Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gözü kapalı kaplumbağalarım var ACİL YADIM

Bkflmn

Yeni Üye
3 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağam var önce 1 tanesinin gözü kapandı ama arada açıyordu sonra full kapandı iştahsızlık başladı sonra 2.ninde gözleri kapandı ama hala iştahı yerinde bugün sabah 3 ve en büyük kaplumbağamın 1 gözünün kapandığını gördüm diğerlerininkinin gözü şiş gibi ama en büyüğünün göz kapakları birbirine yapışmış gibi gözüküyor dün soğumuş çay demini gözlere sürebileceğimi öğrendim ve başladım yapmaya şimdi hepsini ayırmam mı gerekiyo hastalığın adı nedir ne yapmam gerekiyo extra çay demi dışında birşey yapmam gerekiyor mu acil cevap verirsen çok iyi olur yemek yemiyor 1 tanesi açlıktan ölür diye korkuyorum

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün yem, ekipman, takviye ne varsa gorselini atın.

Akvaryumun bi fotoğrafını atın.

Hayvanların su dışında yansıma olmadan iki gözünün ve genel bir resmini çekip atın.

Çay demi sürmeyin.

Kabuk boyları önemli ve akvaryum heralde taşlar pislik tutacak biseyler var

Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer gözlerine damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Sularını temiz tutun. Akvaryumu ve ekipmanları iyice yıkayın.

Akvaryumdaki gereksiz taş, kaya, dekor vs. ne varsa çıkarın. Bunlar kir barındırıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri kolonileri üretir.

Yemleri bekletmeyin. Yarım saat içinde yemediklerini sudan alın. Dağılmasınlar.

Geri