Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gözünde problem mi var

tubadrgt

Yeni Üye
Kaplumbağam 3 yaşında erkek şu ana kadar herhangi bir hastalığı olmadı . Son bir kaç gündür gözünü ovuşturduğunu fark ettim ve kuru alanda normalde durduğundan daha fazla süre durduğunu gözlemledim . Hasta olabilir mi diye şüphe ettim yardımcı olursanız sevinirim
(Akvaryum ısıtıcı vs ekipmanlar var )

Ekli dosyalar

• IMG_20250219_011217.jpg
    IMG_20250219_011217.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 11
Kuru alanda fazla durduğunda lamba göz kapaklarını kurutur ve kaşındırır. Deri değişimi zamanı geldiğinde bu kaşıntı hayvanı iyice kurdeşen eder.

Şu an birşey gözükmüyor. Yine yaparsa tepesinden ortalayıp gözlerine içme suyu damlatın. Suya kaçmazsa bu göz kapaklarını yumuşatır.

Gözleri kapalı iken bakın göz kapağı içinde beyaz oluşum görürseniz enfeksiyon oluşuyordur. O zaman bakarız. Şu an normal. Bakışları canlı.

Kuru alanda fazla durduğunda lamba göz kapaklarını kurutur ve kaşındırır. Deri değişimi zamanı geldiğinde bu kaşıntı hayvanı iyice kurdeşen eder.

Şu an birşey gözükmüyor. Yine yaparsa tepesinden ortalayıp gözlerine içme suyu damlatın. Suya kaçmazsa bu göz kapaklarını yumuşatır.

Gözleri kapalı iken bakın göz kapağı içinde beyaz oluşum görürseniz enfeksiyon oluşuyordur. O zaman bakarız. Şu an normal. Bakışları canlı.
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim sağ olun

Geri