Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

güneşlenme süresi

niserendipity

Gümüş 5 Üye
güneş geldiği zaman ikisini de çıkartıp temiz bir alana koyuyorum ama güneşlenirken biraz yer değiştirerek uzun süre duruyorlar en fazla ne kadar bekleyebilirler çok beklemelerinin zararı var mıdır

Guneşe çıkarmayın. Isıtma lambası, su ısıtıcı ve uvb 2.0 ampul gerekli.

Uzun sure guneş altında durmak çarpıntı yapabilir. Hayvan bunalırsa gölgeye geçer.

güneşe çıkarmak zararlı mı
Evcil kaplumbağalar için guneşe çıkarmak doğru bir yöntem değildir.

Akvaryuma direkt olarak guneş ışığı vurmamalı ama akvaryum güneş gören bir odada olmalı. Yoksa akvaryumu yosun kaplar.

Ayrıca ısıtma lambası 12 saat çalışır. Su sıcaklığı ise sabit 28 derece olmalıdır. Güneşe çıkarma ile bu stabil sıcaklığı su ve kuru alan içinde sağlayamazsınız.

Güneşe çıkarma esnasında hayvanı balkondan düşüp ölen veya esintiden akciğer enfeksiyonu olan çok kişi var.

Evcil kaplumbağalar için ısıtıcı ekipmanlar şarttır. Fakat doğru ekipman seçimi de önemlidir. Yetersiz ısı verebilir veya hayvanı yakıp öldürebilir.

Ekipman seçiminde mutlaka foruma yazın.

Evcil kaplumbağalar için guneşe çıkarmak doğru bir yöntem değildir.

Akvaryuma direkt olarak guneş ışığı vurmamalı ama akvaryum güneş gören bir odada olmalı. Yoksa akvaryumu yosun kaplar.

Ayrıca ısıtma lambası 12 saat çalışır. Su sıcaklığı ise sabit 28 derece olmalıdır. Güneşe çıkarma ile bu stabil sıcaklığı su ve kuru alan içinde sağlayamazsınız.

Güneşe çıkarma esnasında hayvanı balkondan düşüp ölen veya esintiden akciğer enfeksiyonu olan çok kişi var.

Evcil kaplumbağalar için ısıtıcı ekipmanlar şarttır. Fakat doğru ekipman seçimi de önemlidir. Yetersiz ısı verebilir veya hayvanı yakıp öldürebilir.

Ekipman seçiminde mutlaka foruma yazın.
ısıtma lambasının taktığım yeri bi süreden sonra ısınıyor ben de kapatıyorum kaliteli lambayı takabileceğim bir şey var mı acaba
güneş bi odaya gelince o odaya götürüyorum yere çarşaf serip vitamin alırlar belki diye zararlı ise bundan sonra yapmam artık 😞
bu forumda sizin attığınız link gibi başlıklara nasıl bakacağım güzel bilgiler var ama nasıl bulacağımı tam çözemedim
ekipmanlar için de yazacağım sağ olun çok teşekkürler

ısıtma lambasının taktığım yeri bi süreden sonra ısınıyor ben de kapatıyorum kaliteli lambayı takabileceğim bir şey var mı acaba
güneş bi odaya gelince o odaya götürüyorum yere çarşaf serip vitamin alırlar belki diye zararlı ise bundan sonra yapmam artık 😞
bu forumda sizin attığınız link gibi başlıklara nasıl bakacağım güzel bilgiler var ama nasıl bulacağımı tam çözemedim
ekipmanlar için de yazacağım sağ olun çok teşekkürler
Metal çanaklı bir masa lambası 60Wata kadar kaldırır.

Kullandığınız ampul nedir? Fotoğraf veya ismini yazar mısınız link de olur.

Güneşlendirme işi şöyle kabın güneş gören kısmında kuru alan olacak su olan kısım gölgede olacak hayvan bunaldığında suya inip içip serinleyecek. Güneşin yoğun ısı verdiği saatte de güneşlendirilmeyecek.

Lamba varken güneşlendirmeye gerek yok. Cam arkasında uvb de geçmiyor. Lamba gündüz 12 saat yanar hayvanlar istediği saatte çıkar iner ve ısı her daim sabittir.

Güneşlendirme işi şöyle kabın güneş gören kısmında kuru alan olacak su olan kısım gölgede olacak hayvan bunaldığında suya inip içip serinleyecek. Güneşin yoğun ısı verdiği saatte de güneşlendirilmeyecek.

Lamba varken güneşlendirmeye gerek yok. Cam arkasında uvb de geçmiyor. Lamba gündüz 12 saat yanar hayvanlar istediği saatte çıkar iner ve ısı her daim sabittir.
bilgilendirdiğiniz için çok sağ olun gerçekten 🙏🏻

Geri