Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Günlük yemek ile besleme

araz

Yeni Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
10
Merhaba
Bu siteyi yeni gördüm. Yaklaşık 10 gündür iki su kaplumbağası bakıyorum. Burada , kaplumbağalar için epey bilgili donanımlı kişiler varmış. Başta bunca bilgiye sahip olsam sanırım hiç bu işe girmezdim. Gerçi şimdide onlardan vazgeçmem. Çok sevdik. Onlarda tepki veriyor alıştılar.

Uzun yıllar köpek beslerim. Ve mama yanında taze sebze meyve ve et ürünleri ile de besliyorum.

Konuya gireyim.
Eminönünde gezerken bı saf anıma denk geldi ve 50 lt akvaryum, iç filtre balıklar ilaçları yem vs eve döndüm. Ertesi gün akvaryumun içi gözükmüyor 🫣
Tekrar gittim. Bı yerde yanlış yapıyorum vs derken yeni bir iç filtre, oksijen motoru vs aldım. 15w iç filtre atılda kaldı.Ve beni niye balıklara bulaştırdiniz kaplumbağa yok muydu dedim ve saflik sürerken iki tane de kaplumbağa aldım. Ölüm kafesi dediginiz mini fanus ile.
Bı sure bakayım hasta değiller ise yaşarlarsa keyifli bı yaşam alanı yaparız dedim..( balıklardan dil yandı tabi)
Bu çocuklar adamın verdiği mamayı asla yemedi.
Sabah 7 de alarm ile kalkıp verdim yok yine yemediler. İki gün sudan ,dinlenme yerine çıkmadılar.
Tavuk haşladım minik kıl kurdu gibi suda oynatarak yedirdim. (kafa çapı kadar yemeli kısmından da habersizdim. Ama o civarda verdim.
Toprak saksılarimdan birini onlara güneşlenme yeri yaptım.
Bı saat sonra ne yapıyorlar derken aklım çıktı. Saksının dibine kdr inmisler. Köstebek gibi toprak altına girdiklerini bilmiyordum. Ben kaçtılar sandım ve evimde Doberman kızımız var.


Saksıda toprak miktarını azalttım. Hala saklanabiliyorlar saksının bı kısmını havuz yaptım. D vitamini ağızlarına damlatmak yerine havuza damlattim. 🫣

Güneş alan , köpekten korunaklı alanda gündüz oradalar. Arada müdahale edip onları suya alıyorum. Çünkü toprakta olmayı sudan çok seviyorlar. Kabukları kurur vs diye (muhtemelen yersiz) endişe ediyorum.
Akşamları da o çirkin fanusa maalesef geri alıyorum. Suyu hergun yer değişimlerinde değişiyor. (Burada okudum yanlışmis ancak o fanusta şuan mevburum)

Hala sağlıklılar. Epey hareketliler. Ve beslenmeyi tek besin yerine epey çeşitlendirmis bulundum.
Çilek, karpuz,az haşlanmış karides, kuşkonmaz roka semizotu vs 10 gündür bizden iyi besleniyorlar.

Yaşam alaninj buradan okuduklarim ile yapmaya çalışacagim. Ancak beslenme kısmını böyle devam etmenin sakıncasi nedir? Keza hazır yemler hem koku hem pislik yapıyor ve ztn yemiyor benimkiler.
 
Hala sağlıklı dan kastım hareketliler istahlar yerinde. Gerçek anlamda sağlıklı olduklarına emin değilim. Birinin o daha küçük , alt kapukta mini kırmızıliklar gördüm bu akşam.

Isıtma kısmına gelince, yine 27-30 derece kısmından bı haberdim. Şuan geçici olarak bı ısınmış kiraz çekirdeklerini fanusun dış altına sariyorum. Fanus içine de mini pet şişede sıcak su koyuyorum. Tabi sabaha kdr tutmaz . Gecenin yarısını sıcak tutuyor. Üstlerine ışık yaktım ama gece gündüz dengeleri bozulmaz mi?
 
Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryuma geçmeniz lazım. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtreli bir sistem olacak. Bunlar akvaryum ölçüsüne göre belirlenir. Sadece ısıtma lambası standarttır. Bunu hemen temin edin. Bu konuda bilgi verdim.

Suya müdahale etmeyin. Şimdilik sabit ısısında dursun. Ani ısı değişiklikleri hayvanları adapte olurken yıpratıp dirençlerini düşürür.

Hayvanların kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Hayvanlar, 6 cm kabuk boyuna kadar protein ağırlıklı beslenirler. Bitkisel vermeyin. Roka, reyhan, tere gibi kokulu bitkileri vermiyoruz. Bunlar böbreklerini zorlar. Maydanoz ise haftada bir birkaç yaprak ama zaruri değil. Genelde marul ve kıvırcığın orta körpe yapraklarından veririz ama bu bıkmamaları için haftada bir yada iki kez verilir.

Kabuk boylarını yazın yem önerisi yapayım.
 
Sera raffy I, tetra, dajana, tropical, ahm markalardan birinin gammarusu ve stick yem olarak, sera Raffy P, tetra reptomin baby ve tropical axolotl yemlerden birini alın.

Sabahları stick yemi akşam gammarusu verin. 6 cm kabuk boyuna kadar bunlar yeterli daha sonra ek yemler alacaksınız.

Yem dışı ürünler özellikle kıyma ve tavuk yemden uzaklaştırır. Bunları sürekli yediklerinde gut hastalığına yakalanırlar.

Tatlı, tuzlu, yağlı, baharatlı, süt ürünleri, işlenmiş et ürünleri ve kokulu bitkileri vermiyoruz.

Meyveleri ise fruktoz içerdiğinden haftada birden fazla vermiyoruz.
 
:( bol miktarda meyve ile tanıştılar. Yağlı tuzlu .. ztn vermiyorum sadece hafif haşlama karides ve tavuk günlük dönüşümlu verdim. Bende ahm turtle mix var. Satıcı bebeklerle birlikte bunu vermişti. Yemiyorlar . Bu ürünü vakumlasam bı kaç ay sonra kullanılır mı yoksa direkt atayım mi? Diğerlerini alacağım. Teşekkürler bu arada.
 
Buzdolabında saklayın.

Yem yemeye başlayıp biraz daha büyüdüklerinde vermeye başlarsınız.
 
Geri
Üst