Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Göz hastalıkları

Merto

Yeni Üye
Su kaplumbağam gözünü açamıyor göz çevresinde bir şişlik var veterinere hiç danışmanım bugün internette gentagut diye bir ilaç buldum onu kullanmayı düşünüyorum ne aralıkta kullanmalıyım ve nasıl kullanmalıyım

Akvaryum ölçüleri nedir?
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Gentayı günde 2 kere 2 gözüne de 2 damla damlatıp 15dk kuru sicak ve temiz bir yerde bekletin. Sonra akvaryuma alın.

Akvaryum ölçüleri nedir?
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Gentayı günde 2 kere 2 gözüne de 2 damla damlatıp 15dk kuru sicak ve temiz bir yerde bekletin. Sonra akvaryuma alın.
Isıtıcı lambası yok şuan akvaryumda değil küçük bir kapta kalıyor kabuk boyu 3cm

Isıtıcı lambası yok şuan akvaryumda değil küçük bir kapta kalıyor kabuk boyu 3cm
Hayvanın kabuk sağlığı için bolca yüzmesi lazım. Minimum 30litre su olacak şekilde 50 80 100 150 ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider.
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart.

Bu konuları inceleyin:

Hayvanın kabuk sağlığı için bolca yüzmesi lazım. Minimum 30litre su olacak şekilde 50 80 100 150 ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider.

Bu konuları inceleyin:
Kaplumbağaya kullandım ama ne zaman geçer

Bu konuları inceleyin:
Bide bunun için krem kullanmam gerekir mi¿

Akvaryum su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart. Bunları bir an önce temin et. Aksi halde göz enfeksiyonundan değil ama üşütüp akciğer enfeksiyonundan ölür.

Gentagutu sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlat. 20-25 dakika kuru yerde beklet. Pomada gerek yok. Ağzına da sabah akşam 1 damla damlatırsan iyi olur. Şimdilik kalorifere yakın koy. Uygun sistemde 1 ay kadar sürer iyileşmesi.

Geri