Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halı Kaldırmaz Yedi

Cvp: Halı Kaldırmaz Yedi

Sağ yandan çıkmaya çalışıyor aslında ama yetişmiyor o kadar en fazla ördeği düşürüyor suya oda yetiyor ona :D
Kuru alan ile lamba arası 18cm fix yani abi.Dışkıyıda ancak akşam yemekten sonra anlarız herhalde bakalım.

Ördeğe alıştığı iyi ben kuru alana bitki, kaplumbağa biblosu koydum çıkmadılar. Kuru alan temiz olacak. Çıkıp sokağı seyrediyorlar. Yoldan geçen arabaların çetelesini tutuyorlar.

Haha bizimki de en başta öyleydi sonra alıştı.Gerçi yine suya atıp yüzdürüyor ayrı.Babam birtane daha alayım onada ben bakayım dedi 1 hafta dayanmaz öldürür dedimde soğuttum.Birine zor yer yetiyor zaten seneye belki :) Yosun yapmıyor mu abi camın dibinde?

Bu arada pırtlatma işide tamam dışkı rengi normal sadece parça parça halı kaydırmaz var içinde.Açıldı baya yüzüyor şimdi :)

cam tarafı kumun altına doğru suyun girmediği yerde biraz oluyor. su içinde alg yada yosun oluşmuyor. dış filtrede jbl silicate ex kullanıyorum.

tamam hayvan kurtulmuş. yağ işine gerek kalmadı normal yem düzenine devam.

Bu fotoğraflar ne ya :D bayıldım :) şımarık tam. Çıkmış bide ördeğe artistlik yapıyor :) Cem hep diyorsun ya birbirinden örnek alır öğrenirler haklısın galiba :D ördeği örnek almış bu :)
Kadir sıcaklığı iyi ayarla yeniden kontrol et yeterli bulmadığı için ısıya yaklaşıyor olmalı.

şimdi resime bir daha baktımda lamba mandalına çıktığında akvaryum arkası araya düşüp sıkışabilirmiş.

ördek canlı olsa üstüne binip gezerdi kesin.

Abla çekemediğim ne kareler var aslında :D İlk gördüğümde şok olmuştum.Akvaryumda göremeyince mangonun altına kadar baktım önce bi korktum sonra orda görünce kaynar sular misali.. :) O lamba üstüne çıkmayı daha önce yapınca hemen indiriyordum bi karton felan koyuyordum ama yine hep aynı yere çıkıp oturduğu için en son bi foto alayım dedim :)
Sıcaklık ideal sıcaklıkta hatırlamıyorum şuan tam ama 32 olması lazım.Sabah yine kontrol edicem ama termometrenin doğruluğundan emin değilim.Hatta bu yüzden kabız olduğu zaman Cem abiden kuru alan ile lamba arasındaki mesafe farkını sormuştum oda 18cm demişti sanırım.Bugün söyleyince bende mesafe farkını ölçtüm yine aynı çıktı.

Ördeğide suya atıp suda tutunup yüzdüğünü görmüştüm simit gibi telefonu alana kadar suya indi çok üzülmüştüm çekemedim diye :D

Sag yan icinde bir tedbir alin bence.
Konuyu dagitmis gibi olmayayimda bu silicate ex e muadil bir urun oneriniz var mi arkadaslar ? Belki bende biraz simardim temizlik suresini uzun tutuyorum ama suda bir sikinti yok taslarda ve akvaryum caminda yosun disinda

Yeni bir kuru alan yapacam zaten bugünlerde onun önleminide içinde düşünücem.

bu ürün var ama silicate ex kadar performanslı değil.
mailto:/Product/hagen-green-fosfat-giderici-filtre-malzemesi-300-gr/JPM016980?kat=242

bir de ne zamandır almayı düşündüğüm bu ürün var. fiyatı uygun. etki derecesini bilmiyorum.
mailto:/Product/jbl-clearmec-plus-filtre-malzemesi-600-ml/JPM011869?kat=242
bu sana akvaryumun büyüklüğünü düşünürsek daha uygun. bu seferde sen dene bende işe yarıyorsa alayım.

diğerleride bildiğin jbl nitrat ex, jbl phos ex. fiyatlarını düşürmüşler önceden 45 tl civarlarında fiyatları vardı.
mailto:/Product/jbl-nitrat-ex-filtre-malzemesi-250-ml/JPM011874?kat=242
mailto:/Product/jbl-phos-ex-ultra-filtre-malzemesi-340-gr/JPM011868?kat=242

kadir kuru alan yaptın mı bilmiyorum ama eğer yapmadıysan benim yaptığım gibi pratik bir kuru alan yapabilirsin.

mailto:/Oq0m4A.jpg

Teşekkürler Kerim abi ama bendeki akvaryum senin ki kadar buyuk degil o sebeple bu buyuk bize ama eline saglik ilk gordugumde yine cok begenmistim :) Başka alternatifler dusunuyorum yine bakalım :)

kadir seninki şimdiden firara başlamış asilik yapıyor işin zor kolay gelsin :)dikkat etde sen uyurken firar etmesin daha çok üzülürsün ..

Artık öyle bi problemimiz kalmadı ama yinede çok fırlama gerçekten bende bu konuyu fazlasıyla ciddiye alıyorum.

valla abisi benimkiler kocamanlar benimkiler bile fırsatı buldumu firar ediyorlar artık kaçarsalar diye akvaryumun etrafına yere yumuşak yastıklar seriyom..ve ben onları ışık altında güneşleniyor sanıyom bir bakmışımki odada geziniyorlar...

hiç sorma abisi akvaryum büyüsede kaaçar bunlar kafaya koydumu ne yapacam bilmiyom... :)sabah biri geziniyordu odada yine..gece kaçmış demekki :)

kadir bu arada halı kaydırmazı çıkarmışmıydın ağzından senin keretanın benimkilerden biride yemeye kalktıydı gördüm daha yutmadan ağzını zorla açıp çıkarıp almıştım parçayı..sonrada elimi ısırdı tabi sıpa..

Geri