Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güzel ve özlü sözlerinizi bekliyoruz!

axatan26

Gümüş 3 Üye
Katılım
9 Eki 2008
Mesajlar
177
Haydi gençler yaşamımıza,insanlığa,doğaya ve bütün canlılara pozitif yön verecek özlü ve güzel sözlerinizi bu bölümde herkese ulaştırınız... NOT(siyasi.v.b olumsuz sözleri lütfen yazmayınız) "Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız" ATATÜRK ---"Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır" ATATÜRK ---"İnsanları inandıklarından vazgeçirmek,onları bir şeye inandırmaktan daha zordur" HZ MUHAMMED ---"İnsan görünüşüyle karşılanır,kişiliği ile uğurlanır" ANONİM ---
 
Edeb bir tac imiş nur'u Hüda'dan, giy o tacı halas ol her belâdan.

(Edeb Allah'ın nurundan bir taç imiş, O tacı giyen her belâdan kurtulurmuş)
 
Kuvvete dayanmayan adalet güçsüz,adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.
B.PASCAL
 
Seğmen EFE' Alıntı:
Edeb bir tac imiş nur'u Hüda'dan, giy o tacı halas ol her belâdan.

(Edeb Allah'ın nurundan bir taç imiş, O tacı giyen her belâdan kurtulurmuş)
Güzel söz kime ait merak ettim?yazarsanız sevinirim
 
Kelam-ı Kibar yani büyük velilerden birinin sözü ismini ben de bilmiyorum.

Men dakka dukka (Çalma kapıyı, çalarlar kapını) Hz. Muhammed S.A.V.
 
Gezdim Şam ü Halep
Eyledim ilmi talep
Meğer ilim gerideymiş
İlla edep illa edep.....
YUNUS EMRE...
 
"Dest-i busî arzusuyla ölürsem dostlar,
Kuz-e eylen toprağım anınla sunun yare su."

fuzûlî ...

(sevgiliyi öpme arzusuyla/onu öpemeden ölürsem, öldüğümde beni gömdüğünüz topraktan bir testi yapın,
içine su doldurup sevgiliye sunun. sevgili, testiden su içtiğinde, ben emelime ulaşmış/onu öpmüş olurum)
 
Droserag kardeşim benim hayran olduğum Su Kasidesinden yazmış. Kendisini kutlarım Fuzûlî okuduğu için. Fuzûlî kelime karşılığı gereksiz, boş demek değildir. Fuzûlî, Allah (C.C.) dan doğrudan bilgi, ilim, hikmet alan Fazli kelimesinin çoğuludur.

Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri yok. Sözü de Fuzûlî'ye aittir. Tasavvufi kaynaklardan Fuzûlî ile araştırma yaparsanız hayran kalırsınız.

Konumuza dönelim.

Hayatta en hakiki mürşid ilimdir. (Hz. Ali)
Hayatta en hakiki mürşid ilimdir, fendir (Atatürk)
El adl-i esas ül mülk = Adalet mülkün esasıdır (Hz. Ömer)
Adalet mülkün temelidir (Atatürk)
 
Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. Mustafa Kemal Atatürk
 
Küfr ile payidar olunur ama zulm ile payidar olunmaz.

(Kafir ilerleyip yükselebilir ama zalim ilerleyip yükselemez.)

Anonim bir sözdür.
 
Medeni olmak ne demektir:) biz ne anlıyoruz bundan Atatürk ne demek istemiş burada acaba??
 
XxjusticexX' Alıntı:
gonzimmm' Alıntı:
XxjusticexX' Alıntı:
Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. Mustafa Kemal Atatürk

Hepsi çok güzel ama en çok beğendiklerimden biride bu :)

Teşekürler:)


Bence medenilik insanları hayvanlardan ayıran bir özelliktir:)
Size saygı duyuyorum ancak,medeniyetin tarifi bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum! Bu konu ile ilgili bir araştırma yaptım faydalı olacağı inancıyla.Amacım kimse ile tartışmak değil,siz gençlere acizane faydam olursa ne mutlu.Bir sonraki mesajda lütfen okuyunuz.
 
"ATATÜRK'ün ÇAĞDAŞ MEDENİYET DÜŞÜNCESİ"
Atatürk’ün en belirli niteliklerinden biri de fikir adamı hüviyeti taşıması idi. Fikir ve düşüncelerinin özünü oluşturan Atatürkçülük, her türlü dogmatik unsurdan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşüdür. Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, problemler karşısında aklın ve ilmin rehberliğini kabul eden bu çağdaş görüş, milletimizi daima iyiye, doğruya ve faydalıya yöneltmiş ve yöneltecek olan bir görüştür.
Atatürkçü görüşte, Atatürk ilkeleri, Atatürk inkılaplarına temel teşkil eden, onlara ruh veren fikir ve düşüncelerdir. Zira Atatürk inkılapları, Atatürk ilkelerinin eser haline dönüşmüş şekilleridir. Bu ilkeler Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine en kısa zamanda ulaştırabilmek için aklın ve mantığın çizdiği yollardır. Bu bakımdan Atatürk ilkelerinin felsefesinde yapıcılık yatar.
Fikir Atatürk’te çağdaş medeniyet seviyesine erişme, Türk Milletine hedef olarak gösterilmiştir. Dünyanın bugünkü şartları içinde medeniyetin gereklerine ayak uyduramayan bir milletin yaşamasına imkan yoktur. Atatürk, çağdaş uygarlık seviyesine erişme yarışında tek bir şeye ihtiyacımız olduğunu söylemiştir. O da “çalışkan olmaktır.” “Türk çocuğu! Çok zekisin, malum; fakat zekanı unut, çalışkan ol!” sözü Atatürk’ündür.
Fikir Atatürk’te Türk milleti asırlardır unutula gelen milli benliğine kavuşmuştur. Milli sınırlarımız içinde, milli benliğimizi duyarak, varlığımızı yükseltmeye çalışmak, Atatürk milliyetçiliğinin esasıdır. Atatürk, kendisini Türk hisseden herkesi Türk kabul etmiştir. Irkçılığı reddeden Atatürk milliyetçiliği bütünleştirici, birleştirici, vatan sathında milli birliği temin edici bir milliyetçiliktir. “Ne mutlu Türküm diyene!” vecizesiyle kalplere milli imanı perçinleyen Atatürk, aynı zamanda insanlık idealinin ve insan sevgisinin de sembolüdür. “Biz kimsenin düşmanı değiliz; yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız” diyen Atatürk’tür. İşte bu insancıl yönü iledir ki tamamen milli nitelik taşıyan eseri, aynı zamanda bütün insanlığın hayranlığını da üzerinde toplamaktadır.
Atatürk, bütün milletlerin karşılıklı güven ve huzur içinde yaşamalarını ister. Fikir Atatürk’te “yurtta barış, cihanda barış” esastır, “Harpçi olamam; çünkü harbin acıklı hallerini, fecaatini herkesten iyi bilirim” sözü Atatürk’ündür.
İşte, bütün yol gösterici fikirleri, maddi ve manevi nitelikleriyle Atatürk, haklı olarak, milletimizin yetiştirdiği en büyük Türk sıfatını kazanmış bulunmaktadır. O, Milli Mücadele’de milli birliği temin eden, eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevi bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılapçıdır. Bu vasıflarıyla, insanlık tarihinin tanıdığı en büyük adamlarından biri olduğuna şüphe yoktur. Kahramanlık ve yüksek insanlık meziyetlerini en yüksek seviyede taşıdığında dünya tarihçileri ve fikir adamları tereddütsüz birleşmektedir. Tarihin büyük tanıdığı şahsiyetlerle mukayesesi yapıldığı zaman türlü bakımlardan bariz üstünlükleri göze çarpmaktadır. Bir kere bütün dehalara üstün tarafı, hem fikir hem hareket adamı oluşudur. Bir milletin tarihi seyrini değiştirebilecek olağanüstü meziyetleri sayesinde, bir memleket askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtarılmıştır. Dünya tarihinde, her türlü imkansızlığa rağmen inandığı fikri tatbik sahasına dökmüş, yepyeni hüviyette bir devlet ve millet yaratmış adam azdır. İçinde bulunduğu şartları değerlendirmede, engelleri ortadan kaldırmada gösterdiği mucizevi muvaffakiyet Atatürk’ün ayrı bir hususiyetini teşkil etmektedir. Büyük Nutkun sonlarında, Türk gençliğine hitaben çizdiği tablo aslında, kendisi mücadeleye atıldığı zaman, memleketin içinde bulunduğu tablodur. Atatürk, en güç şartlar altında bile, her şeyin bittiği zannedildiği bir zamanda bile, Türk milletine güven hissinin kaybolmaması gerektiği gerçeğini, eseriyle ispatlamış bir milli kahramandır; onun için sembol olmuştur, onun için bayrak olmuştur.
Atatürk gerçeğin adamıdır; sağduyunun ve ince görüşün adamıdır. Nerde ne yaptı, neye karar verdi ise daima en iyisini yapmış, en hayırlısına karar vermiştir. Halkın temayüllerini çok iyi sezen ve ruhlara sızmasını bilen usta inkılapçılığı sayesindedir ki müşterek arzu ve eğilimler kolayca milli ülkü haline gelebilmiştir. Giriştiği mücadelenin başından sonuna kadar Türk Milletinin yüksek vasıflarına güvenmiş, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu söylemiştir. Bütün teşebbüslerinde millet sevgisine dayanmış, kudretli kişiliği ve gerçeği sezişe dayanan ikna kuvvetleriyle kütleleri sürükleyebilecek bir lider olduğunu göstermiştir. Milli kurtuluşa bayrak olan fikirleri, görüşleri ve ölmez eseriyle, tesirleri memleket sınırlarını aşmış, mazlum milletlerin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde manevi kuvvet olmuştur.
Atatürk, Türk Tarihi içinde müstesna bir şahsiyettir. Kaybolmuş bir imparatorluğun öz cevherinde milli şuuru uyandırarak yeni bir devlet kurmuş, yepyeni hüviyette millet yaratmıştır. Askerliği, devlet adamlığı, inkılapçılığı yanında düşünce bakımından da eşsiz bir fikir adamıdır. Devrinde, kültür ve fikir meseleleriyle sadece ilgilenmekle kalmamış, hemen her zaman bu faaliyetlerin içinde ve başında bulunmuştur. Milli Mücadelenin, yeni Türk devletinin ve inkılapların ideolojisini aksettiren fikir ve düşüncelerinin yanı sıra kültürel ve sosyal konulardaki görüşleri de zamanın akışı içinde her kuşağa rehberlik edecektir. Gençler unutmamalıdır ki Türkiye bu fikirler, bu düşünceler üzerine kurulmuştur. Mesut ve kuvvetli Türkiye ideali bu görüşlerin yaşamasına, yeşermesine ve kuşaktan kuşağa canlı bir meşale olarak devredilmesine bağlı bulunmaktadır.
Son söz olarak diyebiliriz ki, Atatürk’ün hayatı şahsiyeti ve eseri incelendiği zaman, insanoğlu, hayranlığını gizleyememekte; bu milli kahramanı kutlamakta, bu kutsal mücadelenin önünde saygı ile eğilmektedir...
 
Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız.Doğuşumdaki tek olağanüstülük TÜRK olarak dünyaya gelmemdir.M.Kemal ATATRÜK
 
Neyzen Tevfik gibi rahat konuşabilmek için onun gibi haysiyetli hayat sürmek gerekli. Neyzen Tevfik için ittifakla kimsenin kul hakkına tecavüz etmediğini söyler tanıyanlar. Neyzen'den alıntı yapacak olan kişinin kendisine çok dikkat etmesi gerekir. Onun lafları iki taraflı bıçak gibidir.
 
Geri
Üst