Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gıcırtı ve burun akıntısı

turtivetarti🐢

Bronz 5 Üye
Öncelikle merhaba arkadaşım birkaç haftalığına yolculuğa gittiği için kaplumbağasına ben bakıyorum ve kaplumbağası hasta gibi yani burnu akıyor ağzını çok küçük açıyor açarken gıcırtı çıkarıyor ve nefes alırken kafasını böyle kaldırıyor sanki derin nefes almak istiyormuş da alamıyormuş gibi bilmiyorum endişelendim yardımcı olabilir misiniz bir de kaplumbağanın kabuğu enfeksiyon kapmış gibi ve gözleri de şiş açamıyor bazen gözlerini hafif aralıyor sonra canı yanıyor muş gibi hemen kapatıyor

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    3.6 MB · Görüntüleme: 12
  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 14
Arkadaşımın normalde var fakat bana plastik kapta getirmiş
Yuvasının bir görselini atsın.

Hayvan ölüm döşeğinde.

Isıtıcı ekipmanları tam olan bir akvaryum şart.

Eczaneden gentagut alın sabah akşam ağzına 2-3 damla damlatın.

Suyu 29-30 dereceye çekin.

Öğlen 1 damla deepfix reptivit damlatın.

Arkadaşının tatile gidecek kadar imkanı varsa bu hayvanada eziyet etmeden baksın.

Size hayvanı kurtarma çabanızdan dolayı çok teşekkür ederim fakat arkadaşınız tam bir akılsız beyinsiz.

Yuvasının bir görselini atsın.

Hayvan ölüm döşeğinde.

Isıtıcı ekipmanları tam olan bir akvaryum şart.

Eczaneden gentagut alın sabah akşam ağzına 2-3 damla damlatın.

Suyu 29-30 dereceye çekin.

Öğlen 1 damla deepfix reptivit damlatın.

Arkadaşının tatile gidecek kadar imkanı varsa bu hayvanada eziyet etmeden baksın.

Size hayvanı kurtarma çabanızdan dolayı çok teşekkür ederim fakat arkadaşınız tam bir akılsız beyinsiz.
Gerçekten arkadaşım konusunda haklısınız çok umursamaz davranıyor balıklarından kalma bir akvaryum var ona geçmiş öyle söyledi yani ben ne alması gerektiğini markasına kadar söyledim tamam dedi hala kurmamış şu anda kabı yıkıyorum da şöyle renkli Taşlar var şimdi kap küçük olduğu için suyu olabildiğince fazla koymaya çalışıyorum bu sefer kuru alan kalmıyor kuru alanı da acaba ortadaki yerin üzerine renkli taşları yığarak mı yapsam? Bu arada suyu bu kadar az koymayacağım su kaynattım şu an onu ekleyeceğim üstüne bir de şu an yuvasının görselini atamaz çünkü evde değil şehir dışına çıktı ama ekipman yok o kadar biliyorum

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Taşların tamamını çıkartın.

Hayvanın iyileşmesi ve ilacın etkili olabilmesi için belli bir ısı gerekli.

Hayvan son raddeye gelmiş enfeksiyonu fazla. Isıtıcı ekipmanlar ve ilaç tedavisi acil.

Ilaca şimdilik sabah akşam ikişer damla olarak başlayın. Admin bakınca tam net damla sayısını söyler.

Ekipmanlar tamamlanana kadar evin sıcak bir yerine koyun.

Su sabit 29-30 derece olsun hasta hayvan için.

Su sıcaklığı degişimi de hayvanı yorar.

Hayvanda bronşit var bu yan etki belirtisi olarak göze de vurmuş. Yani doğrudan göz enfeksiyonu yok.

Genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla damlatın.

Esinti cereyanda kalmasın. Klima kullanıyorsanız o odadan çıkarın.

İştahını açıp canlanması için vitamin damla da alın. Deep fix reptivit vitamin damla alın bunu her gün 1 damla ağzına damlatın.

Arkadaşınıza durumu anlatın masrafı size yüklemesin.

Hayvanda bronşit var bu yan etki belirtisi olarak göze de vurmuş. Yani doğrudan göz enfeksiyonu yok.

Genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla damlatın.

Esinti cereyanda kalmasın. Klima kullanıyorsanız o odadan çıkarın.

İştahını açıp canlanması için vitamin damla da alın. Deep fix reptivit vitamin damla alın bunu her gün 1 damla ağzına damlatın.

Arkadaşınıza durumu anlatın masrafı size yüklemesin.
Tamamdır bende vitamin var zaten onu kullanırım ama şimdi benim kaplumbağalarıma geçme durumu olur mu acaba çünkü vitamini ağzına sürücem sonrada kendi kaplumbağalarımın yemine koyucam ya hani

Akciğer enfeksiyonunun bulaştığına dair veri yok. Aynı akvaryumda durabilirler. Yalnız sürdükten sonra ilacın ucunu temizleyin.

Ağzını açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Merhaba ağzının çevresine sürdüm girdi muhtemelen gözüne damlattım 5-6 saniye sonra normalde zorlanarak açtığı gözlerini ikisini de zorlanmadan açtı yüzdü falan böyle sonra 4-5 dk sonra yine kapadı birde ben bu ilaçlara ne kadar devam edicem

Merhaba ağzının çevresine sürdüm girdi muhtemelen gözüne damlattım 5-6 saniye sonra normalde zorlanarak açtığı gözlerini ikisini de zorlanmadan açtı yüzdü falan böyle sonra 4-5 dk sonra yine kapadı birde ben bu ilaçlara ne kadar devam edicem
İyileşene kadar kullanın iyileşince 1 hafta daha devam edip bırakın.

1 ay kadar sürebilir iyileşmesi.

Geri