Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlenme alanı için kum

TheNRK

Platin 3 Üye
Arkadaşlar, ben bıcırık için 40 ltlik kap alacam ve bu kabı güneşlenme kabı yapacam demişdim.
Hayvan rahat etsin diye kumda almayı düşünüyorum. Juenden çöl kumlarına bakdım ama çok pahalı.
Akvaryumlar için uygun olan kumlar ucuz olduğu için onlardan almaya karar verdim.
Sizce, görsellik,fiyat ve sağlığı açısından hangi akvaryum kumlarını tavsiye edersiniz.
Mesela akvaryumda kullandığım silis kum olurmu?

Cvp: Güneşlenme alanı için kum

Akvartumcularan uygun fiyata bulabilirsin

Birde şu sorun var. Kumun fazla ısınmaması gerek. Mesela ben, didimde altınkum plajında yürürken ayaklarım yanıyordu. Çünkü çok sıcakdı. Silis kumun ve altınkumun plajının kumunun öz ısısını bilmiyorum. Fazla ısınmayacak bir kum gerek

İri taneli kumlar ısınma açısından avantajlıdır. Gevşek ve hava alan yapısı kızgınlığı bir nebze azaltır. Kum senin için külfet olabilir Alican.

O zaman silis kum pek uygun olmaz ama forumda kumlu.kuru alan yapan birinin silis kum kullandigini okumustum ?

biliyorum her kaplumbağa aynı değildir ama ben silis kumdan yaptığımda benimkiler önce çıkıyorlardı heryerlerine kum yapışınca deliriyorlardı :D ayaklarını kuru yerde kumu atabilmek için çırpıyorlardı :D sonrada koşup suya atlıyorlardı sonra çıkmamaya başladılar, rampadan gelip kenara kadar kenarda duruyorlardı kuma değmeden :haha: bi fikir vermiş oliyim böle bir durumlada karşılaşabilirsin.. en makulu yapay çim oluo sanırım ;)

yapay çimlerin altı petrol ürünü. kıvırcık paspasın üçgen biçimlisi daha sağlıklı.
mailto:/forum/Konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

Geri