Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gentagut kullanımı ve akciğer enfeksiyonu

O ilaca vereceği tepkiye bağlı. Şu an ne durumda bilmiyorum. Gözlerini açtığında akciğer enfeksiyonu olup olmadığını göreceğiz.

Gözleri kapalı hayvanlarda yem yemez.

Abi zaten gün boyu gözleri hemen hemen açık kapattığı da saydam perdeden bakiyo iştah yok yan yatma yok su üstünde duruyor alt kabuk Pembe değil hırıltı fln yok

İlaca yazdığım gibi devam edin. Vitamin damlayı 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın. 1 hafta sonra durumuna bakalım.

Hayvan esinti aldı mı?

Lamba ve su ısısı uygun düzeyde mi? Su 28 kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız.

Hayvan esinti almadı lamba ısısı uygun suda 28-29 bu derecelerde dalgalanma oluyo

1 hafta sonra bakalım durumuna. Kemik erimesi gibi bir durum gözükmüyor.

Enfeksiyonumu atmış cem abi
IMG_20250624_190549.jpg
IMG_20250624_190611.jpg

Evet hala iştah yok su üstünde duruyor böyle çok hafiften hareketlenme var tık tık diye ses duyuyorum

Canlı karides ya da o tarz taze birşey vermediyseniz iltihap gibi gözüküyor.

İlaca devam.

Ciğerler toparlanmaya başladığında ilk olumlu geşişme yemesi olur. Bu olursa kurtulma ihtimali de yükselecektir.

Protein ağırlıklı yem ve yiyecek denemeleri yapın.

Hayvan üşümeyecek şekilde tedbir alın.

Hamsi alsam deneme yapıyımı onda protein var sonuçta haşlayıp versem agirmi gelir başta

Son düzenleme:
Hamsiyi fazla ve sık vermeyin. Fosforu yoğun bir balık. Fazla fosforda zararlı. Özellikle kışın yağlandığı için akvaryuma salınım da yapacaktır. Ayrı bir kapta daha uygun olur.

Sardalya da yağlıdır ama bu biraz daha makul düzeyde balık.

İstavrit vermeyin kılçığı yoğundur.

Bugün 1 hafta oldu

Cok hareketlenme olmadı hafif oldu kuru alandan inip çıkıyor arada farklı yerlere gidiyor orda sabit duruyor

Etrafı izlemeye başladı yanına gelince direk bana bakıyor

Şunu fark ettim akşam ilaci kullanıp kuru alana alınca 5-10dk sonra kafasını düz tutup havaya kaldırıp esneme yapıyor

O esnemeyi sürekli yapıyor mu? Dakikada 1-2 defa gibi.

Şu an ilaç ve vitamini ne oranda veriyorsunuz?