Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gıcırtı ve burun akıntısı

Cvp: Gıcırtı ve burun akıntısı

Zaten çok kısa süre olmuş hayvanın alışma döneminede denk gelmiş. Ben geçen hafta numaralarına ulaştığım bazı hekimleri aradım ama sonuç alamamıştım, hayvanda iyileşmeye başlayınca aramayı bıraktım açıkçası.
İnsallah gerekmez ama yinede aramaya devam etmeyi düşünüyorum olumlu sonuç alırsam burada da paylaşırım.

Şeymanur, geçmiş olsun senin gittiğin hekim konuda bilgiliyse sende paylaşırsan sevinirim.

Birde merak ediyorum baloncuklar görünüyor ama burun akıntısını nasıl gözlemliyorsunuz? Yani nasıl anlıyorsunuz?

burun akıntısı şeffaf veya sarı renk mukoza şeklindedir. şeffaf olan burnunu temizlemek için su fışkırtmasıda karşılaşılan damlaya benzer bunu iyi ayırmak gerekir. suya göre kıvamlı olur. akıntı şeklinde olabileceği gibi baloncukta olur. bu baloncuk bronşit belirtisi olarak görülüyor.

Birinin bana mukozayi boyle guzel guzel anlatacagi hic aklima gelmezdi Cem :) Ben aslinda hayvan zaten su icinde ya belli oluyormu onu anlamaya calisiyorum onuda gorsem anlarim galiba.

su içini kastetmişsin pardon. neyse okuyana bilgi olsun. :smile: su içinde anlaşılmaz. kuru alanda burundan baloncuk çıkarması da akıntı olduğunu belli eder. dur bunu da yukarıya ekleyim.

Ancak hapşırma yada hırıltı akciğer enfeksiyonu olduğunu gösteriyor. Bence tedavi gerekir.

karadayken burnunda bi akinti oluyor elleriyle onu temizlemeye calisiyor. rengini tam bilemicem ama acik sari krem gibi bi renkti sanirim. hirilti degil de daha cok cenesini kapatamiyor gibi kapi gicirtisi gibi kisa bir girc sesi geliyor.

ayrica iyi dilekleeiniz icinde tesekkur ederim

Hayvanın ağız ici ne renk acaba pembe tonlarında olması gerek bir kulak pamuguylan boynuna hafif dokunun ağzını açıp ısırmaya çalışacak o sırada kontrol edersiniz

Burun akıntısı hastalık haricinde hiç olmayan bir durum. Birkaç belirti birleşmiş durumdaki bu belirtiler değerlendirelim biraz daha gözlemleyelim diyebileceklerimizden değil. Hani sadece yemese yada kuru alanda çok uykulu dursa bir süre üşümüş ve başlangıçta olabilir, ısıyı yükselt üç gün gözlemle denebilir belki. Ama burada hayvan zaten enfeksiyonu yaşıyor. Akıntı doğrudan işaret, gıcırtıda ilave başka durum yoksa buna işarettir. Akciğer enfeksiyounda Bu tarz değişik sesler hatta kuş sesi gibi cikcik sesler çıkarabiliyorlar. Biraz düzelir gibi olsa gene nüksedecektir ve hastalık güçlenerek ortaya çıkabilir görüşündeyim.

arkadaslar veteriner saglikli gorunuyor gibi dedi basta ama sonra antibiyotik verdi. dozajini su miktarini falan soyledi. simdi bes gun uygulayip gozlemleyecegim size de tesekkur ederim cook :))

ilacın ismi nedir. şırınga içinde mi verdi. dozaj ne kadar ne kadar suya uygulanacak detaylı yazabilir misin.

ilacin ismini bilmiyorum siringayla verdi. 350 ml suya yarim mililitre verdi. bes gunluk verdi bir gunlukte yedek verdi

Hayvan yem yemediği için yeme damlatmayı önerememiş, ufak olduğu için iğne şansıda yok. Bu sebeple suya damlatma ile uygulama önermiş.

Anladım. Sudan içtiği için de...
Ben de Çanakkale ye gidiyorum yazın. Lakin orda veteriner bulamadık akciğer enfeksiyonun olduğu zaman.

uygulayacağın kabın üstüne ısıtma lambasını koy. kuru alanla mesafe ne ise o kadar mesafeden koy. hayvan ısındıkça su içmek isteyecektir. sabah ağzına vitamin damla sür dik vaziyette tutup yutabildiği kadarını yutsun. sonra akvaryuma koy. akşama doğru kaba alıp bu ilacı uygula. en azından bir 3 saat durmalı daha uzun daha iyi. diğeride o sırada su içinde olacağı için lambaya ihtiyacı olmayacaktır. ilacı koyduğun kaba bir iki yemide ufatıp at. su içerken yeme olasığı da olur.

sabahları da yemi ikiye kırıp bir parça ver. bu süreç içinde eğer yerse su işini kesip, yeme günde bir damla damlatıp uygulama yaparsın. etkisi daha iyi olur. bu denemeyi her gün yap sabahları vereceğin vitamin damla iştahını açmaya yardımcı olacaktır.

Cvp: RE: Gıcırtı ve burun akıntısı

Zilli Hayri' Alıntı:
Anladım. Sudan içtiği için de...
Ben de Çanakkale ye gidiyorum yazın. Lakin orda veteriner bulamadık akciğer enfeksiyonun olduğu zaman.

Burcu yine gelecek olursan haber ver.

Geri