Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gonzales Hamster?

AlperDeniz

Bordo Bereli
Katılım
3 Ocak 2012
Mesajlar
1,247
Arkadaşlar hamster almayı düşünüyorum. Araları da en karakterli ve en tatlı olanlar gonzaleslermiş. Bakımları ve nasıl yaşadıkları hakkımda hiç bir bilgim yok maalesef. Ve alacağım şeyler içinde tahmini fiyatlar yazarsanız sevinirim. Besleyen veya bilgili olan arkadaşlardan yardım bekliyorum :)

Bu arada özür dilerim telefondan girdiğim için konuyu yanlişlikla 2 defa açmişim. Bir tanesi silinirse sevinirim :)
 
Cvp: Gonzales Hamster?

Ben suriye hamsteri beslemiştim çok güzel hayvanlar.Gonzaleslerden daha güzeller bence.Gonzaleslerde daha yavaş oldukları için alışmaları falan daha kolay oluyor diyorlar.Fiyat olarak da 50-60 liraya herşeyini alırsın heralde.
 
Ama neler yapmam gerek? Bakimi ve alacağim eşyalar , yemleri hakkinda bilgi verir misiniz lutfen?
 
Cvp: Gonzales Hamster?

Öncelikle çift almayın anlaşamıyorlar.Tek alın.Eğer çift beslemek isterseniz iki ayrı kafes almalı sadece çiftleşme dönemlerinde birleştirmelisiniz.Alacaklarınız şunlardır diyebilirim.
kafes
sıkıştırılmış talaş(altına koymak için)Kokulu olanlarından almanızı tavsiye ediyorum
çark
yem(champion markasını öneririm)
suluk,yemlik
içinde uyuması için bir ev
merdiven...
Bunlar yeterli olur sanırım bu yemlik,suluk,merdiven,ev gibi şeyler çok ucuz şeyler böyle çok şey yazdım diye gözünüz korkmasın:)
Son olarak hamster topu almanızı şiddetle tavsiye ederim.Bu topa hamsterınızı koyuyorsunuz sonra kendisi evin içinde kaybolmadan ,ezilmeden dolanıyor.Evde dolaştırmak istemezseniz de onu aldığınızda içinden bir parat çıkıyo onun üstünde dönüyor yeri sabit kalarak.

Size bir diğer tavsiyem evdikiler falan izin veriyorsa bir ginepig almanız onlar da hamsterın büyüğü gibi bir şey ama beslenmesi falan daha zevkli.
 
O zaman çok zevkli bir hayvan :) Yaşaması için bir kafes lazim ama uyuması için ev derken? Nasil bir ev? Birde merdiven ne işe yarıyor? Yorumunuz için teşekkur ederim :) Birde haftalik kafes temizliğiniz yaparsam pis kokar mi ve tahmini kaç TL'ye ihtiyacım var ? :)
 
Cvp: Gonzales Hamster?

Hamsterı 10 ya da 15 tl'ye falan alırsınız muhtemelen,kafesi 20 ya da 25'e falan alırsın petshopcu sana ev,merdiven, suluk, yemlik vb şeyleri 30 tlye falan verir ,yeme 5-6 diyelim,hamster topuna da 10 ya da 15 dersek size 55tl ile 65 tl civarlarında bir fiyat çıkar biraz pazarlıkla 50-60 tlye alırsınız diyebilirim.
Bir de 5 tl talaş bu fiyatı eklenebilir.Bu hamster topunu daha sonra alabilirsiniz.
Bu hamster evi de küçük bişey kafesin tellerine yerden yüksek bir yere asıyorsun ona da merdiven dayıyorsun hamster gece orada uyuyor.Kafesin altında telli bir yer oluyor oraya kokulu talaş koyacaksınız onu her gün 3-4dk de değiştirirsin.Hafta da bir genel temizlik yaptın mı tamamdır.
 
Teşekkur ederim. 50'ye kapatırım artık sürekli alışveriş yaptığım yerden :D
Birde gece çok ses çıkartıyor mu? Ve kafes büyüklüğü kaç CM olmalıdır?
 
Cvp: Gonzales Hamster?

Yok geceleri sadece çarkda biraz dönüyor.O da uyumanıza falan engel olacak bir ses değil.Büyük bir kafes almanız çok iyi olur ama 35 cmlik falan bir kafes sizi idare eder.
Yanlışlıkla açtığın diğer forumda ömürleri 1,5-2 yıl falan demişler ömürleri 3 yıl civarında.
 
Evin içimde o top ile dolaşabilicekse çok zevkli olucak bakması o zaman :) Birde bana alıştıktan sonra ele alıp sevmek sakıncalı mi?
 
Cvp: Gonzales Hamster?

Hayır sakıncalı değil tabi hayvanı da sabaha kadar severek yormayın çünkü çok tatlılar:D
 
Cvp: Gonzales Hamster?

Bu hayvanların zevkli özelliklerinden biri çekirdek yiyişleridir tabi normal çekirdek değil sanırım internetten araştırın.Çekirdekleri elleriyle açıyolar falan çok zevkli olyor izlemesi.Yemlerinin içinden zaten çekirdek çıkıyor.Önemli değil.
 
Bu gonzalesleri fazla oynayıp sinirlendirmeyin. Benim bir arkadaşım almıştı. Biraz ele avuca aldım. Boyundan beklenmeyecek bir kuvvetle ısırdı. Kanatmadı ama gerçekten diş ve çeneleri kuvvetli. Bu arada talaşı bir bölümde kabarık tutarsanız bazen gece içine girip uyur. Gözlerimle talaşı yorgan gibi kullandığını defalarca gördüm.
 
:) Çok tatlilar ya sevmemek elde değil. Ama internetten okuduğum kadariyla alişik olmadiği kişileri isirmasi normalmiş. :)
 
vallahi alper ben gonzales aldım çok oyuncu :D o yuvarlak topun içine koyuyorum dolaşip duruyor salonda


birde çekirdek yiyişleri fena elimi uzatıyorum elimden alıyor cekirdek olarak marketten tuzsuz çekirdek alıp veriyorum. arada bisküvi tarzi seyler.
 
bak isdrdin gibi sev ama sakin şunlari unutma *uykudayken uyandırma*sebzeleri kurulamadan verme ishal oluo*sabahlari uyuyo akşamlari uyanio*syrian kahverengi beyaz geçişli gonzales sırt bolgesi siyah alta dogru gidio syeiansa twk besle gonzalesse 2 veya dha fazla syrian tavsiye ederim bnde 31 ondan alcm
 
Cvp: Gonzales Hamster?

tarihlere dikkat edelim. konu eski.
 
Cvp: Gonzales Hamster?

elimde şuan 6 adet 1 aylık yavru 1 anne 7 adet gonzales hamster var ona bakabilecek birisini arıyorum kesinlikle ücret yoktur ankara 05422125539
 
Geri
Üst