Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gıcırtı ve burun akıntısı

denizdeniz

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaslar oncelikle tesekkur ederim yardimlariniz sayesinde Tırtın kabuk sorununu hallettik. Ama su an yeni yavru bi kaplumbagamiz daha var. aldigimizdan beri yemek yemiyor. alisma problemi sandim basta ama gozlemledigimde burun akintisi oldugunu ve agzini acarken gicirtili sesler cikardigini gordum. bunlar akciger enfeksiyonu belirtisi ama vucudunda diger belirtiler yok. genelde de kuru alanda kaliyor acaba akciger enfeksiyonu mu yoksa baska bir hastalik olabilir mi ?

Cvp: Gıcırtı ve burun akıntısı

Burun akintisi iyi bir seyin habercisi degil
Bakim sartlari, isi degerleri nedir ?

akvaryumumuz vardi zaten. istici filtre ve isiklari var. sadece uvb lambasi yok. onu da devit ile yapiyorum. diger kaplumbagamda oyle buyudu.

Gece kuru alanda mi uyuyor peki ?
Demek istedigim isi degerleri ne lambaniz saat kac ile kac arasi acik birde ?

Buyuk sehirlerden birindeyseniz her halukarda veterinere goturun burun akintisi ileri bir evredir

gece suda uyuyordu en son. su 27 derecede duruyor. lambayi da hava karardiktan sonra kapiyorum. bezle de ortuyorum cunku normal kendi kullandigimiz lamba acik oluyor. sabah iyaninca da yakiyorum.

su an goturuyorum ama en son gittigim veteriner hekimin hicbir bilgisi yoktu

Buyuksehirdeyeniz veteriner hekim ziyareti yapmalisiniz antibiyotik tedavisine baslamak gerektigini dusunuyorum tabi veteriner hekimde belirtir fakat bu tedavi sirasinda su 33 derece olacak

Ne kadar zamandır sizde ve ne zamandır beslenmiyor? Yüzme durumu nasıl? Belirtileri tam kavramaya çalışsak iyi olur.
Alisarp'ın söylediği gibi burun akıntısı ileri bir evre bu konuda uzman bir veteriner hekim görmesinde fayda var.

Veteriner hekime gitmeden once siteye danismakta fayda var bazi veteriner hekimler bilgisizliginin yaninda sacma ve yarardan cok zarari olan seyler soyleyebiliyor
Hangi ildeyseniz ona uygun veteriner hekim önerileri yapabiliriz

Buarada bir zamanlayici alinip lamba saatlerinide duzene sokabilirsiniz fiyatina gore cok cok kullanisli bir urun

nefes alırken başını ileri atıp esner gibi nefes alıyor mu ? suyu 28 derece kuruyu 32-33 derece yap. deviti kes, normal vitamin damlayı ağız çevresine sür. bunu iki gün sabah akşam uygula. hangi şehirde oturduğunu belirtmemişsin. hekime gittiğinde anlamıyorsa bile hamster gibi küçük hayvanlar konusunda bilgisi vardır. eğer akciğer enfeksiyonu kesinse buna uygun fakat etki oranı düşük bir ilaç önermesini veya vermesini iste. bu antibiyotik ilaç suya değil ağız yoluyla günde bir damla olacak kadar hafif olsun.

akvaryumun resmini çekip atarsan gerekli düzenleme konusunda da bilgi verebiliriz. bir de hayvanın resmi iyi olur bir tane baş dışardayken, bir tane önden

ilk dediginizi yapmiyor ama baktim simdi kuru alanda uyumaya baslamis. canakkale ve eskisehirdeyim. su an canakkaledeyim ama

pek net degil ama

alali cok az oldu bi hafta bile degil. buyuk olqn bir bucuk aydir benle. yuzmesinde bir skinti yok ama cok yuzmuyor hemen kayaya donuyor

bir de eger hataysa buyuk olana da gecme ihtimali var mi

bu da akvaryum

Ekli dosyalar

• 20140202_193149.jpg
    20140202_193149.jpg
    108.5 KB · Görüntüleme: 86
  • 20140202_193127.jpg
    20140202_193127.jpg
    44.7 KB · Görüntüleme: 72
  • 20140202_194224.jpg
    20140202_194224.jpg
    115.9 KB · Görüntüleme: 122

Buyuk olana gecme ihtimali yok
Veteriner hekime gittiginizi soylemistiniz ne teshis koydu ?

Akvaryumda bazi onemli hatalar var
1-Filtre tamamen su icinde olmalidir
2-Isitici turune gore ya tamamen ya da plastik kisma kadar su icinde olmalidir
3-Cama kum olmadan bu sekilde tas koyarak kuru alan cok riskli caminiz patlayabilir

Su seviyesi yukseltilip kayanin ust kismina yakinlastirilabilir

Buyuk akvaryumunuzun fotografini atarsaniz onuda degerlendirebiliriz

kapaliydi malesef. yarin tekrar gidicem. simdi yatmadan agzina vitamin surdum dediginiz gibi

Ilinizi soylerseniz bizim onerdigimiz veterinerlere gitmek daha mantikli olacaktir madem kapaliymis
Vitamin olarak ne kullandiniz ?

Akvaryumla ilgili yazdigim konular cok onemlidir filtrenin motoru yanabilir isitic ve akvaryumun ise cami patlayabilir CD kabindan kuru alan daha guzel olacaktir

isiticinin isinan yerinin hepsi su icinde. filtreninde temizleyen yeri su icinde. ustte kalan alan motoru. kum almam gerektigini biliyorum. yuzen ada aldim onun yerine ama kullanmakta emin degilim. su ilk koydugumda oyle oluyor ama buharlaaiyor zamanla yarin suyi degisticem zaten. buyuk olan da bu akvaryum da duruyir. bu annemin akvaryumu ben tatile geldigim icin bu akvaryuma koydum.

canakkale demistim onceki yorumda

Pardon gormemisim canakkeleyi ozaman orda bilgili veteriner aramisti neslihan o yardimci olabilir belki
Filtre tamamen su icinde olmali isitici da ise o plastik siyah yer sinir
Turtle pier adli urunden aldiniz sanirim bence onu kullanin gorselligi de daha iyi olur
Vitamin olarak ne kullandiniz ?

su alisarpın dediği gibi üst plastiğin alt sınırına değecek kadar olsun. dediğin gibi buharlaşma çoksa ısıtıcı için tehlikeli seviyeye gelir. filtreyi motoru ile birlikte tamamen suya göm. sebebi ali sarp açıklamış. bunun bir avantajı da hayvanlar üstüne çıkarak vücut su içinde kafa su dışında uyuyabilirler. su içinde duracakları yeterlilikte yer yok. iç derecede almalısın. ısıtıcı üzerindeki ısı net su ısısını vermez. ısıtıcıdan en uzak yere konumlandırma yapacaksın.

aldığın kuru alan ayaklı ise turtle pier düz mıknatıslı ise turtle bank'tir. köşede sabit durmaz ise kenarlarından ısıtıcı vantuzu ile sıkıştırırsan sabit durur. bu vantuzlardan elinde yoksa iki tane al. o taş salınım yapabilecek türde bir taş gibi geldi. bu açıdan bankı kullanman iyi olur hemde akvaryumda yer açılır.

kapaktaki ampul armut tip eski ampullerden değil mi. diğerleri ısı vermez. üstelik kuru alan ile mesafesi çok uzak. bank ile bu açığıda kaparsın. hayvanın kabuğuna jel sürülmüş sanki pütürü fazla devit sürüp kuru bir yerde bekletilmeli ama hayvan kendinde olmadığı için şimdilik alıp üşütme. kapak, kuru alan tarafında tamamen kapalı olsun diğer uçtan az bir hava boşluğu olsun.

hayvanın kulak ve gözleri sağlam. yem zamanı hayvanı suya bırak. her yemden kırıp ağzına sığacak ölçüde ufak parçayı önüne atıp uzaktan takip et. olmadı diğerini temiz bir kapta akvaryumdaki sudan alarak beklet bu yem yemesi için tek kalsın. bir 10-15 dakika hiç görmesin seni. yemezse diğerini akvaryuma alırsın o yer eksik öğününü tamamlarsın. yenmeyenide su değişimini sonraya alarak kalan artıkla değişirsin. değişeceğin su ile akvaryumdaki su aynı ısıda olsun. hatta dereceyi aldıktan sonra değişimi yap. değişim yapacağın zaman aynı şekilde diğer kapta beklesin iki hayvan. akvaryum suyu ile birlikte. hayvanın üşümüş olma ihtimali daha yüksek. dediğim şekilde akvaryumu dizayn et ondan sonra bakarız durumuna.

bilgilwr icin tesekkurler. jel kullanmadim bu kaplumbaga da hic oncekinden biliyordum. ampul armut ampullerden. yem isini dediginiz gibi yapiyorum cunku digeri baya canavar gibi hemen onun yemlerini de yiyiyor :) kuru alanin ampule uzakligi ne kadar olmali cok yakinlastirirsam fazla sicak olmasindan korkuyorum

jeli öncesi için dedim.

ampul genelde 15 cm civarı mesafeden konumlandırılıyor fakat sağlıklı olan net ısı için kuru alana dereceyi yatır evdeki derecede olur. ama iç derece almayı unutma jbl veya sera cam derece 0-50 derece bandı var içi sarı renk. 31 dereceyi yakaladığında doğru ısıyı bulmuşsundur.

Cem abinin dedigi urunun linkini atiyim dedim yanlis urun almayin
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

Geri