Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneş görmeden yosunlaşma hk.

zgzoid

Altın 2 Üye
Herkese merhaba, akvaryumum aylardır yosunlanmazken 3-4 günde koyu yeşil tutmaya başladı. Güneş görmüyor kesinlikle. Nedeni ve çözümü hakkında görüşlerinizi bekliyorum.

Cvp: Güneş görmeden yosunlaşma hk.

Dış filtre kullanıyor musunuz? Zeolit, karbon gibi malzemeler mevcut mu?

Evet Emre Bey. Malzemeleri müzakere ederek doldurmuştuk. Lav taşı ve zeolit var idi.

Bence tek etken akvaryuma gelen diğer ışıklar olabilir. Yani gün ışığı ampulü akvaryum suyuna sirayet ediyorsa sebep olabilir. Benim bir akvaryumumda da kısmen oluyor. Ama içindeki kayalarda.

Yosun olmaya başladımı genelde temizlensede hızlı yayılıyor. Cama yerleşiyor. Ancak ya tam temizlik yada yosun giderici ile çözüm gerekebilir. Bence tam bir temizlik yapıp üzerine tuzla da yıkarsanız iyi olur. Eğer lamba konumlarıda suya geliyorsa ufak ayarlamalarla burada da düzenleme iyi olur.

Lamba hep aynı yerde. Birdenbire çıkması şaşırttı beni. Yosun temizleyici nasıl bir şey? Linkini verebilirseniz memnun olurum.

mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=205&page=1

Burada ikinci sayfada sera firmasının yosun gidericileri var. Ama ben bu tarz malzemeler yerine komple bir temizlik ile deneme yapılmasını öneririm.

en ufak yeşillikte yosun tutan şeyleri akvaryumdan çıkarıp lavabo altında fırça ile temizlerseniz önlem açısından sağlam olur akvaryum içinde temizlendi mi uçuşan parçalar başka yerde bir daha çoğalıyorlar. akvaryum direk güneş görmeyeceği gibi fazla karanlık yerde de durmamalı. emrenin bahsettiği üzere konumlandırılan lambalarda direk kuru alana yönlendirilip su ile ışıkları temas etmemeli. su sirkülasyonu da iyi olmalı özellikle suyun durgun olduğu yerlerde çoğalıyorlar.

mesut sen filtreyi ne kadardır kullanıyorsun. belki temizleme zamanı gelmiştir.

Mesela benim de cizgili kaplumbagamın arka kabugunun 1 cm lik kısmında da yosunlaşma var. Sanırım ıslak birşekilde güneşle temasından oluyor..

Bak bu ilginç Mert. Benim çizgilide bu yosunlaşma olmuyor. Gerçi benimkide kum canavarı. Kumlar üzerinde kuruyor :)

Kucuk boy turtle bank 2si varken hafif batık durmuş sanırım bunun da alt kabuk suyun içinde olup güneşlendiyse yosunlaşma olmuş. Yanl benim teorim bu yönde Emre abi :))

Bu arada cizgili ne kaşındırıyor, ne kabuk atıyor. Kabukları kirec kalıntılarıyla dolu. Hakkı attı kabukları rahatladı. Su zaten damacana şaşal su alıyorum kac aydır...

Teorin doğru o zaman. Kamuflaj olmuş çizgilide :)

Çizgililerin kabuk yapısı daha değişik. Benimkinde de kabuklar üst üste.

filtre konusunda temizleme yapmadıysan carbon miadını doldurmuştur. onun yerine substrat alman iyi olur. zeolit vardır diye düşünüyorum. süngere göre elyafta küçük gözenekli olduğu için süzme açısından iyidir. bununla birlikte su veren taraftaki hortumda yosunlanma varsa oradan kopan parçalar akvaryum içinde üremişte olabilir. yaza doğru gidiyoruz akvaryum bir şekilde gün içinde güneş alıyor olabilir. veya akvaryumda kullandığımız lambalardan da olabilir.

Evet temizlik zamanı yaklaştıkça bu oluşumların artma durumu meydana gelebilir. Sonuçta filtre malzemeleride yıkanınca tekrar görevlerini daha rahat yapacaklar.

Karbon yok lav taşı var. Zeolit de var.Sünger+elyaf mevcut.Hortum kalın, ışık almayan cinsten.Güneş kesinlikle almıyor.Lamba direk kuru alanda.

senin bu hadise bende pencereye yakın kısmında ufak şekilde olmuştu ben temizleyip kurtardım. yani demem o ki bir şekilde oluyor. ama az iken görürsen temizlik işi kurtarıyor.

sen biran önce filtreyi temizlemeye bak. yedek elyafın varsa eskisini at temizlediğine değmiyor. fiyatı da ucuz bir ürün.

Pencereye yakın evet. Daha olmaz mı temizleyince?

yosunlanma kaçınılmaz bir hadise ama ufakken temizleme yayılmasını önleyip yeniden oluşmasını geciktirir.

Güneş ışığı direk etkili olmuştur. Güneşin çarptığı yere gölge yapacak bir cisim olsa daha iyi olur.

Geri