Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

gözde kızarklık

Gülseren Ağdur

Bronz 5 Üye
merhaba kaplumbağamın gözünün kızardığını fark ettim sebebi ne olabilir ne yapabilirim ya da neyi eksik yaptığım için böyle oldu hareketliliği iştahı gayet yerinde yemine 10 günde bir vitamin damlatıp veriyorum düzelmesi için ne yapabilirim şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_6481.webp
    IMG_6481.webp
    567.6 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_6482.webp
    IMG_6482.webp
    429.9 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_6486.webp
    IMG_6486.webp
    636 KB · Görüntüleme: 11
Merhaba,
Göz altlarında kızarıklık var biraz. Isıtma lambası olarak ne kullanıyorsunuz? Uvb lamba var mı? Akvaryum suyunu değiştirmeden önce suyu dinlendiriyor musunuz? Suya herhangi bir su düzenleyici vb. ekliyor musunuz?

uvb lamba yok suyu değiştirmeden önce dinlendiriyorum ısıtma lambası ve su düzenleyicinin görsellerini bırakıyorum

Ekli dosyalar

• IMG_6490.webp
    IMG_6490.webp
    70.5 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_6487.webp
    IMG_6487.webp
    66.6 KB · Görüntüleme: 7
Uvb lamba olmadığına göre aşırı UVB maruziyeti söz konusu değildir. Sera su düzenleyicinin bir zararı olmaması lazım ama isterseniz bir süre kullanmayın. Su değişimi yapacağınız zaman suyu bir iki gün dinlendirin.
Akvaryumun içinde suya salınım yapma şüphesi olan dekor, eşya vb. varsa çıkarın. Suyun her zaman temiz olmasına dikkat edin.

Gözleri yanmış. Bu ya şebeke suyundaki klordan yada su düzenleyiciyi hayvan su içinde iken döktüyseniz olur. Ayrı petşişede dinlendirilen suya yada hayvan ayrı bir kapta durup düzenleyiciyi akvaryuma döktükten sonra karıştırıp yarım saat 1 saat bekleyin.

Hayvana genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. 1 haftaya toparlar.

teşekkür ederim bugün suyunu değiştirdikten sonra çok fazla bekletmeden akvaryuma koymuştum demek ki o yüzden olmuş göz damlasına hemen başlayayım dimi kendiliğinden geçmez

Geçer de ilaç hızlandırır iyileşmesini. Gentagut ucuzdur. 70-75 lira birşey diye hatırlıyorum. Zam gelmemişse.

ücretinden dolayı değilde biraz korktum açıkçası daha önce hiç böyle bişey olmadı kendiside çok hareketli damlatırken gözüne zarar vermekten korktum umarım zarar vermeden yaparım teşekkür ederim tekrar

Elinizde yan tutup yukarıdan ortalayarak damlatın. Mikrop varsa hafif yakar temizler.

Geri