi geliyor zaten

Plakalar açıldığında matlaşır. Şeffaf beyaz buzlu bir renk olur.

Cem bey merhabalar kabuktaki plakalar matlaşıp açılmaya başladı devit olarak önerinizi alabilirmiyim

Kabuğun resmini çekip atabilir misiniz?

Hocam bana açılmış gibi geliyor anlayamadım tam

Ekli dosyalar

• IMG_5415.jpeg
    IMG_5415.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_5410.jpeg
    IMG_5410.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 12
Asla ışığın altından inmiyor hep kuru alanda nadiren suya inip yüzüp geri çıkıyor uyurkende suyun içinde uyumayı tercih ediyor kabuk atmaya başladı baya

En üstteki ufaklıktan kalmalar açılmış. Yalnız katman yoğunluğu var.

Bunun için eczaneden devit marka damla alın. Kabuğu havlu peçete ile silip 2 damla damlatıp yayın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Haftada bir ortamın sıcak olduğu zamanda uygulayın. 3 ay devam edin sonra bakalım.

Hayvanın suda uyuması normal olan böylece gece üşümez.

Hayvan lamba ısısının tadını aldığında inmek istemez. Bu plakaların açılması içinde gerekli.

Devit marka damla. Coledan almayın sakın.

Hocam merhaba tekrardan ben bu deviti aldım uyguluyorum ama yoktu bu beyazlık şimdi deviti uygulayınca çıktı deviti sadece üst kabuğa sürdüm alta değil bide bu kaçtı akvaryumdan 6 gün falan oldu düşmüş yere yüksekte akvaryum platformu indirdim daha hiç kaçmadı ama bu beyazlık yeni oldu nedir bu acaba

Ekli dosyalar

• IMG_5548.jpeg
    IMG_5548.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 7
Plaka ortasından açılmış buna bağlı bu mat hale gelmiş. Bir sorun yok.

Geri