Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gözlerini açmıyor

Aliyen

Yeni Üye
Katılım
27 Eyl 2023
Mesajlar
2
Merhaba çizgili dere kaplumbağamız vardı 3 senedir çok mutlu ve enerjikti ama son 2 aydır çok durgun suda ters dönüyor 2 haftadır yemlerini yemiyor gözlerini açmıyor en hızlı çözüm olarak ne yapabiliriz
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6147.jpeg
    IMG_6147.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_6145.jpeg
    IMG_6145.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_6143.jpeg
    IMG_6143.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 12
Merhabalar ,

Hayvana verdiğiniz yemler neler?

Eczaneden gentagut göz damlası alın.Sabah-akşam olmak üzere her gün hayvanın gözlerine 2 damla gentagut damlatın 20-25 dakika kuru bir yerde bekletin. Beklerken ısıtma lambasını üstüne doğrultun ayrıca esinti yemesin.

Gentagutu sabah-akşam ayrıca hayvanı dik tutup ağzına ruj sürermiş gibi 10-15 saniye arayla 3 damla damlatın. Son damladan sonra hayvanı o vaziyette biraz bekletin tekrar akvaryuma alın.

İnternetten ya da petshoptan deep fix reptivit vitamin damla alın.Onu da 1 hafta boyunca her gün olmak üzere günde 1 damla hayvanı dik tutup ağzına sürün. Vitamin damlayla gentayı farklı zamanlarda verin.

Su ısıtıcınız yok sanırsam su ısıtıcı elzem malzeme mutlaka alın. 27 dereceye sabitleyin.

Metilen mavisi var mı? Yoksa contra ichthyo, deep fix dezopur yada deep fix dezofix'ten birini alın.
Kaç litre su vardı akvaryumda?

Tabandaki her şeyi çıkartın ayriyeten taşları ve kabuğu da çıkartıp uygun bir kuru alan yapmanız gerekiyor.

Örnek kuru alanlar bu konuda mevcut:

Isıtma lambasıyla alakalı burdan bilgi alabilirsiniz:
 
  • Beğen
Tepkiler: cem
Hayvanda yoğun göz enfeksiyonu var. Akciğer enfeksiyonu da olası. Ağızdan 1 damla artıralım.

O taşları kaldırın. Hayvan taşlardan da soğuk alır. Bunun yanında su ısıtıcınız da yok. Suyu tam batan model olması kaydıyla 15 cm yükseltmeniz lazım. Bu açıdan da akvaryum uygun yapıda değil. Şöyle olabilir. Kısa kenara dış kısımdan birkaç kalın kitap yada hizalayacak başka birşey koyun. Üzerine kuru alan oturtun sadece rampa su içine girsin.

Yada 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alın.

Kum 1-3 mm aralığında çapa sahip dere kumu olacak o da çakıl düzeyinde iri.

Şu an kalorifere yakın şekilde konumlandırın oradan ısı alsın.

Lamba mesafesi uygun ısıyı veriyor mu? İlk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Su ısıtıcı gelene kadar 31 derece de dursun. Su ısıtıcı alınca suyu 27-28 derece aralığına sabitleyin. Tetra ht 100 watt alın. Bu önerdiğim akvaryumu da ısıtacak güçtedir.
 
Geri
Üst