Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneş görmeden yosunlaşma hk.

Cvp: Güneş görmeden yosunlaşma hk.

akvaryumumda acayip derecede yosun oluyor daha önceleri böyle birşey yoktu yaklaşık 1 aydır on gün bile sürmüyor ne yapsam acaba kaplumbağama zararı olur diye korkuyorum ne yapsam acaba iyice herşeyi yıkayıp dezenfekte etmiştim ama sonuç yine aynı

yosunu kaplumbağa yer ondan yana sorun fazla olmaz. yosunu yapan şey ya direk güneş ışığı gören bir yerde olması veya kuru alanı gören ışıklardan birinin o bölgeye gelmesi sonucu olur. bunun için herşeyin komple elle veya fırça gibi birşeyle ovuşturularak yıkanması ve özellikle kumun karıştırılarak temizlenmesi gerekir aksi halde ufak bir yosun parçası dahi olsa bir yere tutunup üremeye başlayacaktır. eğer iç filtren varsa mavi metilenden bir iki damla damlatabilirsin tam etki etmese de bu geciktirir. eğer dış filtren varsa uygun malzemeler bunu önleyecektir.

Oncelikle cok tesekkur ederim verdiginiz bilgilerden dolayi cunku kaplumbaga bakimiyla ilgili hicbir fikrim yoktu ama sayenizde kaplumbagam cok saglikli bayagida buyudu simdi sorun akvaryum gecen defa iyice yikamistim mavi suyu denerim birde dis filtrem yok olmasi sartmi acaba

dış filtre özellikle 100 lt civarı ve üstü için gerekli. bu temizlikle birlikte biolojik döngüyü de sağlıyor idrar sebebiyle oluşan amonyağı, içeriğindeki malzemelerde oluşan bakteriler nitrit ve sonrasında nitrata çevirerek olası zararı önlüyor ve hayvanların doğal ortamını yakalamaya yardımcı oluyor. malzemelerinden dolayı biraz masraflı ancak sana faydası bir kaç ay filtre temizleme derdinden kurtarmak ve suda temizliği minimuma indirmesi. genelde yapacağın şey eksilen suyu tamamlamak oluyor.

ve rica ederim. bizim bilgilerimiz karşılıklı bilgi akışıyla gelişiyor. her konu bizim başımıza gelmediği için sizin gibi arkadaşların paylaştıkları bilgilerle gelişiyoruz. bu bağlamda herkes birbirinden faydalanıyor.

Geri