Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halı Kaldırmaz Yedi

annie

Elmas 3 Üye
Halı kaydırmazı parçalamış yine ama yutamamış anladığım kadarıyla kusmaya çalışıyor ağzından ve burnundan su atıyor sürekli ne yapabilirim? :/

Cvp: Halı Kaldırmaz Yedi

kadir ağzına devit veya zeytin yağından bir damla damlat.

Tam ağzına gelmedi ama 1 2 damla girdi girmedi bilmiyorum kafası yağ oldu biraz :/

Su içinde hareketler normal ama anladığım kadarıyla su içiyor sürekli burnundan su atması kesildi ama sanırım.
Su altında balerini de ilk defa görüyorum.Bi sorun var ama anlamadım. :/
mailto:/oARv1Q.jpg

Suda yağ oldu biraz.Bu oburlukları başlarına bela bir anlasalar.

halı kaydırmaz üstünde yosunlaşma veya alg varsa onun kokusu yemelerine neden olabilir. belli sürelerde onu yenile ama büyüdükçe daha büyük parçalar koparacağı için uzun müddet kullanma. ısırması için diğer sebepler renk algısı ve ne olduğunu anlamak istemesi.

yağ tabakasını maşrapa ile al. yan camlara yapışmasın.

su içinde sirkülasyon varsa kendilerini sabitlemek için ayak açma durumları olur. ama ikisini birden açmazlar hayvan eğer hazımsızlık çekiyorsa rahatlamak için ikisini de açmış olabilir. içeri alsa sindirim ve bağırsaklar sıkışır.

Benimkisi de bazen ısırıyor kavga ediyor sinirliyken ,, suya da düşürüyor sürekli,, filtreyi temizlerken hep kaydirmaz parçalari görüyorum

bu benim kullandığım paspastan alın. koparması zor. tel tel olanından almayın tırnağı takılıp kopabilir.
mailto:/forum/konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

Cem abi kaydırmazı dün degistirdim temiz yani.Kaydırmazı yemesinin sebebi bit kadar bi karides parçası girmiş kaydırmaz arasına onu alacam derken etrafındaki bütün kaydırmazı parçalamış.Şuan hareketlendi baya yüzüyor ama hala su içmeye devam ediyor ve hep kuru alanın altında yüzüyor galiba yağ verirken ağzına strese girdi.Ama korku yok eskisi gibi alkış yapınca geliyor ama bir durgunluk var.Yağ iyi geldi sanırım suyu şimdi dip süpürgesiyle yüzeyden alıcam biraz.

Semiha abla benimkide yer ama küçük olduğundan mı bilmiyorum ilk defa böyle yutamadı.Böyle durumlarda ondan çok ben strese giriyorum artık.Kabız olduğu gün bir lokma geçmedi ağzımdan.

Abi bu paspası nerden aldın bende alayım hemen.

Akvaryumun tepesinde yakaladım iyice azıttı bu ya :mad: :)mailto:/P5ZXM9.jpg

o paspas koçtaşta da var ama pahalı biraz. temizlik ürünü satılan yerlerden bulabilirsin. genelde kırmızı, mavi ve gri rengi satılıyor. ben ankarada gimattan aldım orada renk çeşidi çok ve ucuz piyasaya göre.

olduğundan büyük parça almış. hayvan büyük olsa kusup çıkarabiliyor ama küçükler kusmayı beceremiyor. sindirim sistemi yağlandı bu biraz rahatlatır yarın vereceğin yem raffy P olsun. ama verdiğin sabah ve akşamki öğünlerinde normalden 1 tane az ver fazla yemesin. bu parçayı ittirip çıkarmasını kolaylaştırır. fazla verirsen şişer hayvan. o gün dışkı yapmazsa akşam yem verme.

Bir milyoncularda vardır o zaman.Kuru alan için yeni birşeyler düşünmem lazım zaten eğilip duruyor.

onlarda olacağını sanmam. 50-100 metrelik rulo halinde. eni 60-80 ve 100 cm boyda istediğin uzunlukta alıyorsun. ben 60 cm olandan boyda 40 cm'lik alıp kestim. 60*40. muşamba tarzı ürünler satanlar bunu da satar.

Hmm anladım abi ancak çarşıda bulurum onu öyleyse.Bakıcam artık çok sağol abi.

hani bu da sağlıklı değil sonuçta plastik ama yeme gibi bir durumu olmaz. suya değen kısmı ufak. kuru alana gelirsek lambanın mesafesi erimesine veya çok ısınmasına olanak vermiyor. ilk başlarda yeni olduğu için koku oluyor ama zaman içinde kayboluyor.

Abi bunlarda da var o problemler zaten.Seneye taşınmayı planlıyorum o zamana kadar idare edicez sonrasında ömürlük yuvasını yapıcam Allah izin verirse :) Ara geçişli alternatifler düşünmekten artık evde parçalamadığım plastik kap-kacak kalmadı :) Kuru alan tam bir dert.

Acaba hayvana tirmanma konusunda ozel bir egitim mi verdiniz ? :)
Bir kartonla set cekin bence saka bir yana lambaya kafasi falan bile degebilir yada firar edebilir, tehlikeli gozuktu bana.

bak ben ona dikkat etmemiştim. arka kısım duvar ile birleşmiyorsa hayvan kayıt üstünden dışarı atlar.

İlk vukuatı değil abi zaten ne koysam üstüne çıkıyor yine o arkaya kap koymayı bile düşündüm düşerse onun içine düşsün diye ama uyduramadım :) Bugün başka birşeyle kapatıcam bakalım.En fazla gidip lambaya oturuyor daha fazla ısı için ama bilmiyorki kızaracak 5 dk sonra korkuyor inmiyor da ben gelip indiriyorum ağaç kedi misali :Dmailto:/yPO2an.jpg

Asıl mesela şimdi hazımsızlık.Suyun altında kafa dışarda bacaklarını germiş duruyor öyle.Yaralamasa bari :/ Rahatlatmak için yapılabilir birşey varmı acaba?

Camın arkasında mukavva kutuyu güzelce kesip cama dışardan paket bandı ile yapıştırırsan hayvan kaçamaz.

Bende biblo sandım nasıl çıkmışsa sıpa küçük yerde duruyor. Bu dediğim mukavvayı U şeklinde dolandırıp lambayı da ön kısımdan mukavvanın yada kartonun bitiminde cama takarsan bu dertte kalmaz.

Su 28-29 derece gibi olsun. Bu gevşetir hayvanı. Akşam dışkılama olmaz ise ağzına bir damla daha zeytin yağı damlat. Devit olmaz fazlası zararlıdır.

Abi yarım saat kadar önce bir dışkılama yaptı ama rengini felan göremeden mideye indirdi.Şuan kuruda oturuyor eğer zorlanma görürsem yine akşam yemden önce 1 damla daha zeytin yağı veririm.Benim korkum bağırsak çıkması felan yaşamasın bir kaplumbağamı o nedenle kaybetmiştim.O yüzden her kabız olduğunda strese giriyorum.Mukavva olayını da kurudan indiği gibi yapcam.

Böyle birşey yaptım ama bakalım işe yararsa artık :)mailto:/394DQp.jpg

Tamam olmuş. Sağ yandan çıkma durumu olmaz değil mi kayıttan yürüyecek kadar ufak. Dışkıyı yemesi kötü döndürür durur artık. Lambayı biraz daha yakınlaştır uzak duruyor.

Geri